• Voorbeschouwing VV Brielle - Oranje Wit, zaterdag 28 mei en afscheid Marvin Godschalk

Na een indrukwekkende serie van overwinningen heeft VV Brielle de afgelopen twee wedstrijden beide keren na een voorsprong in de absolute slotfase gelijk gespeeld. Dat was wel tegen zeer goede tegenstanders, te weten Xerxes/DZB en RVVH, maar het is jammer dat de overwinningen niet over de streep werden getrokken. Overigens willen we daarbij niet wijzen naar de scheidsrechter, maar de laatste was nu niet bepaald op de hand van VV Brielle. Daar staat tegenover dat de concurrentie in de strijd om de derde periodetitel ook punten laat liggen, dus Brielle is nog altijd kansrijk.

Bovendien hebben de mannen van trainer Gijs Zwaan zich op indrukwekkende wijze inmiddels zo goed als veilig gespeeld vanuit een schier kansloze positie. Complimenten zijn dus op z’n plaats en met de mentaliteit van ons vlaggenschip zit het dus wel goed. Bovendien treft het aanstaande zaterdag een ploeg (Oranje Wit) die weliswaar in punten gelijk staat, maar in de hoek zit waar de klappen vallen. Er is dus alle reden om ervan uit te gaan dat Brielle vol voor de volgende drie punten zal gaan en het publiek in deze wellicht laatste thuiswedstrijd van het seizoen trakteert op een mooi einde. Mocht Brielle de nacompetitie weten te behalen, dan ligt er nog een toetje in het verschiet. En wie had dat een maand of twee geleden kunnen bevroeden? Kortom: komende zaterdag is er een om naar uit te kijken.

Oranje Wit uit Dordrecht is een bekende tegenstander voor VV Brielle, waartegen de resultaten wisselend zijn. Op zaterdag 12 maart werd er nipt met 2-1 verloren. Toen stond Brielle samen met het inmiddels officieel gedegradeerde Neptunus-Schiebroek troosteloos onderaan. Nu is Brielle een middenmoter die zomaar de derde periodetitel zou kunnen grijpen. Oranje Wit heeft het niet meer. De afgelopen periode verloor de ploeg regelmatig en als er eens wat werd gepakt, was het niet meer dan een punt. Afgelopen zaterdag speelde het met 1-1 gelijk tegen SHO, dat op een twaalfde plek terug te vinden is. Derhalve staat Oranje Wit op een gedeelde achtste plaats samen met VV Brielle met beide 30 punten uit 24 duels.

Gezien het feit dat de kaarten nu totaal anders liggen, wat gevoel betreft, kan het weleens een gevoelige nederlaag gaan incasseren. De voetbalclichés kunnen weer afgestoft worden. Want de bal is rond, het is elf tegen elf en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Echter, als er niets geks gebeurt, eindigen zowel Brielle als Oranje Wit keurig in de middenmoot en heeft Brielle hopelijk straks nog iets om naar uit te kijken. Brielle zal Oranje Wit het vuur na aan de schenen willen leggen om definitief het lijfsbehoud veilig te stellen en wellicht richting wedstrijden voor promotie te gaan.

Afscheid Marvin Godschalk

Onze geliefde en robuuste rechtervleugelverdediger Marvin Godschalk stopt aan het einde van dit seizoen met voetballen. Na negen seizoenen bij VV Brielle gevoetbald te hebben en daarin meer dan 200 wedstrijden gespeeld te hebben (8 doelpunten, 21 kaarten), hangt hij z’n voetbalschoenen aan de wilgen. Uiteraard danken wij Marvin voor de vele momenten waarin hij ons vreugde bracht en voor zijn tomeloze inzet voor de club.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer32611
    VeldnaamKG 1
    WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie