• VV Brielle 1 speelt gelijk (2-2) uit tegen Die Haghe 1

Na de overtuigende 6-0 overwinning op tweedeklasser CION uit Vlaardingen moest VV Brielle zaterdag uit spelen tegen eersteklasser Die Haghe. Die Haghe, kennende uit het verleden, een sterke tegenstander en die tot ieders verbazing met 3-0 van VUC verloor. Ook weten we dat in de laatste wedstrijd op Sportpark Ockenburgh een speler van Brielle al snel, na uitlokking, mocht vertrekken na een rode kaart.

Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Bob Legierse, Anthony Piqué, Jordy Braber, Lex van Dommelen, Zepp Jacobs, Luuk Kraaijeveld en Adam el Fazazi. De wisselspelers waren: Luke Corver, Vincent Eielts, Kevin van la Parra en Jesse van der Reiden. Niet inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Dean Bos, Candido da Conceicao, Guylain Gillet, Ryan Griffiths, Mitchell Lieshout en Justin Tromp.

De eerste kans in de wedstrijd komt voort uit een opening van Marvin Godschalk op Zepp Jacobs. Zepp gaat goed door en zet de bal voor waar Lex van Dommelen de bal in vrije positie ontvangt, maar het leder niet goed weet te raken. Nigel Keehnen redt aan de andere kant na een uitval van Die Haghe. Helaas moet Luuk Kraaijveld het veld verlaten na een schermutseling. Alweer, zult u denken, alleen deze keer een andere speler dan de vorige keer. De aanstichter die begon, mocht in het veld blijven staan en ontving slechts de gele kaart. Trieste beslissing van de scheidsrechter op advies van zijn assistent aan de andere zijde van het veld, maar die het eerste gedeelte gemist bleek te hebben.

Adam el Fazazi flitst langs de flank en zet de bal scherp voor, waar helaas niemand van Brielle bij kan. Trainer Gijs Zwaan probeert met een omzetting, Kevin van la Parra komt voor Adam el Fazazi, de tien tegen elf situatie beter in balans te brengen. Marcel van den Berg schiet in de handen van de doelman. De situatie in het veld is er niet beter op geworden als je naar de onderlinge verstandhoudingen van de spelers kijkt. Hoe zou dat komen, scheidsrechter? Nigel Keehnen ziet een gevaarlijk schot van Die Haghe naast gaan en moet een vrije trap van Die Haghe uit de hoek werken, hetgeen Nigel bekwaam doet.

Na rust speelt Die Haghe wat meer op de helft van Brielle. Toch komt het eerste gevaar weer van Brielle. Na een prachtige pass van Marcel van den Berg krijgt Kevin van la Parra een prima kans, maar hij probeert de bal bij Zepp Jacobs te krijgen en dat mislukt jammerlijk. Jesse van der Reiden komt voor Marvin Godschalk binnen de lijnen. Uit een vrije trap van Lex van Dommelen kopt Marcel van den Berg de bal over het doel van Die Haghe. Een balovername op het middenveld en Anthony Piqué snelt over het veld. Anthony blijft goed kijken en zet de bal voor op Kevin van la Parra die beheerst de 0-1 scoort. Die Haghe gooit er nog een schepje bovenop, want verlies houdt in dat het klaar is voor de beker. Brielle pareert steeds kundig de aanvalsdrift van de Haagse ploeg die met een man meer hun kansen nog ruikt. Jammer is dan dat een van richting verandert schot Nigel Keehnen kansloos maakt en Die Haghe zo op 1-1 komt.

Luke Corver komt voor Lex van Dommelen in het veld. Een diep gegeven bal van Jesse van der Reiden komt voor de voeten van Zepp Jacobs, die onreglementair gestuit wordt, maar de bal komt bij de rappe Kevin van la Parra, die de bal in het zijnet mikt. Met negentig minuten op de klok krijgt Die Haghe een vrije trap. Deze wordt met het hoofd verlengd door de speler die niet meer in het veld had mogen staan en Brielle staat met 2-1 achter. Wat een domper! De laatste blessuretijd minuten tikken weg…

Na een pass van Luke Corver wordt Kevin van la Parra neergelegd en is er weer tumult. Eigenlijk binnen de zestien maar geen strafschop voor Brielle. Een verdediger van Die Haghe krijgt zijn tweede gele kaart en mag inrukken. Marcel van den Berg kopt de bal uit de vrije trap van Jordy Braber via een tegenstander naast. Een hoekschop volgt. Via Jesse van der Reiden en Luke Corver komt de bal bij Zepp Jacobs. Zepp schiet Brielle naar de verdiende 2-2 en kort hierna fluit de scheidsrechter af.

Die Haghe – Brielle eindigt in 2-2. Dit was weer eens een echte wedstrijd waar iedereen vol aan de bak moest nadat men al snel met tien spelers kwam te staan. Klasse, mannen!

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 uit tegen VUC 1 om 14.30 uur in ‘s-Gravenhage. VUC verloor uit bij CION verrassend met 2-1.

VV Brielle 2 speelde eveneens met 2-2 gelijk tegen reserve eersteklasser MVV’27 2. Brielle 2 mag aanstaande zaterdag aantreden tegen regiogenoot Nieuwenhoorn 2, dat met 2-3 wist te winnen van Excelsior Maassluis 2.