• VV Brielle 2 deelt ook de punten met sc Feyenoord 2

De laatste thuiswedstrijd tegen Heinenoord werd met een 0-0 gelijkspel afgesloten. De thuiswedstrijd tegen de tegenstander van vandaag SC Feyenoord werd met 3-1 gewonnen door Brielle 2. Ook al was dit misschien wel wat geflatteerd, er werd in ieder geval niet voor niets zo hard gestreden voor drie punten.

Net als tegen Heinenoord waren er nauwelijks voldoende spelers beschikbaar voor Brielle 2, blessures in zowel de A- als de B-selectie en de afwezigheid van Jordi de Visser maakte het trainer Ryan Klipsteen niet gemakkelijk. In de voorbereiding blijken dan ook nog eens 2 spelers niet fit en dat tegen koploper Feyenoord. JO19-1 speler Wessel Kool mocht dan ook in de basis starten.

De opstelling: Nigel Keehnen (1), Robin Bos (2), Jesse van der Reiden (3), Colin Schoors (6), Bob Legierse (5), Richard Zebregs (7), Julian de Geus (10), Marnix Sonneveld (8), Martijn Rollof (9), Wessel Kool (15) en Mitchell Polet (11).
    Op de bank namen Quinten Kloof (14) en verzorger Dennis Groen (16) plaats. Brian Smits (4) enArmin Hasanovic (12) bleken na de voorbereiding niet inzetbaar en dit waren Jordi de Visser (studietrip), Nick van Wingerden, Joshua Stout, Rowan Barendrecht, David van Meggelen en Igor Lopes dos Santos vanwege blessures en andere gezondheidsproblemen ook al niet.

Een sterk begin van Feyenoord. Het eerste gevaar eindigt gelukkig op de paal wanneer doelman Nigel Keehnen een doelpoging niet goed weet te pareren. Er volgt een spervuur van aanvallen op het Brielse doel, maar of men mikte onnauwkeurig of de verdediging of de doelman van Brielle voorkwamen doelpunten. Toch staat er een speler van Feyenoord vrij voor het doel en nu wordt de kans wel benut en staat Brielle 2 met 1-0 achter. Het is Wessel Kool die met een machtige trap de bal langs de doelman van Feyenoord en strak langs de paal binnen schiet (1-1).

Ook Martijn krijgt een kans net voor de doelman maar nu voorkomt de doelman erger leed. Een goede ingreep van Colin Schoors en na een snelle voortzetting van Wessel Kool gaat Mitchell Polet er vandoor. Mitchell houdt overzicht en biedt Martijn Rollof een niet te missen kans, dit buitenkansje wordt dan ook door Martijn benut (1-2). Brielle 2 neemt de 1-2 voorsprong mee de rust in.

Net als in de eerste helft start Feyenoord sterk. Om een doelpunt te maken heeft het echter de hulp nodig van Brielle. Slordig balverlies van Brielle en Feyenoord trekt de stand gelijk (2-2). Met een bekeken trap scoort Feyenoord ook de 3-2 en lijkt een nederlaag tegen de koploper onafwendbaar. Toch ziet Brielle kans om openingen te vinden in de defensie van Feyenoord. Zo kopt Richard Zebregs een bal net naast en moet de doelman van Feyenoord een prima vrije trap uit de kruising stompen. Nigel Keehnen zorgt met een knappe redding er voor dat Brielle zicht houdt op een gelijkspel. Er volgen twee wissels: Quinten Kloof en Dennis Groen komen in het veld voor Mitchell Polet en Wessel Kool die een prima wedstrijd speelde. Al snel na zijn invalbeurt krijgt verzorger Dennis Groen de kans op de gelijkmaker. Van achteren uit ontvangt hij de bal en Dennis lift de bal over de uitgelopen doelman maar helaas ook over het doel. Opnieuw gaat Julian de Geus achter de bal staan als de scheidsrechter een vrije trap toekent na een overtreding op Colin Schoors. Met veel gevoel en beheersing trapt Julian de bal zuiver in de benedenhoek en staan we weer gelijk (3-3). Tot frustratie van Feyenoord, wat een speler nog een rode kaart oplevert. Verder gebeurde er niet veel schokkends meer en keerde Brielle 2 met een terechte 3-3 uitslag terug naar Brielle.

Volgende week speelt Brielle 2 om 12.00 uur thuis tegen MVV’27, waarvan uit werd verloren met 2-1.