• Voorbeschouwing sv Deltasport - VV Brielle, zaterdag 6 april 14.30 uur

Sportvereniging Deltasport komt voort uit een fusie in 1990 van de voetbalverenigingen v.v DSS '26 (Door Samen Sterk) en v.v. Vlaardingen. Als officiële oprichtingsdatum is bij de fusie, de datum van v.v. Vlaardingen aangehouden en wel 1 april 1931. SV Deltasport speelt op sportpark Broekpolder aan de Kooikersweg in Vlaardingen. Het tenue is rood, zwart verticaal gestreept. Broek en kousen zijn wit.

Het standaardelftal speelde zes seizoenen, van 2000/01-2005/06, op het hoogste amateurniveau in de hoofdklasse. Ook in 2013/14 en 2015/16 kwam het in deze klasse uit, toen het tweede amateurniveau. Verder speelde Deltasport niet onverdienstelijk in de eerste klasse. Vorig seizoen eindigde Deltasport op plaats zeven in de eerste klasse B.

Jongstleden zaterdag werd de eerder afgekeurde wedstrijd Deltasport ?? Honselersdijk gespeeld. De uitslag was 1-5. Wij zagen een uiterst matig Deltasport, dat zonder beleving werd afgedroogd door een fel en hardwerkend Honselersdijk. Deltasport zit in de hoek waar de klappen vallen. Na tweemaal een brand in de kantine was de laatste brand dermate groot dat het gehele houten gebouw in as werd gelegd. De resultaten in de competitie zijn ook verre van goed te noemen. Deltasport staat met achttien punten op plaats twaalf in de competitie, maar mag nog wel een keer inhalen tegen RVVH, dat nog twee punten minder heeft behaald.

Ongetwijfeld zal Deltasport willen knokken voor het behoud van de eerste klasse, want gezien de positie hangt dit nu aan een zijden draadje. Wij verwachten een heel ander Deltasport dan afgelopen zaterdag in het veld. Het zal ongetwijfeld door de ervaren trainer Ton Pattinama op scherp worden gezet en de spelers spelen tegen Brielle altijd voor de nu zeker broodnodige drie punten.

Brielle zegevierde afgelopen zaterdag met 2-7 van tweedeklasser SVC’08 in Wassenaar. Bij Brielle gaf de jeugd zijn visitekaartje af. Op het zonnige complex van SVC’08 werd de oefenwedstrijd beslist door doelpunten van Julian de Geus, Niels Bekker (2x) en Tom den Boer (4x!). De laatste competitiewedstrijd op het Geuzenpark, de week ervoor, werd met 2-0 gewonnen van De Meeuwen.

Aanstaande zaterdag moet Brielle uit tegen competitiegenoot Deltasport, dat een moeilijk seizoen doormaakt. Naast de sportieve prestaties die minder zijn, ging ook de kantine in de brand en zo zit de club in zak en as. Triest dat er gedacht wordt aan brandstichting en dat met name de vele vrijwilligers weer de dupe zijn van een dergelijke wandaad.

Vorig seizoen verloor Brielle met 2-1 de uitwedstrijd bij Deltasport. Dit seizoen won Brielle thuis met 1-0 van Deltasport en het enige doelpunt werd gemaakt door Jeffrey Duijnstee. De onderlinge wedstrijden tussen Deltasport en Brielle zijn altijd spannend en met veel strijd. Met nog slechts zes wedstrijden voor de boeg moet Brielle in staat worden geacht om nog een aantal wedstrijden te winnen en dat zal nodig zijn, want de onderlinge verschillen op de ranglijst zijn gering. Brielle heeft 27 punten uit 20 wedstrijden en staat momenteel op plaats zes, terwijl nummer elf op de ranglijst uit evenveel wedstrijden 21 punten heeft. Winst op Deltasport is dus noodzaak!

Uiteraard verwacht de trouwe aanhang 100% inzet en een overwinning.

Uw steun heeft Brielle zaterdag weer hard nodig.

Succes Brielle!

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer69488
    Veldnaamveld 1