• VV Brielle 2 moet punten delen met Spirit 2

Brielle 2 kent een zeer moeizame competitiestart. Ook vandaag mocht het niet zo zijn dat de eerste drie punten over de streep werden getrokken. De tegenstander Spirit had inmiddels tien punten uit vijf wedstrijden behaald en staat keurig op plaats vier. Voor Brielle 2, als rode lantaarndrager, een hele opgave om punten te pakken tegen het altijd lastige Spirit. Al snel bleek Spirit tot nu toe de best voetballende tegenstander in de competitie. Na een vrije trap valt de bal wat gelukkig voor een speler in het geel en ligt de 0-1 in het net. Kort voor rust kopt Rowan Barendrecht de 1-1 binnen uit een prima voorzet van Mitchell Polet. Een terechte ruststand want in het tweede deel van de eerste helft was het Brielle dat langzaam aan de overhand kreeg. In de tweede helft trok Brielle deze lijn door en het was Luke Corver die met een splijtende pass Rowan Barendrecht wist te vinden. Rowan snelde naar de achterlijn en legde de bal met precisie terug op de goed meegelopen Igor Lopes dos Santos en die schoot Brielle bekwaam op een 2-1 voorsprong. De beste kansen waren vervolgens voor Brielle, maar na 88 minuten kwam Spirit alsnog langszij. Teleurstelling, omdat men opnieuw niet wist te winnen, voerde de boventoon. Al was Brielle vandaag in goede doen en dat moet uiteindelijk toch overwinningen op gaan leveren.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Julian de Geus (2), Colin Schoors (3), Jordi de Visser (4), Bob Legierse (5), Richard Zebregs (6), Rowan Barendrecht (7), Luke Corver (8), Igor Lopes dos Santos (9), David van Meggelen (10) en Mitchell Polet (11). Op de bank namen Martijn Rollof (12), Robin Bos (14), Marnix Sonneveld (15), Jesse van der Reijden (16) en Nigel Keehnen (17) plaats.

Spirit begon goed combinerend aan de wedstrijd en Brielle was slechts met moeite in staat om de gaten te dichten. Goed dat Mitchell Lieshout alert was en dat de verdedigers van Brielle met veel inzet een achterstand wisten te voorkomen. Een vrije trap van David van Meggelen werd door Colin Schoors over het doel gekopt. Een pass van Julian de Geus was prachtig en zo wist hij de rappe Mitchell Polet te bereiken. Mitchell raakte de bal niet goed en de bal miste doel en medespelers. Een gemakkelijk gegeven vrije trap zorgt voor paniek in de defensie van Brielle. De bal valt uiteindelijk voor de voeten van een speler van Spirit en die laat doelman Mitchell Lieshout kansloos (0-1). Spirit werkt de bal uit een hoekschop naast en aan de andere kant kopt Rowan Barendrecht een strakke hoekschop van Julian de Geus via de doelman over het doel. David van Meggelen moet zich laten vervangen door Martijn Rollof. Kort voor rust bereikt een voorzet van Mitchell Polet medespeler Rowan Barendrecht en bij de tweede paal kopt Rowan de bal in het net (1-1). Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft trok Brielle deze lijn door en het was Luke Corver die met een splijtende pass Rowan Barendrecht wist te vinden. Rowan snelde naar de achterlijn en legde de bal met precisie terug op de goed meegelopen Igor Lopes dos Santos en die schoot Brielle bekwaam op een 2-1 voorsprong. Brielle was net als in het laatste deel van de eerste helft de ploeg die voor dreiging zorgde. Een mooie aanval over de linkerflank met een voorzet van Bob Legierse op Igor Lopes dos Santos wordt door Igor net naast geschoten. Wel een aanval uit het boekje! Een misser achterin biedt Spirit een kans, maar de bal wordt gelukkig voor het doel langs geschoten. Julian de Geus neemt opnieuw een hoekschop en de bal komt bij Martijn Rollof. Tot tweemaal toe wordt de door hem ingeschoten bal op de lijn ternauwernood gekeerd. Pech! De inmiddels voor Igor Lopes dos Santos ingevallen Marnix Sonneveld schiet een, uit een hoekschop uitverdedigde, bal hard over het doel van Spirit. Spirit schiet ook over en het team doet met succes een alles of niets poging. Twee minuten voor tijd zet Spirit de 2-2 op het scorebord. Eerst weet Mitchell Lieshout de ingeschoten bal nog te pareren en een verstijfd Brielle laat het toe dat Spirit nogmaals de trekker over kan halen waarna nu ook Mitchell Lieshout kansloos is. Ondanks een hinderlijk buitenspel staande Spirit speler keurt de scheidsrechter het doelpunt goed en is een teleurstellende puntendeling het eindresultaat.

Zaterdag mag Brielle 2 het opnieuw proberen uit tegen XerxesDZB. De wedstrijd begint om 12.15 uur.