• VV Brielle laat punten liggen bij een zeer gelukkig Heerjansdam (2-1)

  VV Brielle verloor thuis tegen Heerjansdam kansloos met 0-2. Met de wetenschap dat Heerjansdam van de laatste drie wedstrijden er twee verloor en RVVH de koploper in de nek hijgt, kan de paniek wel eens toeslaan bij “de Dammers”. Niet dat Brielle nu op een goede reeks kan bogen, maar tegen goede tegenstanders speelt Brielle vaak wel beter.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Merijn Wolters, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wissels: Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Bob Legierse, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Lex van Dommelen, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  De zon scheen lekker op sportpark De Molenwei en het werd een leuke wedstrijd om naar te kijken. Brielle begint beter aan de wedstrijd. Na een afgemeten voorzet van Zepp Jacobs raakt Jordy Braber de bal maar half en kan een verdediger de bal nog net voor de lijn wegtrappen. Ook uit een hoekschop sticht Brielle gevaar, maar Heerjansdam houdt stand. Na een versnelling van Kevin van la Parra komt zijn voorzet aan bij Joey Gomes. Joey raakt ‘m lekker, maar de bal vliegt net naast de kruising in het zijnet.

  Op links zet een aanvaller van Heerjansdam goed door en moet Brielle een hoekschop weggeven. De bal uit de hoekschop draait van het doel af, Nigel Keehnen tast mis en het is de vrijgelaten Plaizier die tegen de verhouding in Heerjansdam op een 1-0 voorsprong kopt. Jordy Braber schiet een bal ruim over het doel van Heerjansdam. Een snelle uitval die verdedigd lijkt te worden door Anthony Piqué. De bal komt echter toch bij een Heerjansdammer en die speelt zijn medespeler goed aan. Het is de vrijgelaten Mathijn Valster die vanaf de rand zestien uithaalt en de bal in de uiterste hoek van het Brielle doel laat ploffen. Ongelofelijk, maar Brielle staat met 2-0 achter.

  Na een combinatie tussen Kevin van la Parra en Giliomar Leona komt de bal voor het doel. Het is Dean Bos die de bal inkopt maar doelman Van Dalen brengt redding. Tot driemaal achterheen krijgt het aandringende Brielle een hoekschop, maar het Heerjansdam weet zich steeds uit hachelijke situaties te redden. Als Dean Bos de bal goed meegeeft aan Zepp Jacobs en Zepp de bal gevaarlijk voor het doel brengt, trapt een verdediger van Heerjansdam de bal in paniek over de eigen achterlijn. Kort voor rust krijgt Jordy Braber nog een goede kans, maar hij mikt de bal jammer genoeg naast het doel. Joey Gomes combineert met Kevin van la Parra. Kevin gaat vlot langs zijn directe tegenstander en legt de bal terug. De meegelopen Joey Gomes schiet goed in, maar de bal wordt geblokt en gaat naast het doel. Rust.

  In de tweede helft krijgt Heerjansdam de kans om de derde te maken, maar Nigel Keehnen is bij de les en voorkomt met een knappe redding een doelpunt. Dit was de enige kans die Heerjansdam in de tweede helft zou krijgen. Uit een hoekschop van Joey Gomes krijgt Brielle een kans. De bal wordt echter te slap ingeschoten. Claudio Santos Silva komt Zepp Jacobs vervangen. Een voorzet van Kevin van la Parra wordt net voordat Dean Bos wil schieten met een uiterste inspanning weggehaald.

  Dean kopt vervolgens een bal, uit een voorzet van Giliomar Leona naast het doel. Een combinatie tussen Kevin van la Parra, Dean Bos en nogmaals Kevin strandt in schoonheid, als de bal voor het open doel van Heerjansdam langsgaat en er geen Brielle-speler is die er tegenaan kan lopen. De verdediging van Brielle smoort de uitvallen van Heerjansdam bekwaam en komt niet meer in de problemen.

  Het wordt een eentonig verhaal. Brielle valt aan en Heerjansdam verdedigt. Claudio Santos Silva kopt een bal uit een hoekschop van Joey Gomes over het doel en als Bo van der Gaag de bal goed meegeeft aan Claudio, heeft hij geen geluk. Claudio trekt knap naar binnen, maar schiet vervolgens naast. Dean Bos geeft de bal op maat mee aan Kevin van la Parra en Kevin schiet beheerst de 2-1 binnen. Brielle probeert door te drukken en het heeft pech wanneer Dean Bos de bal tegen de binnenkant van de paal schiet en de bal gaat langs de grabbelende doelman Van Dalen via de andere paal het veld weer in. Verder dan een achterwaartse kopbal van Dean Bos die doelman Van Dalen uit de benedenhoek moet ranselen, komt Brielle niet.

  Heerjansdam kwam tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong. Brielle was de ploeg die de gehele wedstrijd domineerde en een beter resultaat verdiende dan een 2-1 nederlaag. Het geluk van de koploper, zullen we maar zeggen. Laten we hopen dat Brielle dit seizoen ook nog eens het geluk vindt.

  Op zaterdag 6 mei heeft VV Brielle 1 geen wedstrijd. De week erna, zaterdag 13 mei, speelt Brielle 1 om 14.30 uur thuis op het Geuzenpark tegen DCV.

  Ook VV Brielle 2 speelt pas op 13 mei de volgende (thuis)wedstrijd. De tegenstander is de Jonge Spartaan 2 en de wedstrijd begint om 12.00 uur. Jongstleden zaterdag verloor Brielle 2 met maar liefst 0-4 van Zuidland 2.