• VV Brielle 1 wint eerste oefenwedstrijd

  Na drie dagen trainen stond afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was derdeklasser Rijnmond Hoogvliet Sport (RHS), dat dit seizoen een bekende trainer (Hans de Heer) aan het roer heeft staan die onder andere WRW en Vierpolders heeft getraind.

  De selectie van VV Brielle heeft diverse nieuwe spelers in de gelederen en bij RHS kwam er een bus vol spelers aan om het team versterken. Bij Brielle stonden vandaag als nieuwkomers in de wedstrijdselectie: Bo van der Gaag (Excelsior Rotterdam - jeugd), Koen Botterhuis (Heerjansdam), Damian de Jong (Alexandria’66 - jeugd), Danique Wolters (Nieuwenhoorn), Joey Gomes (Zwaluwen), Giliomar Leona (RHS) en Tom Sleeuwenhoek (Nieuwenhoorn). Ook Merijn Wolters (Nieuwenhoorn) was van de partij, maar die had wat klachten, dus zijn debuut voor Brielle 1 laat nog even op zich wachten.

  Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Damian de Jong, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Zepp Jacobs, Giliomar Leona, Tom Sleeuwenhoek en Kevin van la Parra. De wisselspelers waren: Vincent Eielts, Fabian van Benthem en Jordy Braber. Afwezig/niet inzetbaar: Dean Bos, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet, Jesse van der Reiden, Claudio Santos Silva en Merijn Wolters.

  Brielle begon sterk met goede en snel uitgevoerde combinaties. Na ongeveer vijf minuten was een losgelaten bal een prooi voor de alert reagerende Zepp Jacobs die de 1-0 langs de doelman van RHS schoot. Na een individuele actie van Danique Wolters rondde hij zelf bekwaam af en schoot de 2-0 op het scorebord. Na een flitsende actie van Kevin van la Parra was het de snel mee naar voren gekomen Damian de Jong die de 3-0 hoog in de touwen schoot. Een goed ingespeelde diepe bal nam Tom Sleeuwenhoek in de loop mee. Tom laat de verdediging van RHS zijn hielen zien en rond beheerst af. Met 4-0 gaan we rusten.

  Na rust start trainer Gijs Zwaan met dezelfde formatie. Bij RHS wordt ruim de helft van het elftal gewisseld. Brielle verzandt in die fase in balverlies, een te trage opbouw en spelers proberen het individueel van afstand. Eigenlijk, net als in de eerste helft, krijgt RHS nauwelijks een kans.

  Na ongeveer zestig minuten komen Vincent Eielts, Fabian van Benthem en Jordy Braber in de ploeg voor Nigel Keehnen, Koen Botterhuis en Danique Wolters. RHS staat zo goed als geparkeerd rond de eigen zestien en Brielle zoekt naar een splijtende opening. Kansen zijn er voor Zepp Jacobs en Tom Sleeuwenhoek, maar de doelman ligt in de weg of de bal komt niet tussen de palen. Na een splijtende pass van Joey Gomes is Tom Sleeuwenhoek weer weg en die scoort de 5-0. Er komt nog een zesde doelpunt van Brielle. Nu is Tom Sleeuwenhoek de aangever en plaatst Zepp Jacobs ook zijn tweede treffer langs de doelman. Eindstand 6-0.

  Scheidsrechter Wiebe Dedert floot een prima partij, die ook sportief verliep.

  De voorzichtige conclusie na de eerste wedstrijd is dat Brielle de bal sneller rond kan laten gaan en dat we van de spelers stuk voor stuk een goede indruk hebben gekregen. Het is uiteraard jammer dat er spelers zijn die met blessures kampen, waarvan er een aantal langdurig zijn. Wij wensen hen een goed en voorspoedig herstel toe.

  Aanstaande dinsdag 9 augustus speelt Brielle uit tegen Poortugaal dat in de vierde divisie uit gaat komen. Dit wordt uiteraard een compleet andere wedstrijd. Poortugaal – Brielle begint om 20.00 uur.

  Op zaterdag 13 augustus oefent Brielle 2 om 12.00 uur thuis tegen Pelikaan 2 en om 14.30 uur speelt Brielle 1 tegen OHVV 1. We hopen weer vele toeschouwers te verwelkomen op het Geuzenpark.