• VV Brielle 2 verslaat VV Nieuwenhoorn 2 in vermakelijke streekderby

VV Brielle 2 is erin geslaagd de eerste bekerwedstrijd van het seizoen om te zetten in een verdiende overwinning. In en tegen Nieuwenhoorn wisten de mannen van trainer Ryan Klipsteen met 2-4 te winnen en de punten mee naar Brielle te nemen.

Opstelling: Nigel, Ryan, Jesse, Quint, Sam, Jordi, Robin, Savi, Tom, Mitchel en Jianno. Wissels: Tim, Najib, Igor en Marvin.

De eerste drie punten in de bekerpoule zijn binnen. In en tegen Nieuwenhoorn was Brielle de sterkste en nam met een 2-4 overwinning terecht de drie punten mee. Maar erg hoogstaand was het allemaal niet. De eerste helft kon er nog wel mee door. Brielle deelde de lakens uit en liet de bal eenvoudig rondgaan. Na enkele onbenutte mogelijkheden wist Brielle uit een corner de score te openen. Een scherp aangesneden hoekschop van Mitchel werd door Jianno (of toch eigen doelpunt?), bijna op de doellijn binnengekopt: 0-1.

Nieuwenhoorn werd de eerste helft volledig afgetroefd en teruggedrukt in het eigen strafschopgebied. Het kon niet anders dan verdedigen en hopen om via een snelle uitval Brielle in de problemen te brengen. Dit lukte Nieuwenhoorn niet, want de defensie stond prima en in de spaarzame momenten dat het wel gevaarlijk dreigde te worden, was er altijd nog Nigel om de uitvallen in de kiem te smoren. Brielle was ‘by far’ de betere ploeg. De kansen werden aaneen geregen, maar leken niet besteed aan de spitsen van Brielle. Toch kwam Brielle voor rust op 0-2. De sterk spelende Sam zette de aanval op, Robin kon de bal voorgeven en Savi knikte geheel vrijstaand binnen: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam Tim voor de licht geblesseerde Jesse, Igor voor Jianno en Marvin voor Savi. Of het door de omzettingen kwam of door de hitte was niet geheel duidelijk. Maar de tweede helft was compleet anders dan de eerste helft. Brielle was zeer onrustig aan de bal en keer op keer werd er voor de verkeerde oplossing gekozen. De bal kon nauwelijks in de ploeg gehouden worden en de meest elementaire zaken gingen mis. Door het matige optreden van Brielle kon Nieuwenhoorn zich terug in de wedstrijd knokken. Hun behendige rechterspits was een ware plaag voor Sam en doordat de druk op het doel van Nigel steeds groter werd kon de aansluitingstreffer niet uitblijven: 1-2.

Na een kwartier bracht de trainer zijn laatste wissel. Najib was de vervanger voor Quint. Najib pakte zijn rol op het middenveld en Jordi nam zijn vertrouwde positie centraal achterin weer in. Er kwam zodoende weer wat meer rust in de ploeg zonder dat het spelbeeld verbeterde. Tijdens een loopactie richting een scoringspositie verstapte Marvin zich in de spits. Hij kon niet meer verder spelen en Brielle moest verder met tien spelers.

Nieuwenhoorn voelde dat de kans op een goed resultaat aanzienlijk was gestegen en voerde de druk op Brielle verder op. De 2-2 leek slechts een kwestie van tijd. Precies in die fase maakte Tom een eind aan de illusies van Nieuwenhoorn. Met een sterke actie links binnen het strafschopgebied van Nieuwenhoorn maakte hij de bal vrij en met rechts krulde hij de bal fraai in de bovenhoek: 1-3.

Toch kwam Nieuwenhoorn nog op 2-3, maar Nieuwenhoorn was compleet leeg gespeeld en had niet meer de kracht voor een slotoffensief. Daardoor werd het niet echt spannend meer, en vlak voor tijd bracht Mitchel de eindstand zelfs nog op 2-4.

Al met al een terechte overwinning: Brielle verzuimde om de score in de eerste helft naar 0-3 of 0-4 te tillen en kwam zodoende nog in de problemen. De wedstrijd heeft in ieder geval genoeg leermomentjes opgeleverd, waarmee de trainer de komende week mee aan de slag kan.