• Voorbeschouwing zaterdag 3 november 14.30 uur: SHO - VV Brielle

Steeds Hooger Oud-Beijerland. Zo luidt de officiële naam van de grootste voetbalclub van Oud-Beijerland, meestal aangeduid als SHO. De zaterdag-voetbalclub wordt in juli 1930 opgericht. In 1963 komt SHO uit op het hoogste niveau bij de zaterdagamateurs. In 1966 en 1970 wordt SHO kampioen. In 1970 wordt SHO landskampioen van de zaterdagamateurs en bereikt de club de eerste klasse. In 1967, 1968 en 1969 wint het de KNVB-beker.

Vorig seizoen eindigde SHO op plaats 11 in de competitie en wist het zich maar net te handhaven in de eerste klasse. Hoe anders vergaat het de Oud-Beijerlandse club dit seizoen. Trainer Sander Fakkel en zijn mannen staan na vijf wedstrijden fier aan kop met 13 punten. Mogelijk komt er uit het restant (nog 10 minuten te spelen bij een stand van 0-0) van de wedstrijd tegen Die Haghe nog 1 of zelfs 3 punten bij. De uitslagen tot dusver: SHO - BVCB 2-1, Die Haghe - BVCB 0-0 (gestaakt), SHO - Rijsoord 3-2, De Meeuwen - SHO 1-1, SHO - Heinenoord 3-1 en Deltasport - SHO 2-3.

VV Brielle heeft met een knappe overwinning op koploper Forum Sport de weg omhoog weer ingeslagen. Op de 2-1 winst was weinig af te dingen. De 1-0 voor rust kwam van de schoen van Jeffrey Duijnstee en bij de 2-0 zette Claudio Santos Silva eerst met een “schijnbeweging” de doelman op het verkeerde been waarna hij de bal simpel binnen wist te tikken. De laatste minuten verliepen wat moeizaam, mede omdat er met elkaar hard gestreden was voor een goed resultaat en hier en daar de inspanningen hun tol eisten.

Vorig seizoen won Brielle de uitwedstrijd met maar liefst 0-5 (2 keer Nelson Costa de Brito, 1 keer Jeffrey Duijnstee, 1 keer Gino Stolk en 1 keer Stevie Soares).

Thuis was het een bizarre wedstrijd en werd het een deceptie voor Brielle. Na een ruststand van 2-1 (1 keer Jeffrey Duijnstee en 1 keer Stevie Soares) wordt het na rust 3-1 (doelpunt Lex van Dommelen). Uiteindelijk betekende een strafschop voor SHO de ommekeer in de wedstrijd. Snel werd het 3-3. Brielle bleef zoeken naar de voorsprong en werd vervolgens nog 3 keer ondersteboven gespeeld. Uitslag 3-6. Dit was mede de reden dat SHO zich wist te handhaven in de eerste klasse.

In de huidige competitie liggen de verhoudingen duidelijk anders. Opnieuw mag Brielle het opnemen tegen een (nieuwe) koploper. Om enigszins in het spoor te blijven van de tegenstander en andere hooggeplaatsten in de competitie moet Brielle de lijn van afgelopen zaterdag doortrekken. Kortom, eigenlijk moet er gewonnen worden in Oud-Beijerland. Het zal zeker geen gemakkelijke middag worden, maar als Brielle met dezelfde energie en inzet speelt als tegen Forum Sport, dan heeft het wel degelijk een kans in deze verrassend begonnen competitie.

Bent u ook benieuwd? De wedstrijd SHO – VV Brielle begint om 14.30 uur in Oud-Beijerland.