• VV Brielle delft het onderspit tegen en bij BVCB

  Vandaag moet VV Brielle in Bergenschenhoek tegen BVCB aantreden, dat tweemaal achtereen de punten aan de tegenstanders moest laten. Brielle kan juist buigen op een prima serie en bleef zes wedstrijden ongeslagen en moest alleen in de uitwedstrijd tegen SHO een 2-2 gelijkspel toestaan. De thuiswedstrijd tegen BVCB werd met 0-2 verloren door Brielle en heeft het altijd lastig tegen BVCB.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wissels: Koen Botterhuis, Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  BVCB begint fel aan de wedstrijd en komt na amper vijf minuten op voorsprong. Vanaf de rechterkant komt een voorzet en het is de vrijgelaten Barg (of De Rooy?) die op de juiste plek staat en de 1-0 binnen schiet. Dit sterkt het vertrouwen van BVCB en Brielle is in de eerste fase van de wedstrijd onzichtbaar. Een pass van Lex van Dommelen komt bij de mee opgekomen Kevin van la Parra. Kevin zet voor, maar voordat Dean Bos in kan koppen plukt doelman van Ewijk de bal uit de lucht. Nigel Keehnen redt fraai en ziet vervolgens dat de rebound naast geschoten wordt.

  Na een snelle aanval zet Merijn Wolters de bal voor en het is Dean Bos die bij zijn man wegdraait, maar overduidelijk wordt vastgehouden. De bal wordt door doelman van Ewijk gestopt, maar arbiter Duarte fluit en de bal gaat op de elfmeterstip. De anders zo zekere Lex van Dommelen schiet de bal halfhoog en niet hard genoeg in en Van Ewijk voorkomt de gelijkmaker. Brielle is meer en meer op de helft van BVCB te vinden, maar moet soms alle zeilen bijzetten om de uitvallen van BVCB onschadelijk te maken. Uit een aanval van BVCB wordt de bal in kansrijke positie over en naast het doel gekopt. In het laatste kwartier richting de rust wordt Brielle steeds gevaarlijker. De aanvallen richting het BVCB doel nemen toe.

  Joey Gomes schiet een vrije trap over het doel. Een volgende vrije trap, toegekend na een stevige overtreding op Dean Bos, van Joey wordt uitverdedigd door BVCB. Na een flitsende combinatie komt Kevin van la Parra vrij voor het doel, maar ziet doelman Van Ewijk van BVCB met enig fortuin de hard ingeschoten bal over zijn doel stompen. Net na zijn schot wordt Kevin hard geraakt, maar een tweede strafschop krijgt Brielle niet en Kevin maakt strompelend de laatste minuten van de eerste helft vol.

  Na rust komen Koen Botterhuis en Claudio Santos Silva in het veld. De geblesseerd geraakte Kevin van la Parra en de niet lekker in de wedstrijd zittende Giliomar Leona blijven in de kleedkamer achter.

  Het eerste schot van Zepp Jacobs vliegt over het doel en zijn tweede schot, na goed doorkoppen van Dean Bos, wordt door doelman Van Ewijk geblokt. Deze had erin gemogen! BVCB komt er snel uit en de ingeschoten bal gaat voor het doel langs en naast. Er volgt een fase dat beide ploegen nauwelijks ruimte weggaven om te voetballen. Claudio Santos Silva passeert zijn tegenstander en geeft de bal aan Dean Bos. Helaas is het een BVCB’er die in de compact spelende verdediging de bal weet te blokken en een hoekschop weggeeft. De hoekschoppen zijn niet gevaarlijk, want de luchtmacht van BVCB heerst en daardoor levert Brielle de bal keer op keer in.

  Halverwege de tweede helft komt BVCB onverwachts op 2-0. Uit een hoekschop kopt de boomlange De Rooy de bal langs Nigel Keehnen. Nog geen vijf minuten later gaat Joey Gomes goed door op de achterlijn. Joeys schot wordt deze keer onvoldoende geblokt en met een curve belandt de bal in het BVCB doel (2-1). Het is vervolgens Dean Bos die de bal langs de doelman kopt, maar dan staat aanvaller De Rooy op de juiste plaats en die trapt de bal op de doellijn weg. Pech!

  Brielle blijft het proberen met hoge ballen en dat levert niets op. Acht minuten voor de zuivere speeltijd is het Anthony Piqué die er vandoor gaat. Anthony schiet de bal met een boog in het doelnet van BVCB. BVCB kan echter opgelucht adem halen, want scheidsrechter Duarte keurt het doelpunt af, omdat de doelman gehinderd werd. De ingeschoten bal had hij echter nooit kunnen tegenhouden. Tom Sleeuwenhoek wordt ingebracht voor Joey Gomes en Brielle zet alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Vele ballen worden richting het strafschop gepompt, maar de afweer van BVCB hield stand en het wint met 2-1 van Brielle.

  Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur thuis tegen Terneuzense Boys. De uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys, op een zwaar veld, was teleurstellend te noemen. Door slordigheden keek Brielle bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft miste Joey Gomes een strafschop, kopte Dean Bos de 2-1 binnen en werd de 2-2 uit een strafschop door Lex van Dommelen gemaakt. Gezien het wedstrijdbeeld, had Brielle met drie punten huiswaarts moeten keren, maar dan moet je wel de vele kansen benutten. Dat moet zaterdag dus beter!

  VV Brielle 2 speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen en bij de Jonge Spartaan. Aanstaande zaterdag moet Brielle 2 naar koploper NSVV 2 in Numansdorp. De wedstrijd begint om 12.30 uur.