• Voorbeschouwing SV Nootdorp - VV Brielle, zaterdag 23 november 14.30 uur

Begin jaren vijftig werd in Nootdorp een zaterdag voetbalvereniging opgericht, de club kreeg in 1954 uiteindelijk de naam SV Nootdorp. Eigenlijk waren er te weinig spelers om een start te kunnen maken, want in die tijd moesten de meeste mensen “gewoon” op zaterdag tot 13.00 uur werken. Het tekort aan spelers werd opgelost: in Delft kampte namelijk vereniging PTT Delft met hetzelfde probleem. Men besloot om een gezamenlijke vereniging op te richten. De club kreeg de naam N.P.D.C. De Nootdorps-Delftse combinatie was in het eerste seizoen (1951-1952) meteen succesvol en werd kampioen. In 1974 betrok (inmiddels) SV Nootdorp een eigen sportcomplex. Na een paar seizoenen in de hoofdklasse te hebben geacteerd, degradeerde Nootdorp en speelt de club dit seizoen in de eerste klasse.

Op dit moment staat de club op plaats zeven met 12 punten uit acht wedstrijden en dit komt mede door de overwinning in het inhaalduel van afgelopen zaterdag tegen SHO. Nootdorp won, met veel spelers uit het tweede elftal, met 1-0 van SHO, dat eigenlijk een beter resultaat had verdiend. SHO miste onder andere een strafschop. De eerste wedstrijd van het seizoen werd met 1-3 gewonnen bij BVCB, tegen Poortugaal werd nipt (1-2) verloren, het won bij Die Haghe met 1-2 en verloor verrassend met 4-2 van Honselersdijk. De week erna werd er thuis met 0-2 verloren van XerxesDZB, vervolgens boekte het een 0-2 winst bij VELO en kreeg het thuis van RVVH met 0-3 klop. Opvallend is dat de winst op SHO pas de eerste thuisoverwinning was voor Nootdorp. Wij verwachten dat trainer Dick Boereboom zijn spelers op zal peppen om aanstaande zaterdag voor de tweede thuisoverwinning te gaan en daarmee zal Nootdorp in de stand VV Brielle passeren.

Zaterdag speelde VV Brielle een uiterst moeizame bekerwedstrijd tegen v.v. Kagia, dat soms met acht man stond te verdedigen. Uiteindelijk was het invaller Zepp Jacobs, die in de negentigste minuut zijn club naar de volgende bekerwedstrijd schoot. Blijkbaar verstaat Kagia de kunst van verdedigen, want ook mede-eersteklasser Voorschoten ’97 kwam niet verder dan 1-1 en werd na strafschoppen uitgeschakeld.

In het seizoen 2016-2017 kwam Brielle tegenstander Nootdorp al eerder tegen in de competitie. Thuis werd Brielle met 1-2 verslagen (doelpunt Lex van Dommelen) en uit won Brielle. Na een 1-0 achterstand wisten Jeffrey Duijnstee (twee keer, waarvan een uit een strafschop) en Murat Gök Brielle een 1-3 overwinning te bezorgen. Trainer Stanley Rieborn zal de laatste weken best wel gedacht hebben hoe het kan dat het soms zo moeizaam loopt in het veld. Natuurlijk is het nog niet voorgekomen dat de selectie compleet was en de spelers allemaal honderd procent fit waren. Er wordt goed getraind en hard gewerkt in het veld. Met name dat laatste heeft Brielle inmiddels veertien punten bezorgd uit acht wedstrijden. Stanley weet als geen ander dat er vele tegenstanders kort achter Brielle in de klassering staan en dat verlies ineens meerdere plaatsen achteruit zal betekenen.

Laten we echter naar boven kijken en dan zien wij twee ploegen boven Brielle staan. Juist tegen deze twee (Poortugaal en Neptunus-Schiebroek) werd ruim verloren en kampte Brielle met ongelukkige momenten. Terwijl het in andere wedstrijden juist niet altijd tegenzat. Winnen in Nootdorp zal Brielle steviger op de derde plaats brengen en wie weet als het dadelijk soepel gaat lopen wat er dan nog in het verschiet ligt? Per slot van rekening is het eind van de competitie nog lang niet in zicht.

Wie gaat er mee naar Nootdorp? Het complex van SV Nootdorp kunt u vinden in Sportpark 's-Gravenhout, De Poort 8 te Nootdorp.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer19680
    Veldnaamveld 1
    Klasse1e klasse