• Voorbeschouwing Velo - VV Brielle, zaterdag 5 oktober 14.30 uur

VELO staat voor Verdedig En Loop Op en is opgericht op 14 juli 1930. De voetbalafdeling is de grootste afdeling van de omni-sportvereniging VELO uit Wateringen met maar liefst zo’n 1.150 leden. De zaterdagtak is in 2015 gestart in de vierde klasse en heeft kans gezien om in sneltreinvaart de weg omhoog in te slaan. Sinds het seizoen 2019-2020 speelt de club met de groen witte kleuren in de eerste klasse. Het wist vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren na een 3-1 winst op Vitesse Delft.

VELO begon goed aan de competitie met een 0-1 overwinning op SV Heinenoord. Jongstleden zaterdag kreeg de ploeg uit Wateringen echter een 2-5 thuisnederlaag te verwerken tegen SV Die Haghe. VELO knokte voor wat het waard was, maar het was niet bestand tegen de kwaliteiten van de aanvallers van Die Haghe. Binnen vijf minuten stond VELO met 0-2 achter en met een ruststand van 1-4 was de wedstrijd gelopen. VELO moest naast het terechte verlies ook vele gele kaarten incasseren. Ongetwijfeld zal VELO het de tweede thuiswedstrijd beter willen doen tegen VV Brielle en dat zal met hard werken gepaard gaan.

VV Brielle wist zaterdag RVVH thuis met 3-1 te verslaan. In de eerste helft was Brielle veel op de helft van RVVH te vinden en wist het uit een strafschop (Lex van Dommelen) en een vrije trap (Brian Smits) met 2-0 de rust in te gaan. In de tweede helft, met straffe wind tegen, waren de rollen omgedraaid. Brielle werd op eigen helft vastgezet en zeker toen RVVH op 2-1 kwam was het even billenknijpen. Op de valreep scoorde Michael Mettrop de 3-1, wat ook de eindstand was.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen de grote onbekende op het competitieprogramma. Naar mijn weten zijn VELO en Brielle nooit eerder tegen elkaar uitgekomen. Van SV Heinenoord uit winnen is knap en blijkbaar heeft SV Die Hage een patent op een vliegende start, zoals ook in de eerste wedstrijd tegen Brielle het geval was.

Brielle ziet langzamerhand weer spelers aansluiten. Anthony Piqué en Victor de Blok keren weer terug. Ook Michael Mettrop lijkt weer fit na 45 minuten in het tweede elftal en een invalbeurt bij Brielle 1, met als bekroning een doelpunt. Niels Bekker heeft ook afgelopen zaterdag weer aardig wat minuten gemaakt en raakt ook weer fitter. Al met al zal trainer Stanley Rieborn keuzes moeten gaan maken wie er zaterdag mee naar Wateringen gaan. Gezien de twee voorgaande wedstrijden wordt er uitgezien naar de confrontatie met VELO.

Wij zijn benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag naar de wedstrijd VELO – VV Brielle kijken. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Het adres: Noordweg 26, 2291 EE te Wateringen.