• Zaterdag 24 November, 14.30 uur: SV Honselersdijk - VV Brielle

SV Honselersdijk is een Nederlandse voetbalvereniging uit het dorp Honselersdijk, gemeente Westland. De vereniging werd opgericht in 1964. SV Honselersdijk heeft afdelingen voor voetbal en zaalvoetbal. De club speelt op Sportpark De Strijphorst in Honselersdijk. Het speelt in een oranje shirt, witte broek en blauwe kousen.

Honselersdijk is binnen enkele seizoenen opgeklommen van de derde naar de eerste klasse. VV Brielle was een aantal jaren geleden bij promotiewedstrijden naar de tweede klasse nog een maatje te groot voor de oranjehemden. Inmiddels zijn beide verenigingen opgeklommen tot de eerste klasse en worden de degens wederom gekruist. Vorig seizoen promoveerde ook de Westlandse club via de nacompetitie naar de eerste klasse.

Honselersdijk heeft, net als Brielle, tien punten uit acht wedstrijden en zeker in het begin van de competitie baarden de prestaties van de club opzien. Het begon met een 0-2 overwinning bij Poortugaal, een 1-1 gelijkspel tegen Westlandia, een 1-2 overwinning bij Forum Sport, 0-1 thuis tegen Die Haghe, een 6-1 nederlaag uit bij Kloetinge, 4-1 winst thuis tegen De Meeuwen, een 5-1 nederlaag bij Rijsoord en jongstleden zaterdag werd kansloos met 0-3 verloren van periodekampioen SHO. Tegen SHO begon Honselersdijk met een versterkt middenveld. Trainer Piet Boon koos tegen de koploper voor een 4-4-2 opstelling. Een sterker SHO maakte het in de tweede helft af, met drie doelpunten van Bob Vermunt.

Thuis wist Honselersdijk dus alleen maar te winnen van rode lantaarndrager De Meeuwen, verder valt het grote aantal tegendoelpunten op. Ho de wedstrijd ook zal verlopen, na afloop is er voor vertier gezorgd in de kantine van Honselersdijk.

Hoe zuur was de nederlaag die VV Brielle jongstleden zaterdag heeft geleden. Onrecht en onmacht? Met name het maken van doelpunten is op dit moment een groot probleem, of is misschien de aanvoer van bruikbare ballen onvoldoende? Zoals al in vele wedstrijden is Brielle oppermachtig, maar bij de spaarzame kansen van de tegenstanders gaat er altijd wel een bal in het doel van Brielle.

Terugkijken heeft niet zoveel zin en het is beter om het zaterdag dan maar te laten zien tegen Honselersdijk. Opvallend is dat Honselersdijk moeite heeft om thuis te winnen en dat Brielle moeite heeft om bij de uitwedstrijden een overwinning mee te nemen naar Brielle.

Iedereen heeft een mening over de wat tegenvallende prestaties van Brielle tot dusver en dat is gezien het spelerspotentieel ook niet verwonderlijk. De technische staf en de spelers weten ook dat het dit seizoen nog niet allemaal van een leien dakje gaat. Misschien valt ineens het kwartje in de tweede periode en zijn we allemaal weer trots op ons vlaggenschip. Trainer Stanley Rieborn heeft de beelden van afgelopen zaterdag goed bekeken en zal de verbeterpunten zeker toe willen passen in de wedstrijd tegen Honselersdijk. Veel succes toegewenst!

Komt u zaterdag naar Sportpark De Strijphorst aan de De Strijphorst 2 te Honselersdijk om de wedstrijd SV Honselersdijk – VV Brielle te bekijken en uw club te steunen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.