• VV Brielle 1 wint van Zuidland 4-2​ ​​​​

  Jongstleden dinsdag stapte VV Brielle met een nipte nederlaag van het veld. Het in de vierde divisie uitkomende Spijkenisse trok na een leuke wedstrijd aan het langste eind (uitslag: 1-2). Geen schande als je weet dat Spijkenisse vandaag de eerste competitiewedstrijd met 2-0 won van ASV De Dijk.

  Vandaag stond voor Brielle het oefenduel tegen tweedeklasser Zuidland op het programma.
  Voorafgaand won VV Brielle 2 van Rijsoord 2 met maar liefst 5-0, een knappe prestatie!
  Brielle begon met de volgende spelers: Deshney Hoornweg, Daniqué Wolters, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Claudio Santos Silva en Giliomar Leona. De wisselspelers waren: Fabian van Benthem, Dean Bos, Guylain Gillet, Damian de Jong, Nigel Keehnen en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Vincent Eielts, Younes Hadiki, Bob Legierse, Kevin van la Parra, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  De eerste aanval van Zuidland was uit ’t boekje. Na een vlotte combinatie moest Deshney Hoornweg de bal over zijn eigen doellat stompen. Aan de andere kant schiet Anthony Piqué de bal naast het doel van Zuidland. Na een pass op maat van Jordy Braber is het Zepp Jacobs die weg is en Zepp schiet de bal diagonaal in de verre hoek (1-0). Zuidland kopt een bal in paniek over het eigen doel na een oogstrelende combinatie tussen Claudio Santos Silva en Zepp Jacobs. Zepp krijgt nog een flinke kans na een vrije trap en Claudio Santos Silva krijgt de bal ook niet tussen de palen.

  Na een hoekschop schiet Zuidland de bal ruim over de lat. Een prima pass van Koen Botterhuis komt aan bij Zepp Jacobs die zich even verslikt in de bal maar dan Jordy Braber bereikt. Jordy passeert behendig zijn tegenstander, maar schuift de bal net voorlangs het doel van Zuidland. Een actie van Joey Gomes met Gilliomar Leona levert een hoekschop op. Uit de hoekschop schiet Lex van Dommelen de bal tegen een op de lijn staande verdediger op, waarna de bal kan worden uitverdedigd. Even wat tumult na een grove overtreding en wat schermutselingen die daarop volgden, maar scheidsrechter Erik de Winter loste dit prima op. Opnieuw wordt Zepp Jacobs gevonden, die na een individuele actie naar binnen trekt en de bal fraai in de bovenhoek schiet (2-0). Kort voor rust nog een goede kans voor Zuidland vanaf de linkerflank, maar de bal gaat voor het doel van Deshney Hoornweg langs. Rust.

  Na rust komt Zuidland op 2-1. Na knullig verdedigen van Brielle volgt een soepel lopende aanval en de bal gaat langs Deshney Hoornweg in de hoek van het doel. De wedstrijd kabbelt een beetje voort, want bij Brielle lukt er niet zoveel meer. Damian de Jong komt voor de altijd weer hardwerkende Anthony Piqué in het veld en Daniqué Wolters gaat op het middenveld spelen. Gilliomar Leona geeft de bal met mooie trap mee aan Zepp Jacobs en Zepp rondt het weer prima af (3-1).

  Opnieuw komt er gevaar van de linksbuiten van Zuidland, maar nu loopt hij de bal over de achterlijn. Dean Bos komt voor Joey Gomes in het veld en Claudio Santos Silva zakt naar het middenveld. Het is Claudio die vervolgens de bal op maat geeft aan de diepgaande Daniqué Wolters en ook Daniqué rondt met gevoel af (4-1). Een vrije trap valt tussen de verdediging en doelman Deshney Hoornweg in en van dichtbij schiet Zuidland de 4-2 op het scorebord. Guylain Gillet komt voor goalgetter Zepp Jacobs.

  Dean Bos geeft de bal mee aan Giliomar Leona, die de bal echter in de handen van de doelman schiet. Fabian van Benthem komt voor Bo van der Gaag, die weer zijn mannetje stond. Fabian opent op Daniqué Wolters die snel weg denkt te draaien van zijn man, maar wordt dan neergelegd. Scheidsrechter Erik de Winter vond de overtreding niet zwaar genoeg voor een strafschop en laat het spel door gaan.

  Nog een grote kans voor Jordy Braber, die nu de doelman met zijn voet ternauwernood de ingeschoten bal ziet pareren. Op het laatst moet Bo van der Gaag nog even in het veld, omdat Guylain Gillet na een tik met hoofdpijn van het veld moet. Er gebeurt hierna weinig meer. Uitslag VV Brielle 1 – Zuidland 1: 4-2.

  Conclusie: mooie combinaties werden afgewisseld met slordigheden en onnodig balverlies. Met iets meer pit had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen.

  Aanstaande dinsdag 30 augustus speelt Brielle 1 om 20.15 uur thuis tegen Pelikaan 1 dat in de tweede klasse uitkomt. Brielle 2 speelt in en tegen Oud-Beijerland 2 om 20.00 uur.