• VV Brielle 1 wint met 2-3 van Excelsior Maassluis O21

Opnieuw was er een uitwedstrijd. Deze keer tegen een uiterst jonge ploeg van Excelsior Maassluis. Het bleek wederom een wedstrijd waar de conditie zeer op de proef werd gesteld bij de VV Brielle-spelers.

Deze keer maar eens beginnen met de talrijke niet inzetbare spelers. Afwezig waren Adam el Fazazi, Marvin Godschalk en Bob Legierse. Tel daarbij op de spelers die met blessures kampen; Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido da Conceicao, Anthony Piqué en dat zijn er dan in totaal zeven.

Brielle begon met de volgende spelers; Mitchell Lieshout in het doel, de achterste lijn werd gevormd door Ryan Griffiths, Marcel van den Berg, Justin Tromp en Jesse van der Reiden. Op het middenveld startten Jordy Braber, Dean Bos, Luke Corver en in de aanval waren Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Kevin van la Parra geposteerd. Reservespelers: Guylain Gillet, Nigel Keehnen, Luuk Kraaijeveld, Jiandro Latorre en Dimitri Poortvliet.

Wat een dynamiek, snelheid en beweeglijkheid heeft de ploeg van Excelsior Maassluis O21, daar is menig eerste elftal jaloers op. De eerste kans wordt door de jonkies naast geschoten maar de tweede is al raak voor Excelsior Maassluis (1-0). Er wordt niet goed ingegrepen en dat werd gelijk afgestraft. Diverse reddingen van Mitchell Lieshout waren hard nodig en zo bleef het bij één tegendoelpunt, maar dan komt onze doelman ongelukkig in botsing en moet hij vervangen worden door Nigel Keehnen. Excelsior Maassluis kreeg diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen, er werd echter aan de andere kant gescoord. Lex van Dommelen kreeg de bal via een kluts en schoot de bal in de touwen (1-1). Een schot van Kevin van la Parra ging over het doel en Zepp Jacobs zag zijn schot geblokt worden. Met een 1-1 ruststand mocht Brielle zeker niet klagen.

In de tweede helft komt Jiandro Latorre voor Ryan Griffiths en gaat de energiek spelende Jesse van der Reiden van links- naar rechtsachter. Luuk Kraaijeveld komt voor Kevin van la Parra in het veld. Lex van Dommelen zakt wat naar het middenveld en Dean Bos wordt in de aanval geposteerd. Brielle pakt het beter op en zet zowaar de tegenstander vast op eigen helft. Uit een hoekschop van Lex van Dommelen kopt Dean Bos de bal in de handen van de doelman. Dimitri Poortvliet komt Justin Tromp vervangen. Zepp Jacobs gaat over de rechterflank er vandoor en schiet de bal tegen de buitenkant van de paal. Na een voorzet op maat van Luke Corver schiet Dean Bos de 1-2 in het doel. Gefeliciteerd Dean, met je eerste doelpunt in VV Brielle 1!

Dean krijgt ook de kans op 1-3, maar nu weet de uitgelopen doelman het schot van Dean te pareren. De volgende wissel dient zich aan; Guylain Gillet vervangt Dean Bos. Een taxatiefout in de verdediging van Brielle leidt de 2-2 in. De bal kan zo in het doel gelopen worden. Na een paar vergeefse rushes krijgt Zepp Jacobs nu wel loon naar werken. Zepps voorzet bereikt de keihard werkende Luuk Kraaijeveld en ook hij krijgt de beloning, want hij rondt, de toch lastige bal, goed af (2-3).

Nigel Keehnen ranselt aan de andere kant een paar ballen knap uit zijn doel. Zepp Jacobs geeft de bal mee aan Lex van Dommelen, die met een oogstrelend wippertje over een jonge verdediger Luuk Kraaijeveld vindt. Luuks boogbal over de doelman gaat helaas net naast. Jammer, deze zeer fraai uitgevoerde aanval had een beter lot verdiend.

Als toeschouwer was het een leuke wedstrijd, waar in de eerste helft Excelsior Maassluis heer en meester was in eigen huis. Dat de jonkies slechts één doelpunt maakten, was een wonder. In de tweede helft een veel beter en feller spelend VV Brielle, waardoor de bakens werden verzet.

Aanstaande zaterdag speelt Brielle 1 uit bij en tegen ONA in Gouda.
    Let op! De wedstrijd begint om 16.30 uur.