• VV Brielle – BVCB eindigt in een gelijkspel (1-1)
    Na vorige week de 1-1 tegen Voorschoten ’97 en voor de winterstop de 1-1 tegen Forum Sport speelde VV Brielle vandaag tegen BVCB opnieuw met 1-1 gelijk. Dit resultaat levert slechts één punt op en dat is te weinig, want er waren voldoende kansen. Brielle weet de kansen niet te verzilveren en dat breekt keer op keer op.

Het was weer behoorlijk winderig op het Geuzenpark en dat komt het spel meestal niet ten goede. Brielle begon voortvarend en had ondanks de straffe tegenwind BVCB een minuut of twintig onder controle. Raoul Gillet maakte een prima goal op aangeven van Jazzy Adams. Na deze sterke fase van Brielle kwam BVCB goed opzetten en maakte het ook gelijk via Rob Rutten. De 1-1 bleef ondanks de vele kansen tot aan het einde van de wedstrijd op het scorebord staan.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Bob Legierse, Marcel van den Berg, Marvin Godschalk, Victor de Blok, Anthony Piqué, Luke Corver, Zepp Jacobs, Michael Mettrop, Jazzy Adams en Raoul Gillet. De reservespelers waren Elwin Spoel, Brian Smits, Colin Schoors en Nigel Keehnen. Geblesseerde spelers: Tom den Boer, Lex van Dommelen en Deshney Hoornweg.

Brielle begon goed. Raoul Gillet speelde de bal in één keer naar Jazzy Adams en die gaf vervolgens de bal met een mooie curve terug aan Raoul. De doelman was echter alert en kon zich net op tijd voor de bal werpen. Het leverde wel een hoekschop op. Luke Corver geeft de bal op maat mee aan Jazzy Adams, Jazzy kapt zijn tegenstander uit en plaatst de bal naar Raoul, die dit keer de bal onder de doelman door in het net schiet (1-0).

Na een vrije trap van Victor de Blok krijgt Raoul Gillet nogmaals een kans, deze keer redt doelman van der Molen van BVCB uiterst knap en gaat de bal via de doelman naast het doel. Uit een hoekschop ontstaat de eerste kans voor BVCB. De ingebrachte bal draait via de voet van Bob Legierse gevaarlijk naar de benedenhoek. Brielle doelman Mitchell Lieshout is alert en die pakt de bal. Een vrije trap wordt deskundig onschadelijk gemaakt door Mitchell Lieshout. Uit een hoekschop van Brielle mikt Jazzy Adams ruim over het doel van BVCB. Dan valt uit het niets de tegentreffer. Het is Rob Rutten die net even te veel vrijheid krijgt en met een schuiver Mitchell Lieshout kansloos laat.

Jazzy Adams schiet de bal naast het doel van BVCB en aan de andere kant is een ingreep van Marvin Godschalk nodig om een tweede treffer van BVCB te voorkomen. Ook heeft Brielle over geluk niet te klagen als de bal uit een hoekschop, gedragen via de wind, via een Brielle-speler naast gaat.

In de tweede helft is het Jazzy Adams die de bal hard via de vingertoppen van de doelman naast schiet. Een grote kans voor Michael Mettrop, maar opnieuw is het de doelman van BVCB die zijn ploeg redt. De wind is inmiddels iets afgenomen, maar BVCB komt nauwelijks in de buurt van het doel van Mitchell Lieshout. Na een knappe combinatie van Marvin Godschalk met Michael Mettrop komt de bal bij Luke Corver en heel Brielle juicht, maar dan blijkt de bal in het zijnet beland te zijn. Dit was een prima uitgespeelde kans die een beter lot had verdiend.

Na een knappe actie van Jazzy Adams krijgt Zepp Jacobs de kans, de kilometervreter van Brielle mikt echter over het doel. Brian Smits komt Michael Mettrop vervangen en al snel levert Brian een strakke voorzet af, waar helaas vier man op rij niet tegenaan weten te lopen. Een schot van Victor de Blok is voor de doelman van BVCB en een kopbal van Marvin Godschalk gaat naast. Ook Raoul Gillet weet een kans niet om te zetten tot een doelpunt en een vrije trap van Brian Smits gaat deze keer ook ruim over het doel. Elwin Spoel komt Bob Legierse vervangen. Er is nog één kans voor BVCB als een bal half wordt weggewerkt en precies voor de voeten van een BVCB speler valt, maar dit loopt goed af. Een laatste slotoffensief levert Brielle nog twee grote kansen op. De eerste kans voor Zepp Jacobs wordt op het nippertje gekeerd en de daaropvolgende poging van Brian Smits gaat via de paal naast. Het blijft bij 1-1 en dat was te weinig voor VV Brielle.

De scheidsrechter van vandaag floot veel voor lichte overtredingen en dat viel vaak in het nadeel uit voor Brielle. Kort voor tijd trakteerde hij een speler van BVCB op twee keer geel, zodat hij wat eerder mocht gaan douchen.

Aanstaande zaterdag, 8 februari, speelt VV Brielle opnieuw thuis en mag het proberen weer eens drie punten binnen te slepen. Met slechts één punt achterstand op Brielle zal tegenstander XerxesDZB dit uiteraard ook proberen. De uitwedstrijd was zeer spannend en eindigde uiteindelijk in, jawel: 1-1.

De wedstrijd VV Brielle – XerxesDZB begint as zaterdag om 14.30 uur, komt u ook kijken naar deze wedstrijd op het Geuzenpark? Met uw ondersteuning kan een 100% gemotiveerd en strijdend Brielle misschien weer eens met een overwinning van het veld stappen.