• Zaterdag 1 december, 14.30 UUR: VV Brielle - SV Heinenoord

Op 6 juli 1946 werd “Sportvereniging Heinenoord” opgericht en in 1947 kon men op een eigen veld gaan voetballen. In 1963 verkaste de club met de groen-witte kleuren naar de Hofweg. Heinenoord heeft nu een mooi complex op sportpark De Tienvoet. Heinenoord kwam ooit uit in de hoofdklasse, maar speelt inmiddels alweer enige tijd in de eerste klasse. Vorig seizoen eindigde Heinenoord op de vierde plaats in de eerste klasse B.

Heinenoord heeft net als Brielle een uiterst matige seizoenstart, met negen punten uit evenveel duels staat het team van coach Ralph Kalkman slechts op een twaalfde plaats. Afgelopen zaterdag was er echter een lichtpuntje, want ineens kwam er een derde deel van het puntentotaal bij, toen Forum Sport met 1-0 werd verslagen. Verder werd er van Westlandia gewonnen, werd er nog drie keer gelijk gespeeld en bestond de rest uit nipte verliespartijen. Het lijkt een lastig te bespelen ploeg.

Het elftal van trainer Ralph Kalkman was dit seizoen behoorlijk versterkt aan de competitie begonnen, maar weet dus niet te imponeren, net als Brielle overigens. Aan het einde van dit seizoen vertrekt trainer Kalkman bij Heinenoord, na een periode van vijf seizoenen en hij zal er dit seizoen nog alles aan doen om weer een topklassering te bewerkstelligen.

Net op het moment dat het erop lijkt dat de puzzel in elkaar valt (na twee overwinningen op rij) vervalt de Brielse trots in het missen van kansen en daarmee ook punten. Thuis tegen Kloetinge zat het niet mee (0-1), en daar trad de ongeschreven wet in werking dat als je zelf niet scoort, je tegenstander het wel doet. Tegen Honselersdijk was het afgelopen zaterdag een ander verhaal en mocht je uiteindelijk blij zijn de 0-0 uitslag. Het was met name aan doelman Mitchell Lieshout te danken dat er nog een punt werd meegenomen uit het Westland.

Het vervelende is dat de kwaliteit ontegenzeggelijk aanwezig is en dat VV Brielle om de bovenste plaatsen mee zou moeten kunnen doen. De negende plaats in de eerste klasse B is echter de realiteit en met elf punten uit negen duels doen de Briellenaren zich tekort. De kwaliteiten die er zijn, moeten voor resultaat zorgen. Het begint alleen wel lang te duren, voordat deze zich uiten.

Vorig seizoen wist trainer Stanley Rieborn bij zijn debuut met een 1-4 overwinning uit Heinenoord te vertrekken en thuis werd het 1-1. De teams staan dit seizoen nog dicht bij elkaar en er kan dus nog van alles gebeuren in de rangschikking. Laten we aanstaande zaterdag maar eens zien of Heinenoord een prooi is voor de mannen van Brielle. Het is aan coach Stanley Rieborn om met een goed plan en een strijdvaardig Brielle voor de dag te komen. Wij hopen op een volgepakt Geuzenpark, want de mannen kunnen uw steun goed gebruiken. De aftrap is om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer69620
    VeldnaamKG 1
    Klasse1e klasse