• VV Brielle 2 wint met 2-1 van Pelikaan 2

Op dinsdagavond 11 september speelde Brielle 2 een oefenwedstrijd tegen reserve hoofdklasser Pelikaan 2. Na een ruststand van 1-1 wordt uiteindelijk met 2-1 gewonnen.

Brielle 2 begon in de volgende samenstelling: Deshney Hoornweg (1), Robin Bos (2), Colin Schoors (3), Victor de Blok (4), Edwin Lake (5), Marnix Sonneveld (6), Mitchell Polet (7), Julian de Geus (8), Igor Lopes dos Santos (9), Martijn Rollof (10) en Daverick Brigitta (11). Op de reservebank namen Joshua Stout, Rowan Barendrecht, Jesse van der Reiden en Jordi de Visser plaats.

De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op. Een hoekschop van Pelikaan lijkt gevaar op te leveren, maar er wordt adequaat ingegrepen. Een actie van Daverick Brigitta is fraai. Daverick passeert twee man en schiet de bal vervolgens naast. Even een momentje van onoplettendheid biedt Pelikaan een kans, die prima wordt benut (0-1). Na dreiging van Brielle schiet een speler van Pelikaan in paniek de bal over de eigen achterlijn. Daverick Brigitta schiet richting doel en de doelman weet de bal net over de lat te tikken. Dan volgt een goede onderschepping net buiten het strafschopgebied van Pelikaan met vervolgens een bal op maat naar Julian de Geus. Julian neemt de bal goed mee en schiet de bal zuiver binnen (1-1).

Na rust komen Joshua Stout en Rowan Barendrecht in het veld voor Edwin Lake en Mitchell Polet en er worden wat spelers op andere posities gepositioneerd. Een schot van Robin Bos vliegt net over het doel. Julian de Geus schiet in de handen van de doelman. Aan de andere kant moet Deshney Hoornweg een paar keer ingrijpen bij snelle uitvallen van Pelikaan. Daverick Brigitta mikt net te hoog en daarna heeft Daverick een aantal acties waarbij hij menig Pelikaan zijn hielen laat zien, maar het niet lukt om een medespeler aan te spelen die kan scoren. Julian de Geus ziet wel kans om met een goede beweging en schot over de doelman de bal in het net te laten ploffen (2-1). Achterin bleef men alert en na opnieuw een goede actie van Daverick Brigitta is het Martijn Rollof die de bal net naast de kruising kopt. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Beentjes gaat Brielle 2 met een 2-1 overwinning de kleedkamer in.

Een nuttige oefenwedstrijd die enkele spelers met nog weinig speelminuten de mogelijkheid bood om zich in de etalage te spelen. De speler van Pelikaan die door zijn enkel ging wordt snel en goed herstel toegewenst.

Zaterdag 15 september speelt Brielle 2 de laatste bekerwedstrijd uit de serie van drie tegen en in Spijkenisse om 10.30 uur.