• Voorbeschouwing oefenwedstrijd SVC'08 - VV Brielle, zaterdag 30 maart 12.00 uur

De Scheveningse Voetbal Combinatie 2008, kortweg SVC'08, is op 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie van SV'35 en JAC. Aanleiding voor de fusie was de geplande komst van de Amerikaanse ambassade op het Oostersportpark. In het seizoen 2008-2009 en de helft van seizoen 2009-2010 verbleef SVC'08 in een tijdelijke accommodatie aan de Waalsdorperweg. In juni 2010 werd het nieuwe clubgebouw voor de nieuwe vereniging aan de Van Brienenlaan opgeleverd aan de Stichting Oostersportpark. SVC'08 is een grote vereniging in de regio Haaglanden. De vereniging beschikt over 4 velden, waarvan 2 met kunstgras. Het complex ligt in de landelijke omgeving van het Oostersportpark. Vanaf de oprichting speelde SVC’08 in de tweede klasse, maar in het seizoen 2015-2016 werd het kampioen en volgde promotie naar de eerste klasse. Helaas duurde het avontuur in de eerste klasse maar kort. In het seizoen 2016-2017 degradeerde SVC’08 weer naar de tweede klasse, waar het nu nog steeds in uitkomt.

Momenteel staat SVC’08 op plaats elf in de competitie (van veertien teams) en moet het knokken voor het behoud van de tweede klasse. De laatste twee wedstrijden werd er verloren van Berkel en Soccer Boys. SVC’08 boekte op 9 maart nog wel een knappe 4-0 overwinning op HVC’10.

VV Brielle won jongstleden zaterdag met 2-0 van rode lantaarndrager De Meeuwen en dat klinkt gek, maar het was een broodnodige overwinning voor de ploeg met hoofdklasse-aspiraties. Dat het slechts een 2-0 overwinning werd mag Brielle zichzelf aanrekenen. De Meeuwen waren geen moment in staat om Brielle goed partij te geven en het zal eenieder verbazen als ze volgend seizoen nog in de eerste klasse uit mogen komen. Doelpuntenmakers waren Marvin Godschalk en Claudio Santos Silva.

De laatste confrontatie tegen SVC’08 voor de competitie in het seizoen 2016-2017 werd een grote domper. Brielle kwam voor rust met 3-0 achter tegen SVC’08, dat voor lijfsbehoud moest vechten. De tweede helft begon ook slecht en al snel ligt de 4-0 in de touwen. Na een schitterende goal van Jeffrey Duijnstee (4-1) kreeg een overheersend VV Brielle kans na kans, maar die werden niet benut. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg ook SVC’08 alle kans om de voorsprong uit te bouwen. Dat lukte de club uit Wassenaar niet en het slotakkoord was voor Gijs van den Ende die de 4-2 in het net schoot. Vorig seizoen troffen de twee teams elkaar voor de beker. Brielle won vrij eenvoudig met 4-1. De doelpunten werden gemaakt door Stevie Soares, Claudio Santos Silva, Gino Stolk en Nelson Costa de Brito.

Wij hopen dat Brielle de overwinning op De Meeuwen een goed gevolg geeft tegen SVC’08 en dat dit vervolgens ook op 6 april terug te zien is tegen Deltasport. De wedstrijd begint om 12.00 uur. Ja, u leest het goed. Het complex van SVC’08 kunt u vinden aan de van Brienenlaan 15 te Wassenaar.

Wedstrijdinformatie
    Veldnaam