• VV Brielle 1 speelt met 4-4 gelijk tegen Zuidland 1

Na de eenvoudige overwinning op zondag eersteklasser ONA 1 moest het gisteren een gemakkelijke wedstrijd worden tegen Zuidland 1. Zuidland hangt nog steeds in de derde klasse, maar had tot nu toe nog niet verloren in de voorbereiding. Is dit een voorbode?

Brielle begon in de volgende formatie; Nigel Keehnen in het doel, de achterste lijn werd gevormd door Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Justin Tromp en Bob Legierse. Op het middenveld startten Jordy Braber, Luuk Kraaijeveld, Luke Corver en de aanvallers waren Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Kevin van la Parra. Reservespelers: Adam el Fazazi, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet en Jesse van der Reiden. Niet beschikbaar: Dean Bos, Guylain Gillet en de geblesseerde spelers Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido da Conceicao, Ryan Griffiths en Mitchell Lieshout.

Brielle en met name Zepp Jacobs kent een bliksemstart. Binnen een kwartier brengt Zepp Brielle op een 0-2 voorsprong. De gemakkelijke houding in het veld komt vervolgens het spel van Brielle niet ten goede. Verdedigers die niet op tijd terug zijn op hun positie, knullige aannames en struikelpartijen. Zuidland komt met een fraaie boogbal van Neal van Buuren op 1-2 en Neal maakt kort hierna nog fraaier de 2-2, als hij de bal loepzuiver in de verre bovenhoek draait. Duels worden verloren op het middenveld, waar Zuidland de baas is en ook achterin krijgt men weinig vat op de aanvallers van Zuidland. Zo blijkt balverlies op het middenveld en een slechte ingreep van de verdediging van Brielle de inleiding voor de 3-2. Hierna waren er nog een paar kansen voor Zuidland en bleek Brielle niet in staat om de defensie van Zuidland te ontregelen.

In de tweede helft staat Anthony Piqué op het veld en mocht Luke Corver onder de douche. Anthony, nog niet geheel (wedstrijd)fit, mocht weer wat minuten maken. Even later komt Adam el Fazazi voor Lex van Dommelen en zakt Zepp een positie terug. Luuk Kraaijeveld had in het begin van de tweede helft al van positie gewisseld met Lex van Dommelen. Zuidland is in het eerste deel van de tweede helft de bovenliggende partij, het is scherper en combineert vlotter dan Brielle. Toch is het Brielle dat gevaarlijker is. Bob Legierse snijdt goed naar binnen en na een aantal spelers omzeilt te hebben wordt Bob uiteindelijk onreglementair gestuit. Er volgt echter geen strafschop. Kort hierna is het Jordy Braber die in het strafschopgebied over de knie gaat en hij krijgt wel de elfmetertrap. Jordy neemt dit buitenkansje om de stand gelijk te trekken zelf, maar schiet de bal naast in plaats van in het doel.
    De snelheid van Kevin van la Parra komt goed van pas na een fraai uitgevoerde aanval van Brielle. Kevin schiet de bal onberispelijk binnen, maar de grensrechter vlagde de te snelle aanval af en het doelpunt wordt afgekeurd. Brielle drukt Zuidland meer en meer terug. Zepp Jacobs is weer op toeren en rondt, na een knappe solo, mooi af (3-3). “Gaat nog goed komen met Brielle?” denken de toeschouwers. Zuidland pakt het echter weer op of verslapt het bij Brielle? Een vrije trap van Zuidland en de bal wordt in het Brielse doel gekopt, omdat de verdediging een foute taxatie maakt en Nigel Keehnen blijft staan (4-3).

Aan de andere kant krijgt Brielle ook een vrije trap. De bal wordt door Marvin Godschalk voor het doel gebracht en het is Luuk Kraaijeveld die de bal verlengt en scoort (4-4). Een fraaie opening van Zepp Jacobs wordt nog fraaier en op volle snelheid meegenomen door Kevin van la Parra. Kevin is erlangs, maar schiet vervolgens de bal tegen de doelman van Zuidland aan. Deze late kans had nog de (niet terechte) overwinning voor Brielle op kunnen leveren. Uitslag blijft 4-4.

In het kort samengevat; Brielle had zeker na de 0-2 zoiets van; het wordt vanavond weer een gemakkelijke overwinning. En dat bleek anders. Zuidland heeft een jonge, energieke ploeg met enkele uitstekende voetballers. Het verschil tussen een derde- en eersteklasser was vanavond niet te zien op Groot Nibbeland. Brielle staat weer met beide benen op de grond!

Aanstaande zaterdag speelt Brielle 1 thuis de bekerwedstrijd tegen CION uit Vlaardingen. De eerste officiële wedstrijd na de “lock-down” periode begint om 14.30 uur op het Geuzenpark van VV Brielle.