• Voorbeschouwing VV Brielle - Oranje Wit, zaterdag 28 mei en afscheid Marvin Godschalk

  Na een indrukwekkende serie van overwinningen heeft VV Brielle de afgelopen twee wedstrijden beide keren na een voorsprong in de absolute slotfase gelijk gespeeld. Dat was wel tegen zeer goede tegenstanders, te weten Xerxes/DZB en RVVH, maar het is jammer dat de overwinningen niet over de streep werden getrokken. Overigens willen we daarbij niet wijzen naar de scheidsrechter, maar de laatste was nu niet bepaald op de hand van VV Brielle. Daar staat tegenover dat de concurrentie in de strijd om de derde periodetitel ook punten laat liggen, dus Brielle is nog altijd kansrijk.

  Bovendien hebben de mannen van trainer Gijs Zwaan zich op indrukwekkende wijze inmiddels zo goed als veilig gespeeld vanuit een schier kansloze positie. Complimenten zijn dus op z’n plaats en met de mentaliteit van ons vlaggenschip zit het dus wel goed. Bovendien treft het aanstaande zaterdag een ploeg (Oranje Wit) die weliswaar in punten gelijk staat, maar in de hoek zit waar de klappen vallen. Er is dus alle reden om ervan uit te gaan dat Brielle vol voor de volgende drie punten zal gaan en het publiek in deze wellicht laatste thuiswedstrijd van het seizoen trakteert op een mooi einde. Mocht Brielle de nacompetitie weten te behalen, dan ligt er nog een toetje in het verschiet. En wie had dat een maand of twee geleden kunnen bevroeden? Kortom: komende zaterdag is er een om naar uit te kijken.

  Oranje Wit uit Dordrecht is een bekende tegenstander voor VV Brielle, waartegen de resultaten wisselend zijn. Op zaterdag 12 maart werd er nipt met 2-1 verloren. Toen stond Brielle samen met het inmiddels officieel gedegradeerde Neptunus-Schiebroek troosteloos onderaan. Nu is Brielle een middenmoter die zomaar de derde periodetitel zou kunnen grijpen. Oranje Wit heeft het niet meer. De afgelopen periode verloor de ploeg regelmatig en als er eens wat werd gepakt, was het niet meer dan een punt. Afgelopen zaterdag speelde het met 1-1 gelijk tegen SHO, dat op een twaalfde plek terug te vinden is. Derhalve staat Oranje Wit op een gedeelde achtste plaats samen met VV Brielle met beide 30 punten uit 24 duels.

  Gezien het feit dat de kaarten nu totaal anders liggen, wat gevoel betreft, kan het weleens een gevoelige nederlaag gaan incasseren. De voetbalclichés kunnen weer afgestoft worden. Want de bal is rond, het is elf tegen elf en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Echter, als er niets geks gebeurt, eindigen zowel Brielle als Oranje Wit keurig in de middenmoot en heeft Brielle hopelijk straks nog iets om naar uit te kijken. Brielle zal Oranje Wit het vuur na aan de schenen willen leggen om definitief het lijfsbehoud veilig te stellen en wellicht richting wedstrijden voor promotie te gaan.

  Afscheid Marvin Godschalk

  Onze geliefde en robuuste rechtervleugelverdediger Marvin Godschalk stopt aan het einde van dit seizoen met voetballen. Na negen seizoenen bij VV Brielle gevoetbald te hebben en daarin meer dan 200 wedstrijden gespeeld te hebben (8 doelpunten, 21 kaarten), hangt hij z’n voetbalschoenen aan de wilgen. Uiteraard danken wij Marvin voor de vele momenten waarin hij ons vreugde bracht en voor zijn tomeloze inzet voor de club.
 • Wedstrijd informatie

  Wedstrijdinformatie
  Wedstrijdnummer32611
  Veldnaamveld 1 - KG1
  WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie
  Competitietype0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)
  Wedstrijddatum2022-05-28
  Aanvangstijd14:30
 • Wedstrijd statistieken

  ThuisteamUitteam
  NaamBrielle 1Oranje Wit 1
  Thuis gewonnen94115
  Uit gewonnen6294
  % gewonnen49%44%
  % thuis gewonnen58%48%
  % uit gewonnen39%39%
 • Wedstrijd historische resultaten

  SeizoenWedstrijdUitslag
  seizoen 2014/'15Brielle 1 - Oranje Wit 13 - 2
  seizoen 2014/'15Oranje Wit 1 - Brielle 12 - 1
  seizoen 2015/'16Brielle 1 - Oranje Wit 15 - 1
  seizoen 2015/'16Oranje Wit 1 - Brielle 12 - 2
  seizoen 2017/'18Brielle 1 - Oranje Wit 14 - 2
  seizoen 2017/'18Oranje Wit 1 - Brielle 12 - 2
  seizoen 2021/'22Oranje Wit 1 - Brielle 12 - 1
  seizoen 2021/'22Brielle 1 - Oranje Wit 11 - 1
 • Brielle, VV 1

  0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

  Geen data

  gemiddeld aantal
  doelpunten voor per wedstrijd

  Geen data

  gemiddeld aantal
  doelpunten tegen per wedstrijd

  Geen data

  gemiddeld aantal
  punten per wedstrijd