• VV Brielle bekert door na 1-0 winst op V.V. Kagia

Opnieuw een thuiswedstrijd voor VV Brielle. De tegenstander van dit bekerduel is v.v. Kagia. Een lange rit van ruim een uur voor de bezoekers uit Lisserbroek. De voetbalomstandigheden waren prima, geen wind en geen regen. De tegenstander v.v. Kagia kwam met de bus naar Brielle, later meer daarover. Afwezig vandaag waren Lex van Dommelen en Brian Smits. Door blessures keken vandaag Victor de Blok en Deshney Hoornweg toe. Deshney wordt volgende week geopereerd en wij wensen hem alvast een goed en voorspoedig herstel toe.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Bob Legierse, Marcel van den Berg, Marvin Godschalk, Elwin Spoel, Anthony Piqué, Raoul Gillet, Luke Corver, Jazzy Adams, Michael Mettrop en Niels Bekker. De reservespelers waren Tom den Boer, Colin Schoors, Zepp Jacobs en Nigel Keehnen.

Er viel vanmiddag weinig te schrijven, zeker het eerste half uur kenmerkte zich door veel balverlies en het te traag rondspelen van de bal. Een pass van Marvin Godschalk komt aan bij Marcel van den Berg, die de bal vervolgens doorkopt naar Jazzy Adams. Helaas mikt laatstgenoemde de bal net naast het doel. Bijna loopt een misverstand in de laatste linie van Brielle verkeerd af, maar de fout kon hersteld worden. Brielle zet de tegenstander onder druk en komt zo nu en dan wel in de buurt van het doel van Kagia, maar de tegenstander bezwijkt niet. Een vlotte combinatie tussen Bob Legierse, Raoul Gillet en Jazzy Adams loopt lekker. Bob krijgt de bal terug en schiet vervolgens de bal hard over de lat. Dit was de beste en laatste kans van de eerste helft.

Frappant is dat ook in het begin van de tweede helft Bob Legierse de eerste kans krijgt. Na een combinatie met Raoul Gillet schiet Bob goed in, maar de doelman keert de bal ten koste van een hoekschop. Elwin Spoel raakt geblesseerd en Colin Schoors komt hem vervangen. Een mooie voorzet van Luke Corver komt aan bij Jazzy Adams en Jazzy schiet de bal via een tegenspeler naast. Uit de hoekschop van Niels Bekker mikt Jazzy Adams de bal naast het doel. Een harde voorzet of een hard schot van Bob Legierse wordt met veel moeite gekeerd. Tom den Boer komt Niels Bekker vervangen. Opnieuw gaat een schot van Jazzy Adams net naast de verkeerde kant van de paal. Marcel van den Berg speelt de bal goed in op Tom den Boer die wegdraait en de bal hard richting de kruising jaagt, maar de doelman weet de bal nog uit zijn doel te ranselen. Brielle speelt steeds op de helft van de tegenstander, maar Kagia heeft de welbekende bus voor het doel geparkeerd en er is geen doorkomen aan. De opbouw van de aanvallen wordt met name door Anthony Piqué goed verzorgd, maar helaas komt steeds de eindpass niet aan of er zit een speler uit Lisserbroek tussen.

Bij een uitbraak van Kagia kan Mitchell Lieshout redden en even later schiet Kagia de bal uit een vrije trap op de lat. Dit is in een fase dat Brielle het even niet meer weet en zeg maar moedeloos aan het worden was. Met nog enkele minuten te gaan wordt de lichtgeblesseerde Zepp Jacobs nog ingebracht voor de moegestreden Luke Corver. Een vlammend schot van Colin Schoors suist net over de lat. Anthony Piqué geeft de bal slim mee aan Jazzy Adams, die nu voor de doelman komt, maar dan de bal te zacht raakt om hem te verschalken. Nogmaals krijgt Jazzy een kans, maar nu blokt de doelman zijn inzet. De negentig minuten zijn al gepasseerd, als uit een vrije trap van Brielle de bal via een mêlee van spelers bij Zepp Jacobs komt en die geeft de bal het beslissende zetje en scoort de dikverdiende 1-0. Na nog enkele minuten blessuretijd zit de wedstrijd erop en mag Brielle door in de beker.

We danken speaker Ralph Majenburg die de honneurs waarnam voor Jan van den Enden.

Zaterdag 23 november speelt Brielle uit tegen Nootdorp, dat vandaag het inhaalduel tegen SHO met 1-0 wist te winnen. De wedstrijd SV Nootdorp - VV Brielle begint om 14.30 uur.