• Voorbeschouwing VV Brielle - XerxesDZB, zaterdag 8 februari 14.30 uur

Xerxes is opgericht op 1 maart 1904. De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld op het terrein aan de Zanddijk. In april 1907 werd het eerste kampioenschap behaald. In 1931, na opnieuw een kampioenschap, promoveert Xerxes naar de eerste klasse en speelt het tegen clubs als Feyenoord, Sparta, ADO, VUC en Ajax. Vele jaren kan Xerxes zich makkelijk handhaven op het toen hoogste niveau. Vanaf 1958 wordt het minder met als gevolg dat Xerxes degradeert uit het betaalde voetbal.

XerxesDZB uit Rotterdam is een roemruchte club, waarmee VV Brielle in het verleden meer dan eens de degens kruiste. Vorig seizoen speelde het nog in de hoofdklasse, waarin het was beland na een beslissingswedstrijd aan het eind van het seizoen 2017-2018. Die wedstrijd werd toen met 3-0 gewonnen van een zwaar gehavend VV Brielle. De Rotterdammers hielden het echter niet lang vol in de hoofdklasse, want na één seizoen degradeerde de club weer. Zodoende speelt XerxesDZB dit seizoen weer in de eerste klasse en daar doet het het niet eens zo onverdienstelijk met een vijfde plaats op de ranglijst. De Rotterdammers zijn goed uit de winterstop gekomen, want in Bergschenhoek werd BVCB met 0-1 verslagen en afgelopen weekend werd er nipt verloren van koploper Poortugaal (1-2). XerxesDZB zal er zaterdag alles aan doen om de punten van het Geuzenpark mee te nemen, om over Brielle heen te gaan richting de bovenste plaatsen op de ranglijst. Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren en dat de Rotterdammers puntenloos naar de Igor Stravinskysingel afdruipen.

Na drie gelijke spelen (drie keer 1-1) staat VV Brielle nog altijd op de vierde plaats. Tegen BVCB zat er afgelopen zaterdag veel meer in dan het jammerlijke gelijkspel, maar helaas scoren de Briellenaren te weinig voor het aantal kansen, dat wel degelijk gecreëerd wordt. Uit de laatste drie wedstrijden zijn er slechts drie punten vergaard, terwijl er niet verloren is. Dat frustreert, maar er moet zeker niet uit het oog verloren worden dat bijna alle teams aan elkaar gewaagd zijn. Tussen nummer drie Die Haghe en nummer tien Nootdorp is het verschil maar zeven punten. Dat geeft wel aan hoe dicht de teams onder de toekomstig kampioen Poortugaal bij elkaar zitten. Het is dan ook zaak om weer eens drie punten bij te schrijven. Dit moet aanstaande zaterdag gaan gebeuren op het eigen Geuzenpark. De tegenstander zal echter van zich afbijten, want XerxesDZB staat op slechts een punt achterstand van VV Brielle op een vijfde plaats. In Rotterdam werd het echter dit seizoen… 1-1. Brielle zal scherp moeten beginnen en zichzelf beter moeten belonen dan in de voorgaande wedstrijden, als het de overwinning over de streep wil trekken.

Zal VV Brielle in staat zijn om de kansen af te maken is de vraag, er van uitgaande dat er iedere wedstrijd wel voldoende mogelijkheden zijn om meer doelpunten te maken dan slechts één per wedstrijd? Wat is het plan van trainer Rieborn en zijn brigade? Komt u ook zaterdag kijken op het altijd gezellige Geuzenpark? De wedstrijd VV Brielle - XerxesDZB begint om 14.30 uur.

Pupil van de Week is Bryan Wingelaar, hij is negen jaar en keeper van de JO11-4.

Businessclub-lid van de week is Chinees-Kantonees Specialiteiten Restaurant Lotus - www.lotusbrielle.nl - In het gezellige restaurant, gevestigd in het voormalige bus- en tramstation van Brielle, kunt u genieten van Chinees-Kantonese gerechten. Lotus heeft een uitgebreide kaart, waardoor zij aan ieders wensen kunnen voldoen. Daarnaast kunt u zich door de chef van Lotus laten verwennen met nieuwe gerechten. Van woensdag tot en met zondag hebben zij ook een Chinees-Kantonees-Japans buffet, waar u zelf uw gerecht kunt samenstellen. Het restaurant is voorzien van airco zodat u comfortabel van uw lunch of diner kunt genieten. Aan de achterzijde van het restaurant bevindt zich de serre. Hier heeft u prachtig uitzicht over het water. In de zomermaanden is ook het terras geopend, zodat u heerlijk buiten kunt eten. Een bezoek aan het restaurant is zeker aan te bevelen. Lotus verzorgt ook bedrijfscatering voor overwerkmaaltijden, de overwerkmaaltijden worden dagelijks op een afgesproken tijdstip bezorgd. U kunt een keuze maken uit de menu’s die op de website staan.

Balsponsor van de week in van der Ent Group - www.vanderentgroup.com - Het verhuisbedrijf uit de regio dat sinds 1985 gevestigd is in Spijkenisse. De van der Ent Group levert diensten als bedrijfs- en particulierenverhuizingen. Internationaal verhuizen? Geen probleem voor de van der Ent Group evenals het verzorgen van opslag. Het betrouwbare familiebedrijf levert meer dan alleen verhuizen. Heeft u behoefte aan extra ondersteuning rondom uw verhuizing dan biedt de totaalservice vele mogelijkheden. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van wereldwijde verhuizingen weten zij waar u behoefte aan heeft.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer20413
    VeldnaamKG 1
    WedstrijdtypeNederlandse reguliere competitie