• VV Brielle 2 wint ruim van BVCB 3, uitslag 5-1

Brielle 2 moest vandaag met een minimaal aantal selectiespelers aantreden tegen BVCB 3, gelukkig waren er wel enkele JO19-1-spelers aangesloten. De uitwedstrijd in Bergschenhoek werd moeizaam met 1-2 gewonnen door Brielle. De laatste wedstrijd van BVCB leverde een ruime 4-1 winst op tegen XerxesDZB.

Uiteindelijk won Brielle ook de thuiswedstrijd van BVCB, na een vroege 0-1 achterstand stond er na negentig minuten 5-1 op het scorebord.

De opstelling: Nigel Keehnen (1), Jordi de Visser (2), Jesse van der Reiden (3), Brian Smits (4), Robin Bos (5), Richard Zebregs (6), Julian de Geus (7), Marnix Sonneveld (8), Tom den Boer (9), Martijn Rollof (10) en Mitchell Polet (11). Op de bank namen Quinten Kloof (12), Luuk Visser (14), Jeroen Heidenreich (15) en Dennis Groen (16) plaats. Niet inzetbaar waren Armin Hasanovic, Nick van Wingerden, Joshua Stout, Rowan Barendrecht, Colin Schoors en Igor Lopes dos Santos.

Na een rush van Mitchell Polet volgde een puike voorzet en Tom den Boer kon vrij inkoppen, maar de bal kwam in de handen van de doelman terecht. Het volgende gevaar kwam opnieuw van Tom den Boer, nu kwam de bal na een prima trap van Tom op de lat. Julian de Geus zag de bal, na een goed schot, via een tegenstander naast gaan. Hij ontving de bal van Mitchell Polet. Vervolgens een goed uitgespeelde aanval van BVCB en Brielle staat op een 0-1 achterstand. Brian Smits schiet een vrije trap hard in de muur en vervolgens snoeihard in de kruising (1-1). Mooi doelpunt! BVCB schiet de bal ruim over het doel. Mitchell Polet kopt de bal, na een puike voorzet van Julian de Geus, via onderkant lat binnen (2-1). De combinatie tussen Julian de Geus en Tom den Boer, die hieraan ten grondslag lag, was uiterst fraai. Tom den Boer is behendig en schiet kort na de tweede goal zelf de 3-1 binnen. Sluitpost Nigel Keehnen voorkomt kort voor rust de aansluitingstreffer van BVCB.

Na rust komt Quinten Kloof in het veld voor Brian Smits die na lang blessureleed terug kon zien op een goede halve wedstrijd. Het spel golft op en neer, waarbij Tom den Boer tegen de doelman schiet. Op schitterende wijze maakt Martijn Rollof de 4-1 en hiervoor krijgt hij terecht veel applaus. BVCB mist een grote kans en Tom den Boer schiet van grote afstand net naast. Na een lange spurt weet Mitchell Polet de bal nog beheerst langs de doelman in het net te schieten (5-1). Nigel Keehnen duikt nog een keer de bal uit zijn doel en vervolgens wordt een bal nog van de lijn getrapt. Nogmaals laat Nigel Keehnen zijn klasse zien in een 1-op-1-situatie en daarna knappen Jesse van der Reiden en Jordi de Visser het op. Jeroen Heidenreich komt de geblesseerd geraakte Jesse van der Reiden vervangen. De laatste kans van Brielle wordt door Martijn Rollof net naast het doel geschoten en de nog jonge, goed leidende scheidsrechter blaast af. De overtuigende 5-1 overwinning is een feit!

Volgende week speelt Brielle 2 uit tegen Neptunus-Schiebroek en de laatste wedstrijd nog thuis tegen Kethel Spaland.