• VV Brielle 1 incasseert een 4-1 (oefen)nederlaag

Dinsdagavond trad VV Brielle 1 aan in Poortugaal tegen de gelijknamige club. De tegenstander, Poortugaal, heeft de laatste jaren prima gepresteerd in de hoofdklasse (heet inmiddels vierde divisie). Oefenen tegen een goede tegenstander is, na de relatief simpele 6-0 oefenwinst op Rijnmond Hoogvliet Sport, een uitdaging. Poortugaal traint al vele weken en speelde al veel oefenwedstrijden.

Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Damian de Jong, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Claudio Santos Silva, Giliomar Leona, Tom Sleeuwenhoek en Kevin van la Parra.
    De wisselspelers waren: Dean Bos, Fabian van Benthem, Jordy Braber, Deshney Hoornweg, Zepp Jacobs, Bob Legierse en Anthony Piqué.
    Afwezig/niet inzetbaar: Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet, Jesse van der Reiden en Merijn Wolters.

Poortugaal start vanaf het beginsignaal erg fel en zet Brielle gelijk onder druk. Poortugaal ziet de eerste mogelijkheid over het doel gaan en aan de andere kant geeft Claudio Santos Silva, na een knappe individuele actie, de bal af aan Giliomar Leona die net naast het doel mikt. Door het snel druk zetten van Poortugaal wordt er veelvuldig balverlies geleden aan Brielse zijde. Op het moment dat Brielle met meer manschappen op de helft van Poortugaal balverlies lijdt, snelt de linksbuiten ervandoor. Zijn schot wordt door Nigel Keehnen gepareerd, maar de bal komt precies op de kruin van dezelfde speler en die kopt de bal over Nigel heen in het doel (1-0).

Damian de Jong moet zich laten vervangen en Bob Legierse komt binnen de lijnen. Goed en fel doorzetten van Koen Botterhuis levert balbezit op en Koen steekt vervolgens Joey Gomes weg. Joey trekt de bal goed voor. Tom Sleeuwenhoek weet voor zijn man te komen en schiet de bal bekeken langs de doelman (1-1). Nigel Keehnen voorkomt een tweede treffer van Poortugaal ten koste van een hoekschop. Nigel moet echter alsnog capituleren als vanuit de hoekschop Brielle niet ingrijpt en Poortugaal de bal zo binnen kan schieten (2-1). Ook Daniqué Wolters moet zich laten vervangen en voor hem komt Anthony Piqué in het veld.

Kevin van la Parra snelt langs de defensie en bedient Tom Sleeuwenhoek. Tom lijkt op weg naar de gelijkmaker, maar wordt helaas op het nippertje gestuit. Vervolgens wordt Brielle opnieuw op snelheid geklopt. De razendsnelle linksbuiten vliegt erlangs en er is geen rugdekking meer. De bal wordt vanaf de achterlijn teruggetrokken en Poortugaal schiet simpel de 3-1 binnen. Brielle moet zo nu en dan alle zeilen bijzetten, maar er komt nog een kans op de aansluitingstreffer. De behendige Claudio Santos Silva manoeuvreert zich langs de verdediging van Poortugaal en geeft de bal aan Tom Sleeuwenhoek, helaas gaat de ingeschoten bal van Tom via de doelman naast.

Na rust komen Zepp Jacobs en Jordy Braber in het veld voor Giliomar Leona en Joey Gomes. Deshney Hoornweg komt onder de lat en vervangt Nigel Keehnen. Kort hierna wisselt trainer Gijs Zwaan ook Tom Sleeuwenhoek voor Dean Bos.

Brielle ziet kans om in de tweede helft er een meer evenwichtige partij van te maken en krijgt zelfs meer mogelijkheden dan Poortugaal. Toch weet Brielle niet te scoren, al is Dean Bos er een paar keer dichtbij. Aan de andere kant is het de razendsnelle rechtsbuiten die met een gelukje ziet dat zijn inzet via een Briels been precies in de verre hoek van het doel belandt (4-1). Zepp Jacobs forceert nog gevaar met zijn snelle rushes en ook Jordy Braber weet niet af te ronden. Eindstand 4-1.

Duidelijk was te zien dat Poortugaal stappen verder is dan Brielle, derhalve moeten wij wel opmerken dat de spelers van Brielle veel minder hebben getraind en diverse spelers pas maandag voor het eerst begonnen zijn om te trainen. Er is dus nog veel werk aan de winkel bij VV Brielle.

Op zaterdag 13 augustus oefent Brielle 2 om 12.00 uur thuis tegen Pelikaan 2 en om 14.30 uur speelt Brielle 1 tegen OHVV 1. We hopen weer vele toeschouwers te verwelkomen op het Geuzenpark.