• Voorbeschouwing VV Brielle - BVCB, zaterdag 1 februari 14.30 uur

BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) is een voetbalvereniging in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland. De club is opgericht op 16 oktober 1947 als BVC. Omdat er in Bilthoven reeds een gelijknamige vereniging bestond, is ervoor gekozen een extra B aan de naam toe te voegen. Het tenue van BVCB bestaat uit een wit shirt met twee blauwe banen, een blauw broekje en blauwe kousen. In het seizoen 2009-2010 promoveerde BVCB naar de eerste klasse en in 2014 zakte de club weer af naar de tweede klasse. In het seizoen 2017-2018 werd BVCB onder leiding van trainer Jan Everse kampioen en promoveerde de club weer naar de eerste klasse.

Vorig seizoen eindigde BVCB op de elfde plaats in de eerste klasse B en wist het zich ternauwernood te handhaven. Dit seizoen gaat het opnieuw erg moeizaam en behaalde de club uit Bergschenhoek tot nu toe slechts tien punten uit dertien wedstrijden. Vorige week zaterdag verloor BVCB nipt met 0-1 van XerxesDZB. Dat na de last-minute exit van trainer Gerard van Ruitenburg en de bekende overname van ad-interim BVCB-trainer Jan Everse. Het Everse-effect bleef dus nog even uit en bij Brielle hopen ze dit natuurlijk nog even wat langer uit te stellen. Uiteraard zal BVCB op zoek gaan naar winst op Brielle, maar de BVCB’ers vinden tot dusver niet gemakkelijk het doel.

VV Brielle wist zaterdag de 0-1 (Jazzy Adams) voorsprong tot de negentigste minuut vast te houden, maar toen viel alsnog de gelijkmaker. In de eerste helft had het gemakkelijk 0-4 kunnen staan, maar door gemiste kansen en niet gegeven strafschoppen bleef de schade voor Voorschoten ’97 beperkt. Na ruim tachtig minuten kreeg Brielle een dot van een kans en die werd gemist. Het schot in de uiterste hoek was even later de uitstekend keepende doelman Mitchell Lieshout te machtig en de 1-1 uitslag was een feit.

De uitwedstrijd van dit seizoen werd tegen BVCB met 1-3 gewonnen door Brielle, de doelpunten werden gemaakt door Jazzy Adams (0-1), Michael Mettrop (0-2) en Elwin Spoel (1-3). Brielle moet zaterdag weer winnen om in de top vijf van de competitie te blijven. Tussen de ploegen op de tweede tot en met de zevende plaats is het verschil slechts vijf punten. Drie ploegen, waaronder Brielle, staan op een derde plaats met allen tweeëntwintig punten. Met een goede motivatie en, zoals ook afgelopen zaterdag, een strijdend team moet Brielle in staat zijn om een overwinning te boeken op BVCB.

Komt u ook om 14.30 uur kijken naar de verrichtingen van VV Brielle op het eigen Geuzenpark?

Pupil van de week is de tienjarige jongedame Senna Verweel. Senna speelt op het middenveld in haar team JO11-5.

Business Club lid van de week is Van der Ent Group - www.vanderentgroup.com - Het verhuisbedrijf uit de regio dat sinds 1985 gevestigd is in Spijkenisse. Van der Ent Group levert diensten als bedrijfs- en particulierenverhuizingen. Internationaal verhuizen? Geen probleem voor de van der Ent Group evenals het verzorgen van opslag. Het familiebedrijf levert meer dan alleen verhuizen. Heeft u behoefte aan extra ondersteuning rondom uw verhuizing dan biedt de totaal service vele mogelijkheden. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van wereldwijde verhuizingen weten zij waar u behoefte aan heeft.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer20407
    VeldnaamKG 1
    WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie