• VV Brielle 1 en 2 winnen beiden hun thuiswedstrijd

  Eindelijk was het zover, na het oplossen van het grote legionellaprobleem mocht er bij VV Brielle weer gedoucht worden. De accommodatie werd schoongemaakt en de CORONA-bewegwijzering was goed en duidelijk aangebracht. Al valt of staat dat laatste wel met hoe de spelers en bezoekers zichzelf gedragen. In ieder geval complimenten aan de vrijwilligers en bestuursleden die dit alles in orde hebben gemaakt. Nu rest nog het oplossen van de enorme schade die de lekkage heeft veroorzaakt aan het complex.

  Brielle 2 begon vandaag aan hun eerste bekerwedstrijd tegen mede reserve eersteklasser Zwaluwen. Opvallend waren de nieuwe spelers bij Brielle 2, maar ook zeker bij de tegenstander, want daar stond een compleet ander elftal op het veld dan vorig seizoen. Zwaluwen scoorde voor rust de 0-1 en we zagen Everon Benschop van Brielle 2 uitvallen met een blessure. Gelukkig was de selectie aangevuld met talentvolle spelers uit de JO19-1. Na rust was Dean Bos op dreef en die zorgde er persoonlijk voor dat de achterstand werd omgezet in een 2-1 voorsprong. De 1-1 was een uiterst knappe goal! Vervolgens wist Brielle uit te lopen naar 4-1 met doelpunten van Jiandro Latorre en Mateo Negro. Beiden op wilskracht en doorzettingsvermogen. Compliment voor de JO19-1 boys!

  Brielle 1 was nog even vrij van bekervoetbal. Het mocht vandaag de eerste thuis-/oefenwedstrijd van het seizoen spelen tegen een combinatie van Katwijk 1 en Onder 23.

  Brielle 1 begon in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Bob Legierse, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Victor de Blok, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Rephendry Amsterdam.
  De goed bezette bank werd gevuld met Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Colin Schoors, Brian Smits, Adam el Fazazi en Guylain Gillet.
  Raoul Gillet nog niet fit en Deshney Hoornweg maakte eindelijk, na lang blessureleed, weer 90 minuten vol in het tweede elftal.

  De eerste 20 minuten zette Brielle veel druk naar voren. Dit resulteerde in foute passes van Katwijk en daar vanuit wist Brielle regelmatig het spel te temporiseren.
  Katwijk kwam met een aantal jonge spelers van het eerste elftal en van het dit jaar voor de competitie ingeschreven Onder 23 elftal. Veel energie dus en goede jonge voetballers, waarvan er veel in de jeugd bij BVO's hebben gespeeld.
  Na een prima in de diepte gespeelde bal ging Zepp Jacobs er vandoor en die schoot de 1-0 binnen. Een scherp aangesneden voorzet van Victor de Blok werd in eigen doel gelopen en betekende de 2-0. Uit een goede voorzet van Victor de Blok scoort Zepp Jacobs de 3-0 en als kers op de taart kopt de ingevallen Marvin Godschalk prachtig de 4-0 binnen uit een voorzet van Jordy Braber. Er werd in de tweede helft veel gewisseld bij Brielle en op het laatst sloop er wat onachtzaamheid en gemak in, waardoor Katwijk nog terug kon komen tot 4-2, hetgeen ook de eindstand was.
  Volgens trainer Gijs Zwaan werd er met passie en plezier gevoetbald. Ook de Technische Commissie had een goed voetballend Brielle gezien, dat met een goede veldbezetting tegen een sterke tegenstander een prima partij speelde. Positief was het middenveld met Luke Corver, Anthony Piqué en Jordy Braber.

  Volgende week zaterdag speelt VV Brielle 1 uit voor de beker tegen FC Binnenmaas om 14.30 uur. Het complex van FC Binnenmaas, De Lange Weide, kunt u vinden op de Sportlaan 30A, 3299 XG te Maasdam.
  Let op het houden van afstand langs de lijn en op de tribune!