• Voorbeschouwing VV Brielle - Spartaan ’20, zaterdag 5 november 2022


  Na het laatste schrijven (voor de thuiswedstrijd tegen BVCB) is ons vlaggenschip een stuk stroever gaan draaien. Nederlagen tegen BVCB (voor de competitie: 0-2), VUC (voor de beker: 3-2) en OSV (voor de Fidus Cup: 0-2) zorgden voor een wereld van verschil met de eerste wedstrijden, waarbij Brielle nog zo soepeltjes draaide. Wellicht dat afgelopen zaterdag een kentering betekende, want in Terneuzen werd tegen de plaatselijke Boys een 2-0 achterstand weggewerkt en wist Brielle met een gelijkspel het Zeeuwse land te verlaten. Als Brielle een tikkeltje meer geluk had gehad, was een overwinning zelfs mogelijk geweest. Al met al staat Brielle nu op een gedeelde derde plaats met 10 punten uit 5 duels. Dat is zeker geen slecht resultaat, maar gezegd moet worden dat de komende weken pittige tegenstanders op het programma staan en hopelijk kan Brielle het puntentotaal gaan uitbreiden. Aanstaande zaterdag is Spartaan ’20 zo’n tegenstander, waartegen de mannen van trainer Gijs Zwaan de borst mogen natmaken.


  Spartaan ’20 uit Rotterdam-Zuid is een grote naam in het amateurvoetbal. Niet eens zozeer vanwege de prestaties van het eerste team, maar meer vanwege de talenten die de zwartwitten hebben voortgebracht. Onder andere Bruno Martins Indi en Luc Castaignos kwamen in hun jeugdjaren uit voor Spartaan ’20. Daarnaast is Spartaan ’20 al jaren een stabiele factor in de eerste klasse. Voorheen kwam de club op zondag uit, maar doordat de KNVB 'horizontaal' overstappen afgelopen seizoen mogelijk maakte, spelen de Rotterdammers voortaan hun wedstrijden op zaterdag. Overigens bestond enkele jaren geleden reeds een zaterdagteam dat in de standaard vierde klasse speelde, bij onder meer de ons welbekende clubs als Zwartewaal, Vierpolders en OVV in de competitie, maar dit team was slechts een kort leven beschoren en nauwelijks representatief. Nu de kans zich voordeed om op gelijk niveau te blijven spelen, is besloten de overstap alsnog en definitief te maken.

  In de competitie doen de mannen van trainer Omar Khan het heel behoorlijk. Er werd drie keer gewonnen en twee keer verloren en zo staat Spartaan ’20 op een zesde plaats met 9 punten uit 5 duels. Overigens wel vermeldenswaardig dat het verloor van SVOD ’22 met 2-1, dat bij Brielle toch ruim (5-0) onderuit ging en dat het afgelopen zaterdag dan wist te winnen van BVCB (2-0), dat bij Brielle juist wist te winnen met 0-2. Dat toont wellicht de wispelturigheid van deze afdeling aan en daarom is er eigenlijk niets over te zeggen welke kant het op zal gaan aanstaande zaterdag. In elk geval kunnen we uw steun weer goed gebruiken.

  De Pupil van de Week is Livi de Roode. Zij speelt in de MO11. Balsponsor van de week is EZFix Brielle Smartphone en Tablet Reparaties en Business Club-lid van de Week is KPN Glasvezel. Bo van der Gaag is onze Speler van de Week.

  Wij hopen u te mogen begroeten op zaterdag 5 november op het Geuzenpark.

 • Wedstrijd informatie

  Wedstrijdinformatie
  Wedstrijdnummer7337
  Veldnaamveld 1 - KG1
  WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie
  Competitietype0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)
  Wedstrijddatum2022-11-05
  Aanvangstijd14:30
 • Wedstrijd statistieken

  ThuisteamUitteam
  NaamBrielle 1Spartaan'20 1
  Thuis gewonnen10758
  Uit gewonnen7444
  % gewonnen47%46%
  % thuis gewonnen56%54%
  % uit gewonnen38%39%
 • Brielle, VV 1

  0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

  1,71

  gemiddeld aantal
  doelpunten voor per wedstrijd

  1,83

  gemiddeld aantal
  doelpunten tegen per wedstrijd

  1,17

  gemiddeld aantal
  punten per wedstrijd