• VV Brielle knokt zich naar een verdiend gelijkspel (2-2) tegen sv Die Haghe
  De eerste competitiewedstrijd is een uitwedstrijd tegen SV Die Haghe. Vorig seizoen wist Die Haghe tweemaal te winnen van Brielle en dit moest nu anders. Het weer was prachtig en de wedstrijd werd gespeeld op net natuurgras van Sportpark Ockenburgh in Den Haag. De tumultueuze wedstrijd eindigde in 2-2 na een 2-0 achterstand voor Brielle en met tien spelers van Die Haghe tegen negen van Brielle.

  Brielle begon in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Lex van Dommelen, Victor de Blok, Colin Schoors, Luke Corver, Brian Smits, Zepp Jacobs, Jazzy Adams en Raoul Gillet. Reservespelers: Bob Legierse, Niels Bekker, Tom den Boer, Richard Zebregs en Nigel Keehnen. Blessures: Deshney Hoornweg en Michael Mettrop. Verder niet inzetbaar: Anthony Piqué en Elwin Spoel.

  Voor de toeschouwers zich goed en wel langs de kant hadden genesteld, kwam Die Haghe al binnen één minuut op 1-0. Slordig balverlies op het middenveld door te traag handelen, werd genadeloos afgestraft door Robin Laming van Die Haghe. Brian Smits ontvangt de bal van Marcel van den Berg over de breedte van het veld en Brian geeft de bal in één keer door op Raoul Gillet. Raoul glipt langs zijn man en schiet de bal vanaf de zijkant in de korte hoek, maar een verdediger van Die Haghe weet de bal nog net voor de doellijn te keren. Weer een pass van Brian Smits en nu richting Jazzy Adams. Helaas weet een tegenspeler de bal nog net weg te halen, voordat Jazzy aan de vrije doortocht kon beginnen. Uit een hoekschop van Brian Smits probeert Raoul Gillet de doelman te verschalken, maar die is attent en pakt de bal.

  Een prima voorzet van Marvin Godschalk wordt diagonaal naast het doel gekopt door Jazzy Adams (grote kans op de gelijkmaker). Een schot van Die Haghe wordt simpel onschadelijk gemaakt door doelman Mitchell Lieshout. Een snelle uitval van Die Haghe, met een meerderheid van Die Haghe spelers in het strafschopgebied van Brielle, wordt door Mark van Kippersluis van Die Haghe zuiver omgezet in een doelpunt en Brielle staat met 2-0 achter. Brielle heeft vervolgens geluk dat bij een volgende aanval Die Haghe een grote kans net naast de paal mikt. Er wordt stevig gevoetbald en er vallen wat kaarten. Het grootste slachtoffer was Luke Corver die vol werd geraakt en de scheidsrechter zag hier niet meer dan een overtreding in.

  Kort voor rust is Jazzy Adams alert en schiet hij de bal in de touwen (2-1). Luke Corver krijgt vervolgens op slag van rust de rode kaart na een overtreding, waarbij een speler van Die Haghe veel theater maakt en zo smeert hij Luke de rode kaart aan. Niet netjes, maar ook niet slim van Luke. De scheidsrechter had blijkbaar ogen in zijn rug….

  In de tweede helft speelt een getergd Brielle dus met tien spelers tegen elf van Die Haghe en knokt het voor wat het waard was. Raoul Gillet snijdt slim langs zijn tegenstander en schiet de bal voor het doel langs, er was helaas geen Brielle-speler, die zijn voet tegen de bal kon drukken. Uit een voorzet van Brian Smits komt de bal met een lastige stuit bij Lex van Dommelen, die uit een halve draai de bal naast mikt. Lex van Dommelen heeft opnieuw geen geluk als hij de bal uit een voorzet van Marvin Godschalk weer net langs de paal schiet.

  Er wordt een bal van de lijn gehaald als een vrije trap van Lex van Dommelen door Raoul Gillet wordt verlengd. De mee opgekomen Marcel van den Berg is sterk en handig waarna hij, ondanks dat hij zwaar gehinderd wordt, de bal nog in het doel weet te schuiven (2-2). Bob Legierse is inmiddels de wat aan zijn voet gekwetste Brian Smits komen vervangen. In deze fase was Brielle onder aanvoering van Raoul Gillet op zoek naar de winnende treffer. Ook een speler van Die Haghe gaat volgens de scheidsrechter over de schreef en krijgt de rode kaart voorgehouden. Het was Raoul Gillet die slim langs zijn man richting doel ging en tegenspeler Ricardo Lopes Landim kon niet anders dan aan de noodrem trekken.

  De scheidsrechter legde vervolgens de bal vlak voor de zestienmeterlijn en het werd een vrije trap in plaats van de door iedereen verwachte strafschop. Specialist Lex van Dommelen schoot de vrije trap echter, tot opluchting van Die Haghe, in de muur. Met tien tegen tien leek het een kwestie van tijd dat Brielle nog de overwinning zou behalen tegen het op dat moment dolende Die Haghe. Met nog zeven minuten op de klok kreeg Victor de Blok, na een tackle op de bal, zijn tweede gele kaart en moest ook hij het veld verlaten.

  Niels Bekker komt nog voor de laatste minuten in het veld voor Raoul Gillet, die terug kan zien op een prima wedstrijd. Brielle trok zich vervolgens terug om met negen spelers een gelijkspel veilig te stellen. Die Haghe kreeg nog één kans, maar die ging ruim naast.

  Zo eindigde een pittig potje voetbal in 2-2 en drukte de scheidsrechter wel zijn stempel op de wedstrijd door het strooien met kaarten. In de eerste helft kreeg Brielle evenveel kansen als Die Haghe en wist de ploeg van trainer Wim de Jong er twee van de drie te benutten en Brielle slechts één. In de tweede helft waren er vier goede kansen voor Brielle tegen slechts één voor Die Haghe. Helaas dus slechts een puntendeling in de openingswedstrijd van de competitie. Gezien de strijdlust zien wij uit naar de volgende wedstrijd.

  Zaterdag 28 september speelt Brielle thuis tegen RVVH, dat in het eerste duel met 1-2 onderuit ging tegen Neptunus-Schiebroek. De wedstrijd Brielle – RVVH begint om 14.30 uur op het Geuzenpark in Brielle.