• Voorbeschouwing VV Rijsoord 1 - VV Brielle 1

VV Rijsoord is een voetbalverenging uit de wijk Rijsoord in Ridderkerk. De club is opgericht op 15 mei 1924 onder de naam "De Zwervers". De naam Rijsoord is in 1937 aan de voetbalvereniging verbonden. De vereniging telt ongeveer 700 leden, waarvan 600 spelende. Rijsoordenaars worden in de volksmond 'Kraaien' genoemd. De clubkleuren zijn blauw en wit, shirt en sokken zijn blauw, gecombineerd met een witte broek.

Sinds 2014 is Rijsoord een stabiele eersteklasser. Het werd kampioen in het seizoen 2016/2017 en promoveerde naar de hoofdklasse. In het seizoen 2017/2018 volgde degradatie naar de eerste klasse. De ex-hoofdklasser heeft sinds dit seizoen oud-Brielle-trainer Steef Buijs aangesteld en heeft een aantal (voor Brielle) bekende spelers in hun selectie. Doelman Ragip Özrak en Nelson Costa de Brito speelden vorig seizoen nog voor de club uit Brielle.

Dit seizoen is Rijsoord begonnen met een gelijkspel uit tegen Deltasport (1-1), het won thuis ruim van De Meeuwen (5-1), het verloor uit van SHO (3-2) en speelde jongstleden zaterdag thuis tegen Kloetinge met 0-0 gelijk. De ploeg uit Rijsoord heeft momenteel 1 punt meer dan tegenstander Brielle.

In de wedstrijd Rijsoord – Kloetinge overheersten de bezoekers en het was een wedstrijd waar de inzet de boventoon voerde, de enkele kansen werden niet benut. In de verdediging kampt Rijsoord met blessures en moest de trainer improviseren. Ex-Deltasport-aanvaller Jimmy van der Vaart is na zijn schorsing aanstaande zaterdag wel weer inzetbaar.

De verwachting is dat VV Rijsoord gaat proberen een punt veilig te stellen tegen VV Brielle. Trainer Steef Buijs heeft vorig seizoen tweemaal met Nieuwenhoorn gespeeld tegen VV Brielle en kent de aanvalskracht van de mannen van Brielle trainer Stanley Rieborn.

VV Brielle heeft de eerste overwinning op zak. Brielle was zaterdag aardig op dreef, al loopt nog niet alles soepel. Wel een terechte overwinning op RVVH met kort na het begin van de wedstrijd een doelpunt van Gino Stolk op aangeven van Lex van Dommelen. Na rust was het Stevie Soares die de 2-0 op zijn schoen had, maar de doelman keerde zijn inzet. Wat later in de tweede helft had de doelman geen enkele kans bij een wonderschone treffer van Jeffrey Duijnstee. Jeffrey kreeg de bal na een prachtige dieptepass van Brian Smits, hij aarzelde geen moment en haalde verwoestend uit. De uitslag (2-0) was goed voor het zelfvertrouwen en nu zal Brielle de weg omhoog verder in willen slaan.

Brielle kampt eveneens met enkele blessuregevallen, maar gezien de breedte van de selectie zullen de trainers Stanley Rieborn en Edwin van Zwieteren wel waardige vervangers vinden en hun plan smeden.

Wij zijn benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag naar het sportpark van VV Rijsoord aan aan de Vlasstraat 1A te Rijsoord. Ongetwijfeld komen weer vele trouwe supporters hun club steunen en zijn benieuwd of Brielle de weg omhoog verder voort weet te zetten. De wedstrijd VV Rijsoord – VV Brielle begint om 14.30 uur.