• Voorbeschouwing oefenwedstrijd VV Brielle - sc Feyenoord zaterdag 2 maart, 14.30 uur

Sportclub Feyenoord is in het jaar 1912 ontstaan uit de Hillesluisse Football Club Celeritas dat in 1909 voortkwam uit Voetbalvereniging Wilhelmina en in 1908 werd opgericht.

SC Feyenoord is bezig aan een indrukwekkende opmars. Toen de club besloot om na het seizoen 2012-2013 van zondag naar zaterdag te gaan, is deze (met uitzondering van twee seizoenen eerste klasse) achter elkaar gepromoveerd van de vierde klasse naar de hoofdklasse. Een prestatie van formaat. Vorig seizoen was het team ongenaakbaar en wist het met grote overmacht de titel te pakken in dezelfde competitie, waar Brielle ook in actief was. Brielle wist wel de nodige punten af te snoepen van de club van Zuid, want hoewel het in Rotterdam nog gelijk bleef, wist het in Brielle op een mooie, zonnige dag met 4-1 te winnen. Voor SC Feyenoord maakte die laatste wedstrijd overigens niets meer uit, want het kampioenschap was toen al binnen. Ook dit seizoen doet SC Feyenoord het uitstekend. Met een derde plaats in de hoofdklasse A houdt het gerenommeerde teams als Spijkenisse, Capelle aan den IJssel en Jodan Boys onder zich en dat is buitengewoon knap.

VV Brielle verloor afgelopen weekend van SHO met 1-3 en dat lijkt een ruime en gemakkelijke overwinning voor de Oud-Beijerlanders te zijn geweest. Althans, op basis van de uitslag. Als Brielle in het eerste kwartier de kansen had benut, was een 3-0 tussenstand niet eens gek geweest. Maar zoals zo vaak dit seizoen wordt er genoeg gecreëerd, maar veel te weinig afgemaakt. SHO vertrok met de drie punten van het Geuzenpark, geheel tegen de verhouding in. Inmiddels is Brielle afgezakt naar een zevende plaats en het seizoen lijkt uit te gaan als een nachtkaars. Tenzij Brielle in de strijd om de derde periodetitel gaat vlammen of wellicht als nummer vier een vervangende periodetitel kan pakken. Dan zullen de kansen in het vervolg wel benut moeten worden en de concurrentie zal de nodige punten moeten laten liggen. Dat laatste is overigens niet ondenkbeeldig, aangezien dat de tendens is dit seizoen. Iedereen wint van iedereen en er is slechts sprake van een duidelijke top drie: SHO, Rijsoord en Kloetinge. Wat dat betreft is de krachtmeting van aanstaande zaterdag in het oefenduel met SC Feyenoord een goede.

Ons vlaggenschip neemt het tegen de nummer drie van de hoofdklasse A op. Saillant detail is dat Jeffrey Duijnstee het Geuzenpark na dit seizoen achter zich laat en voor SC Feyenoord zal gaan uitkomen. Kortom, het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Wij hopen weer veel toeschouwers langs de lijn te zien. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wij wensen u allen een fijne wedstrijd toe.

Wedstrijdinformatie
    VeldnaamKG 1