• Voorbeschouwing VV Brielle 1 - BVCB 1, Zaterdag 13 april, 14.30 uur

BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) is een voetbalvereniging in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland. De club is opgericht op 16 oktober 1947 als BVC. Omdat er in Bilthoven reeds een gelijknamige vereniging bestond, is ervoor gekozen een extra B aan de naam toe te voegen. Het tenue van BVCB bestaat uit een wit shirt met twee blauwe banen, een blauw broekje en blauwe kousen.

In het seizoen 2009/2010 promoveerde BVCB naar de eerste klasse en in 2014 zakte de club weer af naar de tweede klasse. Vorig seizoen werd BVCB onder leiding van trainer Jan Everse kampioen en promoveerde de club weer naar de eerste klasse. De thuiswedstrijden worden sinds medio 2000 afgewerkt op sportpark De Sporthoek. Hier heeft het de beschikking over twee grasvelden en vier verlichte kunstgrasvelden.

BVCB behaalde 27 punten uit 21 wedstrijden en staat op plaats acht. Met name in de eerste periode pakte BVCB verrassend veel punten. De laatste periode heeft BVCB het niet gemakkelijk. Het verloor van Rijsoord, van Heinenoord en afgelopen zaterdag ook van het ontketende Honselersdijk met 0-2.

BVCB zal er dus alles aan doen om weer een keer drie punten te pakken, hetgeen na de winterstop in een uitwedstrijd niet meer is gebeurd. Wij zijn benieuwd hoe de ervaren trainer Jan Everse zijn spelers weet te motiveren.

VV Brielle speelde zaterdag uit tegen SV Deltasport. Opnieuw moest Brielle de punten aan de tegenstander laten en was het veldspel verre van goed. De ploeg van Stanley Rieborn presteert ver onder de maat en dat is eigenlijk al weken zo. De uitwedstrijd tegen Deltasport werd met 2-0 verloren en dat was een terechte nederlaag.

De uitwedstrijd tegen BVCB was een enerverende wedstrijd. In de eerste helft ligt de 1-0 al gelijk na de eerste de beste aanval achter Mitchell Lieshout. Voor rust schiet Jeffrey Duijnstee de 1-1 binnen na een vloeiende aanval van Brielle met een prachtige assist van Niels Bekker. Kort na rust geeft Brielle kinderlijk eenvoudig de 2-1 weg. Na een mooie pass van Marco de Borst lobt Niels Bekker de 2-2 binnen. Een gemakkelijk gegeven en goed genomen vrije trap zorgt opnieuw voor een achterstand (3-2). Een sterker Brielle komt op 3-3 na een voorzet van Niels Bekker schiet invaller Stevie Soares raak. Kort voor tijd krijgt een beter Brielle nog een doelpunt tegen en verliest daardoor uiterst zuur met 4-3.

Het klinkt misschien raar maar Brielle moet oppassen dat het dadelijk niet verder zakt met als gevolg nacompetitie om degradatie te ontlopen, want onderin staat alles dicht bij elkaar. Brielle moet dus de mouwen opstropen en hard werken om tegen BVCB, dat met evenveel punten in hetzelfde schuitje zit, als winnaar uit de strijd te komen. Wij hopen uiteraard dat trainer Rieborn en zijn spelers ervoor gaan!

Komt u ook kijken naar de wedstrijd VV Brielle - BVCB op het Geuzenpark? Het begint om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer69623
    VeldnaamKG 1
    Klasse1e klasse