• VV Brielle 1 wint overtuigend met 0-9 van ONA 1​​​​

Na de afzegging van Rijsoord vanwege competitieverplichtingen begon een eindeloze zoektocht naar een nieuwe oefentegenstander. Dit viel niet mee. Uiteindelijk werd zondagploeg ONA 1 gevonden die bereid was om op zaterdag te spelen. Zondag eersteklasser ONA uit Gouda leek van een goed niveau. De aanvang van de wedstrijd was om 16.30 uur op veld 2, daar het hoofdveld met natuurgras nog lang niet bespeelbaar is.

Brielle begon in de volgende formatie; Nigel Keehnen in het doel, de achterste lijn werd gevormd door Jesse van der Reiden, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet en Bob Legierse. Op het middenveld startten Jordy Braber, Lex van Dommelen, Luke Corver en de aanvallers waren Zepp Jacobs, Luuk Kraaijeveld en Dean Bos. Reservespelers: Vincent Eielts, Adam el Fazazi, Jiandro Latorre en Justin Tromp. Niet beschikbaar; Guylain Gillet, Marvin Godschalk, Kevin van la Parra en de geblesseerde spelers Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido da Conceicao, Ryan Griffiths, Mitchell Lieshout en Anthony Piqué.

Al snel bleek deze tegenstander niet te vergelijken met het zeer dynamische Excelsior Maassluis O21. De ONA spelers begonnen fanatiek, maar dat was het dan ook wel. De eerste kans van de wedstrijd was voor Brielle. Een doorslippende bal werd door de alert reagerende Dean Bos met een knappe tegendraadse schuiver in de verre hoek geschoten (0-1). Een combinatie tussen Bob Legierse en Jordy Braber werd door Bob uiteindelijk, uit een moeilijke hoek, langs de doelman geschoten (0-2). Aan de andere kant voorkwam Nigel Keehnen met een katachtige reactie een doelpunt van ONA. Na een vloeiende combinatie tussen Lex van Dommelen en Luuk Kraaijeveld schiet Lex de bal over het doel van ONA. Een snelle speler van ONA breekt door en Nigel Keehnen tikt de bal keurig en op tijd weg, maar tot ieders verbazing kent de scheidsrechter ONA een strafschop toe. Nigel blijkt ook dan niet te passeren want hij duikt de bal uit de benedenhoek. Luuk Kraaijeveld is er langs, maar schiet de bal tegen de doelman. Opnieuw is Dean Bos alert en scoort beheerst de 0-3. De laatste minuten van de eerste helft zijn voor ONA. Een prima genomen vrije trap wordt door Nigel Keehnen uit de kruising geranseld. Hierna redt Nigel nogmaals en in tweede instantie reageert de goed spelende Jesse van der Reiden door de ingeschoten bal te blokkeren voor het op dat moment lege doel.

In de tweede helft legt de goed mee opgekomen Dimitri Poortvliet een bal vanaf de achterlijn terug op Luuk Kraaijeveld. Luuk schiet de bal goed in, maar de bal wordt gestuit door een arm. Brielle krijgt, (opnieuw) tot ieders verbazing, geen strafschop. Een schot van Jordy Braber is een prooi voor de doelman van ONA. ONA schiet vervolgens een vrije trap over het doel van Brielle. Jiandro Latorre komt de goed spelende Bob Legierse vervangen (Bob was net terug van vakantie) en Adam el Fazazi (ook net terug van vakantie) komt voor Luuk Kraaijeveld binnen de lijnen. Er komt wat meer ruimte, die Lex van Dommelen goed weet te benutten. Lex speelt de goed mee opgekomen Jesse van der Reiden aan, die met een puike voorzet Zepp Jacobs bereikt. Zepp trapt de bal simpel binnen (0-4). Dimitri Poortvliet verlaat het veld en voor hem komt Justin Tromp in de plaats.
    Zepp Jacobs is “on fire” en schiet de 0-5 binnen. Het is opnieuw Jesse van der Reiden die op de rechterflank de ruimte vindt en met een afgemeten voorzet stelt hij Adam el Fazazi in staat om de 0-6 aan te tekenen. Adam gooit nog maar eens zijn trukendoos open en geeft de bal aan Lex van Dommelen die de doelman test, maar niet weet te passeren. Zepp Jacobs ontvangt een slimme bal over de verdediging en schiet… maar de uitgelopen doelman bokst Zepp knock-out terwijl de bal het lege doel in gaat. De scheidsrechter fluit echter voor de bal over de doellijn gaat en geeft Brielle een strafschop. Lex van Dommelen verzilvert deze kans (0-7) en Zepp Jacobs wordt weer opgelapt. Het is nu Goudse gatenkaas bij ONA. Zepp Jacobs geeft de bal mee aan Jordy Braber, die de 0-8 binnenschiet. Een aanval via Lex van Dommelen en Zepp Jacobs wordt door Dean Bos afgerond, maar de glaszuivere goal wordt afgekeurd. Toch valt de 0-9 nog als Zepp Jacobs zijn derde van deze middag benut. De tiende goal lijkt in aantocht, maar dan klinkt het verlossende eindsignaal voor ONA.

In het kort samengevat; Brielle heeft weer een wedstrijd in de benen tegen een tegenstander die zeer matig presteerde. De trainer van ONA, Koos Waslander, zal nog veel arbeid met zijn mannen moeten verrichten om in de eerste klasse te blijven.
    We namen afscheid van Dean Bos die een aantal maanden naar het buitenland gaat. Dean kan terugkijken op een goede wedstrijd en maakte eigenlijk een hattrick voor zijn afscheid. We wensen Dean veel succes en hopen dat hij weer voor de winterstop fit aan kan sluiten bij de selectie.
    Aanstaande dinsdagavond speelt Brielle 1 uit bij en tegen Zuidland. De wedstrijd start om 20.00 uur.