• VV Brielle 1 bekert verder na 0-0 bij Heinenoord

  De eerste bekerwedstrijd werd door VV Brielle met 2-0 gewonnen van CWO. De tweede bekerwedstrijd wist VV Brielle met 3-6 te winnen van Zuidland. Doelpunten: Claudio Santos Silva (2x), Bo van der Gaag, Dean Bos, Tom Sleeuwenhoek en Lex van Dommelen.

  Vandaag speelde Brielle de derde bekerwedstrijd in de poule uit tegen Heinenoord. Vorig seizoen boekte Brielle thuis een belangrijke 2-0 overwinning in de competitie. Heinenoord degradeerde uit de eerste klasse, maar wist zich goed te versterken. Vorige week boekte Heinenoord een knappe 2-4 overwinning bij CWO. Bij winst vandaag op Brielle maakt Heinenoord nog kans om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. In theorie kon zelfs Brielle na twee overwinningen nog uit het bekertoernooi gewipt worden.

  Brielle begon met de volgende spelers: Deshney Hoornweg Damian de Jong, Koen Botterhuis, Bo van der Gaag, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Claudio Santos Silva, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. De wisselspelers waren: Jordy Braber, Nigel Keehnen, Bob Legierse en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Lex van Dommelen, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet, Daniqué Wolters en Merijn Wolters.

  Heinenoord begint energiek en Brielle laat de tegenstander vrij combineren tot het zestienmetergebied. Het is echter Brielle dat gevaarlijk wordt voor het doel van Heinenoord. Zepp Jacobs schiet een vrije trap net naast de paal en na een goede actie van Claudio Santos Silva schiet Joey Gomes de bal over/naast. Een voorzet van de goed mee opgekomen Damian de Jong vanaf de achterlijn is helaas te scherp en doelman Bijkerk van Heinenoord pakt de bal.

  Vanuit een goede positie kopt Heinenoord de bal naast het doel van Deshney Hoornweg. Een veelbelovende aanval levert Brielle slechts een hoekschop op. Een “poeier” van afstand van Anthony Piqué wordt door de doelman uit zijn doel gebokst. Een vrije trap van Heinenoord gaat ruim over het Brielse doel. Tot tweemaal toe sticht een voorzet van Brielle gevaar, maar Heinenoord laat zich niet verrassen. De eerste grote kans in de eerste helft is voor Zepp Jacobs, die alleen op de doelman af gaat, maar hem vervolgens niet weet te passeren. Hieraan vooraf ging een flitsende actie van Claudio Santos Silva.

  Hierna schiet Claudio een vrije trap naast het doel. Dean Bos krijgt de tweede grote kans, maar hij kopt de bal uit een hoekschop van Joey Gomes net naast de verkeerde kant van de paal. De grootste mogelijkheid krijgt Heinenoord vlak voor rust. El Harouchi schiet uit een vrije trap de bal, van buiten de zestienmeter, op de lat. Rust 0-0.

  Heinenoord begint de tweede helft goed en zet Brielle onder druk. Er wordt een bal naast het doel gekopt door Heinenoord. Deshney Hoornweg brengt tot tweemaal toe redding, hij pakt een kopbal en een hard schot. Er komt ook meer ruimte voor Brielle, maar Brielle speelt dit niet goed uit. Individuele acties strandden en ook de combinaties werden vandaag niet vlekkeloos uitgevoerd. De vorige week ziek uitgevallen Zepp Jacobs wordt vervangen door Bob Legierse en daardoor schuift Kevin van la Parra door naar de aanval. Tom Sleeuwenhoek komt voor Dean Bos in het veld en Brielle krijgt betere kansen. Al moet Deshney Hoornweg eerst Brielle nog voor een achterstand behoeden.

  Uit een voorzet van Gilliomar Leona schiet Tom Sleeuwenhoek op de paal en kort hierna is het Claudio Santos Silva die op de andere paal schiet. Het spel golft wat meer op en neer. Damian de Jong grijpt op tijd in als een bal door Heinenoord vanaf de achterlijn voor het doel wordt gebracht. Heinenoord probeert het met een schot van afstand maar de bal gaat over het doel. Na een pass van Giliomar Leona gaat Tom Sleeuwenhoek op snelheid langs zijn tegenstander en legt de bal terug op Claudio Santos Silva. Claudio schiet, maar zijn schot wordt geblokt en gaat naast het doel.

  Opnieuw een goede voorzet van Gilliomar Leona waar Tom Sleeuwenhoek met een snoekduik op anticipeert. Dit had een geweldig doelpunt geweest, ware het niet dat de kopbal van Tom door doelman Bijkerk van Heinenoord ternauwernood wordt gered. Aan het eind van de wedstrijd was er nog wat dreiging van Heinenoord, maar de grootste kans was nog voor Brielle. Een verdediger van Heinenoord gaat onder de bal door, als een vrije trap van Joey Gomes goed voor het doel komt en dit verraste Claudio Santos Silva, waardoor hij de bal niet in maar naast het doel kopt. Einduitslag 0-0.

  Scheidsrechter de Graaf floot een prima wedstrijd, al waren sommige gele kaarten wel discutabel.

  Conclusie: Brielle gaat door in de beker maar speelde vandaag niet opperbest. Desondanks kreeg Brielle wel de beste kansen en had het ook de derde bekerwedstrijd (met een klein verschil) kunnen winnen. De achttienjarige Bo van der Gaag verving vandaag de zieke Lex van Dommelen en speelde prima.

  Op dinsdagavond 20 september oefent Brielle 1 thuis tegen Excelsior Maassluis O21 dat in de derde divisie uitkomt.

  Aanstaande zaterdag 24 september speelt Brielle 1 de eerste competitiewedstrijd uit tegen en bij promovendus De Zwerver om 14.30 uur. Ook tegenstander De Zwerver gaat ongeslagen door naar de volgende bekerronde.

  Accommodatie De Zwerver: Ingang aan de Veerdam (naast huisnummer 5) Parkeren: Parkeerterrein IHC, Smitweg 6 te Kinderdijk.
  Brielle 2 speelt om 12.15 uur thuis tegen FC Vlotbrug 2. Ook Brielle 2 gaat door in de beker, het leverde een prima prestatie door met 6-3 te winnen van VFC 2.