• VOORBESCHOUWING VV BRIELLE - RVVH, ZATERDAG 28 SEPTEMBER 14.30 UUR

  De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules (RVVH) werd op 22 september 1918 opgericht. RVVH speelde twee seizoenen geleden nog in de hoofdklasse, maar wist na de degradatie in 2018 niet naar de eerste klasse terug te keren. Sterker nog, het moest alle zeilen bijzetten om niet naar de tweede klasse te degraderen. Het bizarre aan deze tegenstander is, dat zowel Brielle, als RVVH elkaar vorig seizoen in het zadel hebben geholpen of gehouden. Toen RVVH in oktober op bezoek kwam, had Brielle nog niet een keer gewonnen. Omdat het van de Ridderkerkers met 2-0 won, gaf dat vertrouwen om de nodige punten bij elkaar te sprokkelen. In de laatste competitiewedstrijd op 26 mei won RVVH met 3-1 van Brielle, waardoor het degradatie definitief afwendde. Zo bezien hebben beide teams al een, zij het kleine, historie met elkaar.

  Overigens begon RVVH vorige week met een valse start, toen het in de thuiswedstrijd tegen promovendus Neptunus-Schiebroek met 1-2 het onderspit dolf. Er zal de Ridderkerkers dus alles aan gelegen zijn om dit verlies niet te continueren en op z’n minst met een punt van het Geuzenpark te vertrekken. Uiteraard is RVVH van alles gegund, behalve dat, aankomende zaterdag. Oud-Brielle-speler Gino Stolk en zijn teamgenoten zullen aanstaande zaterdag tegen Brielle zeker willen laten zien dat zij dit seizoen niet onderaan willen bungelen, zoals het afgelopen seizoen.

  Na een redelijke voorbereiding en plaatsing voor de volgende ronde van het bekertoernooi is Brielle afgelopen zaterdag dan eindelijk begonnen aan de competitie. In de uitwedstrijd tegen Die Haghe wist het uiteindelijk met negen spelers (twee rode kaarten) tegen tien overeind te blijven en een even knap, als verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Brielle kleurde rood, maar rechtte de rug en behaalde met een verdienstelijke 2-2 het eerste punt van deze competitie. Uiteraard ging ons vlaggenschip voor de winst, maar als je een 2-0 achterstand nog gedeeltelijk goed weet te maken, verdient dat lof. Bovendien zegt dat iets over het karakter van de ploeg. Daarnaast zegt de wetenschap dat er vorig seizoen geen punt werd gepakt tegen deze tegenstander niet alles, maar wel veel.

  Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen het roemruchte RVVH uit Ridderkerk op het programma. Natuurlijk zullen de mannen ook deze keer voor de drie punten gaan, maar dan zal de equipe wel vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn. Het was namelijk Die Haghe, dat al binnen een minuut doelman Mitchell Lieshout wist te verschalken. Dat zal tegen RVVH voorkomen moeten worden. Maar als de scherpte en de passie, die Brielle in met name de tweede helft aan de dag legde in Den Haag, er is, dan zouden de eerste drie punten van dit seizoen bijgeschreven moeten kunnen worden. Het is aan VV Brielle om dat te laten zien. Trainer Rieborn mist wel enkele spelers, dus het wordt wel even puzzelen.
  Ongetwijfeld zullen beide teams voor de overwinning willen gaan.

  De wedstrijd VV Brielle -RVVH begint om 14.30 uur. Laten we hopen dat de vele trouwe supporters Brielle een steuntje in de rug kunnen geven en dat Brielle kans ziet om de eerste driepunter in de wacht te slepen.

  We wensen u allen een fijne wedstrijd toe.