• Voorbeschouwing VV Brielle - VV Nieuwenhoorn, zaterdag 6 november

VV Nieuwenhoorn is een club met een mooie historie. De vereniging werd opgericht op 2 augustus 1929. Na het seizoen 2013-2014 stopte Nieuwenhoorn met het eerste elftal op zondag. Het prestatieteam van Nieuwenhoorn kwam vele seizoenen uit op het toen hoogste niveau, de hoofdklasse. De overstap naar de zaterdag en dus naar een lager niveau was van korte duur.
    Nieuwenhoorn heeft kans gezien om in sneltreinvaart via promoties en kampioenschappen omhoog te klimmen in het zaterdagvoetbal en speelt de laatste seizoenen in de eerste klasse.

Nieuwenhoorn heeft met Oscar Biesheuvel een trainer gestrikt die vaak om de prijzen speelt. Tevens beschikt Nieuwenhoorn in de persoon van assistent-trainer John Lopes Cruz over een man die jaren op hoog niveau heeft gevoetbald, maar ook al jaren trouw is aan zijn club. De oud-Brielle spelers zijn Victor de Blok en Frank Molendijk, die samen met Delano a Cohen, Melvin Winterberg en Dimitri Gomes Almeida een brok aan ervaring bezitten.

Na een 3-0 nederlaag tegen Nootdorp herstelde Nieuwenhoorn zich goed in de beker met klinkende overwinningen op SVC’08, Sparta (AV) en DSO. In de competitie gaat het prima, het won drie wedstrijden, speelde een keer gelijk en verloor twee wedstrijden. Met name de laatste weken lijkt de ploeg in een flow te zitten met de 2-4 uit overwinning tegen Heinenoord en het wist vorige week thuis met 2-1 te winnen van koploper XerxesDZB.
    Nieuwenhoorn is een geduchte en uiterst gemotiveerde tegenstander, die er op gebrand zal zijn om de competitiewedstrijd tegen “buur” VV Brielle te winnen.

VV Brielle heeft zaterdag een 2-0 nederlaag moeten incasseren op een doordrenkte grasmat tegen Terneuzense Boys. Brielle zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Blessures, zieken en afwezigen spelen de laatste weken dermate op dat de resultaten tegenvallen. Er zijn te weinig spelers die 100% fit zijn en dan zie je dat je in de eerste klasse een ruime selectie nodig hebt om goed te blijven presteren. Trainer Gijs Zwaan moet iedere week weer puzzelen om een gedegen opstelling te creëren, zo stonden afgelopen zaterdag slechts zes van de tien veldspelers op hun normale positie.

De onderlinge wedstrijden tussen Nieuwenhoorn en Brielle brengen altijd extra spanning met zich mee, want de spelers van de twee verenigingen kennen elkaar goed en willen van elkaar winnen. Het spelen tegen Nieuwenhoorn en met name het spelen tegen enkele oud ploeggenoten kunnen Brielle de juiste prikkel geven om boven hun zelf uit te stijgen. Veel zal afhangen van welke spelers er beschikbaar zijn en wie gaat laten zien dat de keuze van de trainer de juiste is.

Deze wedstrijd lijkt een mooie affiche voor de toeschouwers. VV Brielle verwacht weer veel steun te krijgen van de trouwe supporters en hoopt dat het een zeer aantrekkelijke wedstrijd wordt.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door VAN DER ENT TOP MOVERS.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer26926
    VeldnaamKG 1
    WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie