• Voorbeschouwing VV Brielle - BVCB, zaterdag 02 oktober 2021, 14.30 uur.

BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) is een voetbalvereniging in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland. De club is opgericht op 16 oktober 1947 als BVC. Omdat er in Bilthoven reeds een gelijknamige vereniging bestond, is ervoor gekozen een extra B aan de naam toe te voegen. Het tenue van BVCB bestaat uit een wit shirt met twee blauwe banen, een blauw broekje en blauwe kousen.

BVCB uit Bergschenhoek is een club die al enkele seizoenen in de eerste klasse uitkomt. Het team van trainer Dick Boereboom is de eerste wedstrijden van het seizoen 2021-2022 goed doorgekomen. In de officiële wedstrijden wist het elftal louter overwinningen te boeken. In de beker won het van en bij ASC (1-2) en Laakkwartier (1-5). Afgelopen zaterdag wist BVCB thuis, tegen het stugge Heinenoord, de eerste competitiewedstrijd met 2-1 te winnen. Nu is in het voetbal garantie tot aan de deur, maar ontegenzeggelijk kent BVCB een uitstekende start. Aan Brielle de schone taak deze minireeks aan overwinningen een halt toe te roepen. VV Brielle is in elk geval gewaarschuwd en zal deze wedstrijd op z’n zachtst gezegd niet licht opvatten.

Wat VV Brielle in de reeks wedstrijden voor de competitie liet zien was best goed. Natuurlijk zaten er ook wat mindere wedstrijden tussen, maar over het veldspel was de staf tevreden.

VV Brielle heeft een goede bekercampagne gespeeld, waarin CION, Die Haghe en VUC de tegenstanders waren. Samen met CION (dat nota bene op het Geuzenpark nog met 6-0 verloren had) plaatste Brielle zich voor de volgende ronde. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ging het nog niet van een leien dakje. In en tegen Heerjansdam kwam Brielle op een 1-0 achterstand. Bijna werd het 2-0, maar een fenomenale Nigel Keehnen wist het leer bij een strafschop voor Heerjansdam onschadelijk te maken. In de gehele wedstrijd viel Nigel op door goede reddingen. Gelukkig kon de behendige Adam el Fazazi de achterstand nog ongedaan maken en zodoende eindigde de eerste officiële competitiewedstrijd in een 1-1 gelijkspel bij het sterke Heerjansdam.

Hopelijk kan de ploeg van trainer Gijs Zwaan aanstaande zaterdag drie punten bijschrijven, maar dat kan nog een behoorlijke klus worden tegen BVCB uit Bergschenhoek. De trainer zag zaterdag een Brielle dat niet de vorm had zoals in eerdere wedstrijden. Zaterdag tegen BVCB mag Brielle zich revancheren voor de niet geweldige competitiestart. Ongetwijfeld stropen de spelers de mouwen weer op, zoals ze dat ook in de tweede helft tegen Heerjansdam hebben gedaan. Een goede start zaterdag op het Geuzenpark zal zich ongetwijfeld uitbetalen. Brielle moet gaan voor een driepunter!

Komt u ook kijken op het Geuzenpark van VV Brielle? De wedstrijd VV Brielle 1 - BVCB 1 begint om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer62527
    VeldnaamKG 1
    WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie