• VV Brielle knokt zich in de tweede helft naar een overtuigende 5-2 overwinning op sv Heinenoord

Al binnen vijf minuten keek Brielle tegen een 0-1 achterstand aan. De bal uit een voorzet vanaf de linkerflank werd onberispelijk in het doel gekopt. Brielle zet aan en is de ploeg die combineert en de bal snel rond laat gaan. Bij een vrije trap van Lex van Dommelen wordt de inlopende Marcel van den Berg tegen de grond gewerkt. De toegekende strafschop wordt door Jeffrey Duijnstee koel benut (1-1). Brielle blijft aandringen. Een overtreding op Stevie Soares wordt niet bestraft en Heinenoord heeft hierna een flitsende uitval in huis. De bal wordt over de rechterkant gespeeld en de voorzet wordt half geraakt, maar ook nu wordt doelman Mitchell Lieshout gepasseerd (1-2). Een domper! Dat hierna Brielle ook nog een zuivere strafschop werd onthouden was dubbel zuur.

Na rust twee opzienbarende wissels: aanvoerder Lex van Dommelen en Stevie Soares bleven aan de kant en voor hen kwamen Brian Smits en Niels Bekker in het veld. Drie minuten na rust kopt Niels Bekker knap de 2-2 binnen, als hij goed voor zijn man opduikt. Brielle laat hierna zien waar het toe in staat is. Heinenoord komt er niet meer aan te pas en Brielle loopt uit naar een zeer terechte 5-2 overwinning. Jeffrey Duijnstee maakt de 3-2, Niels Bekker de 4-2 en Lonny Mendes Fernandes de 5-2.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Gino Stolk (2), Marco de Borst (3), Marcel van den Berg (4), Lonny Mendes Fernandes (5), Victor den Blok (6), Jeffrey Duijnstee (7), Claudio Santos Silva (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Stevie Soares (11). Op de reservebank namen Elwin Spoel (12), Niels Bekker (14), Brian Smits (15), Luke Corver (16), Tom den Boer (17) en Deshney Hoornweg (21) plaats. Marvin Godschalk kampt nog steeds met een blessure.

Beide ploegen bivakkeren op een te lage plaats op de ranglijst en zijn erop gebrand om aan te haken in de middenmoot. Claudio Santos Silva opent de wedstrijd met twee schoten op doel. De eerste bal is voor de doelman en de tweede vliegt net langs de kruising. Al binnen vijf minuten komt Brielle op achterstand. De bal uit een voorzet vanaf de linkerflank werd onberispelijk in het doel gekopt (0-1). Brielle zet aan en is de ploeg die combineert en de bal snel rond laat gaan. Na een prima aanval schiet Jeffrey Duijnstee de bal over het doel. Bij een vrije trap van Lex van Dommelen wordt de inlopende Marcel van den Berg tegen de grond gewerkt. De toegekende strafschop wordt door Jeffrey Duijnstee koel benut (1-1). Brielle blijft aandringen. Een voorzet van Lonny Mendes Fernandes komt aan bij de vrij voor de doelman staande Mike van Dommelen. Met zijn kopbal weet hij echter de doelman niet te passeren. Grote kans! Bij een doelpoging van Claudio Santos Silva gaat de bal via een tegenspeler over het doel van Heinenoord. De hoekschop levert niets op. Een overtreding op Stevie Soares wordt niet bestraft en Heinenoord heeft hierna een flitsende uitval in huis. De bal wordt over de rechterkant gespeeld en de voorzet wordt half geraakt, maar ook nu wordt doelman Mitchell Lieshout gepasseerd (1-2). Een domper! Victor de Blok schiet de bal hard over de lat. Brielle wordt een zuivere strafschop onthouden. De verder goed leidende scheidsrechter maakte een fout door een overduidelijke handsbal weg te wuiven. Een derde poging van Heinenoord gaat via een verdediger van Brielle naast en uit de hoekschop ontstaat een rommelige situatie, die uiteindelijk uitverdedigd kan worden.

Na rust twee opzienbarende wissels: aanvoerder Lex van Dommelen en Stevie Soares bleven aan de kant en voor hen kwamen Brian Smits en Niels Bekker in het veld. Drie minuten na rust kopt Niels Bekker knap de 2-2 binnen als hij goed voor zijn man opduikt. Brielle laat hierna zien waar het toe in staat is. Via Mike van Dommelen en Jeffrey Duijnstee komt de bal opnieuw bij Niels Bekker en bijna schiet Niels zijn tweede doelpunt binnen. Heinenoord komt er niet meer aan te pas. Een voorzet van Gino Stolk komt aan bij Mike van Dommelen. Mike biedt Jeffrey Duijnstee de kans en het staat 3-2. Een volgend schot van Jeffrey Duijnstee gaat maar net naast het doel. Een prachtige geplaatste bal van Claudio Santos Silva wordt door doelman Vervoort net over de lat getikt. De doelman keert ook de bal uit een hard ingeschoten vrije trap van Jeffrey Duijnstee uit de de benedenhoek en Claudio Santo Silva komt iets te laat op de losgelaten bal alsnog binnen te lopen.

Na een zeer behendige individuele actie schiet Niels Bekker de bal op prachtige wijze diagonaal in het doel (4-2). Een doelpunt om van te smullen! Jeffrey Duijnstee draait weg, wordt klem gelopen en speelt dan over. Het is Lonny Mendes Fernandes die met een hard schot opnieuw doelman Vervoort kansloos laat (5-2). Niels Bekker neemt de bal op z’n Niels’ in een keer op zijn schoen en de bal vliegt maar net naast. Op het laatst nog een knappe actie van Claudio Santos Silva die zichzelf niet beloond, want de doelman kan redden.

De vechtlust was in de tweede helft enorm en mede daardoor heeft Brielle de overwinning over de streep getrokken. Een prima overwinning, die ook heel hard nodig was. De koplopers wonnen ook dus het gat er naar toe bleef zes punten.

Volgende week treft Brielle het op de derde plaats staande BVCB dat tot nu toe prima presteert en vijf punten meer heeft dan Brielle. Deze uitwedstrijd begint om 14.30 uur in Bergschenhoek.