• VV Brielle laat ONS Sneek naar de volgende ronde nacompetitie ontsnappen

  De titel van het verslag geeft al aan dat VV Brielle niet had behoeven te verliezen van ONS Sneek. De hoofdklasser won geflatteerd met 3-1, waarbij het laatste doelpunt van ONS Sneek ver in blessuretijd viel. Dit houdt in: einde nacompetitie voor Brielle en ONS mag zich op gaan maken voor de volgende thuiswedstrijd tegen WNC uit Waardenburg.

  Al vroeg stond de door KEN Group BV gesponsorde Sparta-bus op het Geuzenpark klaar voor de verre rit naar Sneek en met een volle bus naar ONS Sneek waar Brielle, na een geweldige derde periode, zich mocht verheugen op het nacompetitie-toetje. De rit verliep vlekkeloos en na een tussenstop kwam de bus om even voor 13.00 uur aan op het Zuidersportpark van ONS Sneek. Tijd genoeg om nog even te ontspannen en de benen los te gooien, want de wedstrijd begon om 15.00 uur.

  Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Lex van Dommelen, Dimitri Poortvliet, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Joël Barreto, Fabian van Benthem, Koen Botterhuis, Adam el Fazazi en Mitchell Lieshout plaats.

  Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Kevin van Heemst, Bob Legierse, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

  Het was niet te merken aan de spelers van VV Brielle dat ze zo’n 220 kilometer in de Sparta-bus hadden afgelegd. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meilink ging Brielle voortvarend van start. Gesteund door een grote en enthousiaste supportersschare ging de winnaar van de derde periode er fel tegenaan en was het in het eerste kwartier niet merkbaar dat er een verschil was tussen de thuisspelende hoofdklasser en eersteklasser Brielle. Allengs de wedstrijd vorderde kroop Brielle steeds meer naar voren en nam het initiatief. Het eerste schot op doel kwam van Guylain Gillet, waar doelman Boersma de ingeschoten bal onschadelijk maakte. Aan de andere kant was doelman Nigel Keehnen alert toen een diepe bal gevaarlijk oogde. Na een vlotte passeeractie speelde Zepp Jacobs de bal langs de verdediging van Sneek op Jordy Braber, maar helaas buitenspel. Bij een diepe bal op Dean Bos moest doelman Boersma snel uit zijn doel en de bal weg boksen.

  Kort hierna geeft Kevin van la Parra de bal op tijd en met de juiste snelheid mee aan Dean Bos. Dean komt alleen voor de doelman maar mikt de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Uit een hoekschop krijgt Dimitri Poortvliet een scoringskans, maar hij deponeerde de bal naast het doel van ONS Sneek. Dean Bos kreeg luttele minuten later nog een kans, maar nu kopte hij over. Uit een voorzet van Kevin van la Parra kopt Zepp Jacobs de bal richting de kruising, maar opnieuw is het doelman Boersma die redt. Echter, zoals wel vaker in het voetbal, valt een doelpunt aan de andere kant. In de zevenendertigste minuut soleerde de supersnelle Kleen over de rechterflank. Hij komt aan het einde van zijn actie doelman Nigel Keehnen tegen. Nigel grijpt resoluut in door bal en man te stoppen. Helaas besluit scheidsrechter Meilink om een strafschop te geven aan ONS Sneek en aanvoerder Tankink schiet overtuigend de 1-0 in het doel.

  ONS Sneek kwam daardoor beter in de wedstrijd en uit de tweede lijn schiet van Dijk op de paal, waarna vervolgens Tankink de rebound hoog over schoot. Kort voor rust zet Brielle de tegenstander weer onder druk. Eerst ziet Guylain Gillet zijn voorzet weggekopt worden na een geslaagde actie en even later kopt Zepp Jacobs de bal naast uit een voorzet van Dean Bos. Kansen rijgen zich aaneen. Een mooie combinatie tussen Guylain Gillet en Jordy Braber, waarna Dean Bos in stelling wordt gebracht, maar opnieuw is het doelman Boersma die de bal pakt. Er volgt nog een afzwaaier van Guylain Gillet en een op het laatste moment geblokt schot van Jordy Braber. Brielle speelde aanvallender, maar ONS Sneek ging rusten met 1-0 voor.

  De toeschouwers zagen in de eerste helft een rommelige partij voetbal, de ploegen speelden vaak onzuiver en ongecontroleerd. In de tweede helft was er vooral meer strijd en emotie, iets wat bij een nacompetitiewedstrijd hoort. Het was opnieuw Brielle dat ONS Sneek onder druk wist te zetten. Er kwam daardoor wat meer ruimte en daar maakte ONS Sneek beter gebruik van dan in de eerste fase. Zo was een individuele actie van ONS Sneek gevaarlijk, maar de bal gaat voorlangs. Na flitsend opkomen van Kevin van la Parra gaat de bal naar Zepp Jacobs, Zepp schiet echter tegen een been van een Sneker aan.

  Hetzelfde gebeurt als Jordy Braber de trekker overhaalt. Nigel Keehnen weet een schot goed te pareren, maar kort hierna countert ONS Sneek succesvol en schiet Tankink fraai de bal in het Brielse doel. Toch geen doelpunt, vanwege buitenspel en dus afgekeurd. Brielle knokt zichzelf terug in de wedstrijd en zet de tegenstander vast op eigen helft. Een fraaie passeerbeweging van Guylain Gillet levert niets op, omdat de bal naar de verkeerde kleur wordt gespeeld en een kogel van aanvoerder Lex van Dommelen gaat ruim naast. Adam el Fazazi komt Dean Bos vervangen en Guylain Gillet gaat van links naar de spitspositie. De druk van Brielle houdt aan, maar ONS Sneek sloeg vanuit een snelle uitval opnieuw toe. Een mooi schot van Van Dijk en doelman Nigel Keehnen was kansloos.

  Met de 2-0 leek de wedstrijd gespeeld, maar Brielle gaf nog niet op. Het was Lex van Dommelen, inmiddels als extra spits in de frontlinie verschenen, die na goed voorbereidend werk Jordy Braber voor de keeper wist te zetten. Doelman Boersma plukte de bal echter van Jordy zijn schoen, terwijl heel Brielle dacht dat Jordy de 2-1 op het scorebord zou schieten. Bij een uitval van ONS Sneek stond doelman Nigel Keehnen op de goede plaats en met een knappe save voorkwam Nigel een treffer. Brielle voerde de druk verder op. Er werden meer overtredingen gemaakt en met name Guylain Gillet kreeg duw na duw. Deze overtredingen werden niet bestraft en daardoor werd het onvriendelijker op het veld. Brielle drong meer en meer het strafschopgebied van ONS Sneek binnen. Kevin van la Parra en Lex van Dommelen bereidde een aanval voor die helaas niet tot een doelpunt van Zepp Jacobs leidt. De doelman redt opnieuw en ook een schot van dichtbij van Jordy Braber gaat er niet in. Eindelijk is het raak voor Brielle, het is Lex van Dommelen die vier minuten voor de reguliere speeltijd de spanning weer terug in de wedstrijd brengt. Lex, de routinier, schiet koel de 2-1 in het net.

  De laatste minuten waren met recht hectisch. Het was bij tijd en wijle op het randje, wat er gebeurde. Brielle viel aan met de moed der wanhoop. Een versnelling van Kevin van la Parra die met overzicht Zepp Jacobs vindt, maar opnieuw is het de doelman die ONS Sneek redt. De aanhang van Brielle moedigt de ploeg weer aan en aan de zijde van ONS Sneek is het angstvallig stil. Toch lukt het de veelvuldig in kansrijke positie komende ploeg uit Brielle niet om de gelijkmaker in de resterende minuten te forceren. Alle spelers van Brielle zijn nu bezig met aanvallen en dan valt in de derde minuut van de blessuretijd de 3-1 van Tankink. Kort hierna floot scheidsrechter Meilink voor het einde van de wedstrijd. Brielle bleef met lege handen en hoofdklasser ONS Sneek overleefde de eerste horde in de nacompetitie.

  Ondanks het verlies mag Brielle trots zijn op de spelers en staf die een enorme veerkracht hebben getoond om vanaf de laatste plaats in februari, na een geweldige derde periode, kans te hebben gezien nog nacompetitie voor promotie te behalen. Wat zat het in het eerste deel van de competitie, op vele vlakken, ontzettend tegen voor VV Brielle. Knap dat een aantal bij Brielle opgeleide spelers zich inmiddels in de basis heeft gespeeld. Zij hebben samen met de ervaren kern de schouders eronder gezet en voor een mooie afsluiting van het seizoen gezorgd. Eenieder een fijne vakantie toegewenst.