• VV Brielle 2 nestelt zich in de middenmoot na overtuigende 5-0 overwinning op ARC 2

Na de overwinningen op Spijkenisse en BVCB moest het vandaag tegen ARC gebeuren. ARC 2 heeft uit de eerste negen wedstrijden veertien punten weten te behalen en Brielle 2 pakte tot vandaag negen punten.

Na een moeizaam begin van de wedstrijd, waarin ARC de betere ploeg was, prikte Julian de Geus echter de 1-0 binnen en ARC kwam in de eerste helft niet verder dan een schot tegen de paal. In de tweede helft kwam Brielle duidelijk beter uit de kleedkamer en wist het de eindstand van 5-0 op het scorebord te schieten. Doelpunten van Martijn Rollof (2 keer), Julian de Geus en David van Meggelen.

De opstelling: Nigel Keehnen (1), Robin Bos (2), Colin Schoors (3), Jordi de Visser (4), Bob Legierse (5), Richard Zebregs (6), Luke Corver (7), Julian de Geus (8), David van Meggelen (9), Martijn Rollof (10) en Mitchell Polet (11). Op de bank namen Jesse van der Reiden (12), Marnix Sonneveld (14), Igor Lopes dos Santos (15) en Rowan Barendrecht (16).

Als vandaag Brielle 2 van ARC 2 wint sluit Brielle goed aan in de middenmoot. In het begin van de wedstrijd was het ARC dat duidelijk de toon wist te zetten. De verdediging en doelman hadden hun handen vol om ARC tegen te houden. Bij de eerste goede kans van Brielle is het gelijk raak. Na een goede aanval schiet Julian de Geus met gevoel de 1-0 binnen. Brielle krijgt nog een goede kans die er niet in gaat en aan de andere kant krijgt ARC diverse kansen, waarvan de laatste van de eerste helft de beste was. Van dichtbij komt de bal buiten de graaiende handen van Nigel Keehnen op de paal.

Na rust komt Brielle beter uit de kleedkamer dan ARC. Na een knappe en beheerste kopbal van Martijn Rollof komt Brielle op 2-0. De verdediging van Brielle houdt prima stand en anders is daar doelman Nigel Keehnen die de ballen uit zijn doel weet te houden. De nog jonge doelman van Brielle 2 ontwikkelt zich prima en daar zijn we als club erg blij mee. Opnieuw doet Julian de Geus van zich spreken als hij met een fraai indraaiende bal doel treft (3-0). Rowan Barendrecht komt Mitchell Polet vervangen. Kort na zijn invalbeurt geeft Rowan Barendrecht de bal aan David van Meggelen. David kapt zijn tegenstander uit en zet snel zijn voet tegen de bal, waardoor verdediger en doelman kansloos zijn (4-0). Martijn Rollof komt alleen voor de doelman en ziet de door hem ingeschoten bal via de doelman naast het doel gaan. Na een foutje van de doelman van ARC komt de bal uiteindelijk bij Martijn Rollof die de bal nu in het net jaagt (5-0). De laatste kans van de wedstrijd is voor een achter de verdediging opduikende speler van ARC die de bal mooi over de uitgelopen Nigel Keehnen lift, maar dan ziet dat de bal naast het doel gaat.

De derde zege op rij is een feit voor Brielle 2 en volgende week mag het uit tegen het hoger geplaatste MVV'27 opnieuw proberen deze sterke serie voort te zetten. De uitwedstrijd in Maasland begint om 11.30 uur.