• Voorbeschouwing VV Brielle - VV Rijsoord zaterdag 9 maart, 14.30 uur

VV Rijsoord is een voetbalvereniging uit de wijk Rijsoord in Ridderkerk. De club is opgericht op 15 mei 1924 onder de naam "De Zwervers". De naam Rijsoord is in 1937 aan de voetbalvereniging verbonden. De vereniging telt ongeveer 700 leden, waarvan 600 spelende. Rijsoordenaars worden in de volksmond 'Kraaien' genoemd. De clubkleuren zijn blauw en wit, shirt en sokken zijn blauw, gecombineerd met een witte broek. Sinds 2014 is Rijsoord een stabiele eersteklasser.

Rijsoord was tot enkele weken geleden de trotse koploper van de eerste klasse B. Maar waar het een week eerder De Meeuwen nog met 1-4 over de knie had gelegd, werd het zelf ruim verslagen met 3-0 door Honselersdijk. Dat hield in dat SHO (na de onverdiende 1-3 overwinning op Brielle) over Rijsoord heen ging en de kop wist te over te nemen. Echter, in de strijd om het kampioenschap is er nog niets beslist. Met 36 punten staat SHO dan wel bovenaan, Rijsoord en Kloetinge volgen met 35 punten. Deze top drie staat inmiddels tien punten los van nummer vier Honselersdijk, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft, maar het is inmiddels realistisch te veronderstellen dat de titelstrijd de laatste wedstrijden van de competitie tussen de drie eerder genoemde ploegen gaat. Bij Rijsoord, dat vorig seizoen nog actief was in de hoofdklasse, komen we enkele oude bekenden tegen. Naast oud-Brielle-coach Steef Buijs zijn dit oud-Brielle-spelers Nelson Costa de Brito en doelman Ragip Özrak. Saillant detail is dat middenvelder Zepp Jacobs komend seizoen op het Geuzenpark te bewonderen zal zijn.

VV Brielle speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen het in de hoofdklasse hoog genoteerde SC Feyenoord. Met de nodige jeugdige spelers wist Brielle een gelijkspel uit het vuur te slepen (1-1). Hoewel het, gezien de kansenverhouding, ook gemakkelijk een overwinning voor ons vlaggenschip zou hebben kunnen zijn. Nadat Brielle op achterstand kwam door een goal van Junior Obiku, wist het weer genoeg te creëren, maar werd er (zoals wel vaker dit seizoen) te weinig gedaan met de mogelijkheden. Dat Niels Bekker de 1-1 wist te realiseren, was dan ook niet meer dan terecht. De Briellenaren kregen weer eens de bevestiging heel goed mee te kunnen met een team dat een klasse hoger speelt. Hoe jammer is het dan dat dit in competitie er zo zelden uit komt, en de resultaten niet parallel lopen met het vertoonde spel. Aanstaande zaterdag kan Brielle tegen de nummer twee van de eerste klasse B laten zien dat het meer waard is dan de huidige zevende plaats. Hopelijk staat het vizier op scherp en wordt de boel achterin goed dicht gehouden. Als dat gebeurt, behoort een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Want hoewel Rijsoord dit seizoen behoorlijk presteert, is ook dit team niet feilloos.

Al met al belooft het zaterdag een treffen te worden tussen oude bekenden, waarbij de belangen voor beide teams groot zijn. Rijsoord zal SHO in de nek willen blijven hijgen of zelfs weer over de Oud-Beijerlanders heen willen wippen. En Brielle zal er alles aan doen zo hoog mogelijk te eindigen en eventueel in de derde periode excelleren, zodat er nog aan nacompetitie gedacht kan worden.

Uw steun kunnen de mannen van Stanley Rieborn goed gebruiken, dus we hopen u allen te zien. De wedstrijd VV Brielle 1 - VV Rijsoord 1 begint om 14.30 uur.

Pupil van de Week is de tienjarige Nick Nederlof. Nick is spits in zijn team JO11-3.

Businessclublid van de week is eet- en drinklokaal De Hoofdwacht - https://dehoofdwacht-brielle.nl/ - Het eet- en drinklokaal van Brielle, genaamd De Hoofdwacht, kunt u vinden in het unieke etablissement op de Markt in Brielle. Uniek, want de voormalige Hoofdwacht is in Lodewijk XVI stijl ontworpen door de Brielsche architect Johan van Westerhout en is  rond 1789 afgebouwd. De gunstige ligging maakt dat De Hoofdwacht verworden is tot het eet- en drinklokaal van Brielle. Het is de vanzelfsprekende locatie voor koffie met gebak, lunch, borrel, diner tot uitgaan in de late uurtjes. Tegelijkertijd bieden zij aan bedrijven en particulieren een geschikte locatie voor het organiseren van borrels, diner, presentaties, vergaderingen. Vanaf 1994 is De Hoofdwacht letterlijk het middelpunt voor lunch, borrel en diner in de Brielse vesting. U ontmoet in het Grand Café of op het verwarmde terras Briellenaren van alle leeftijden. De Hoofdwacht is ook de perfecte locatie voor recepties en vergaderingen in een zaal op de tweede verdieping.

Balsponsor van de week is Van der Ent Group - http://www.vanderentgroup.com/ - Het verhuisbedrijf uit de regio dat sinds 1985 gevestigd is in Spijkenisse. Van der Ent Group levert diensten als bedrijfs- en particulierenverhuizingen. Internationaal verhuizen? Geen probleem voor de van der Ent Group evenals het verzorgen van opslag. Het familiebedrijf levert meer dan alleen verhuizen. Heeft u behoefte aan extra ondersteuning rondom uw verhuizing dan biedt de totaal service vele mogelijkheden. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van wereldwijde verhuizingen weten zij waar u behoefte aan heeft.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer69627
    VeldnaamKG 1
    Klasse1e klasse