• VV Brielle laat punten liggen bij SHO in Oud-Beijerland

  Na de vermakelijke thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland, die met een 5-3 overwinning werd afgesloten, mochten de mannen van Gijs Zwaan vandaag naar Oud-Beijerland om het tegen SHO op te nemen. SHO speelde vorige week niet en voor de winterstop verloor SHO tweemaal met 2-0 van respectievelijk RVVH en Heerjansdam. SHO staat met zestien punten uit elf wedstrijden enkele plaatsen onder Brielle. De verschillen zijn in deze klasse over het algemeen nog klein en als vandaag SHO wint van Brielle dan komt het op slechts één punt onder Brielle met de wetenschap dat Brielle een wedstrijd meer gespeeld heeft.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wisselspelers: Bo van der Gaag, Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Claudio Santos Silva en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Dimitri Poortvliet en Tom Sleeuwenhoek.

  Onder enkele zonnestralen was het op deze toch frisse zaterdagmiddag best aangenaam in Oud-Beijerland. De eerste bal in de buurt van een doel kwam van SHO maar ging ruim naast. Een vlot lopende aanval van Brielle werd besloten met een schot van Zepp Jacobs, waar doelman Steehouwer even moest grabbelen maar uiteindelijk de bal klemvast had. Uit een pass van Lex van Dommelen kopte Jordy Braber de bal terug op Giliomar Leona, die de bal hard langs het doel van SHO naast schoot. Dean Bos kopt een voorzet van Kevin van la Parra naast.

  Na een goede aanval van Brielle kreeg helaas Jordy Braber de bal niet onder controle, anders was dit zeker een kansrijk moment geweest. Uit een hoekschop van SHO wordt de bal op de paal gekopt en komt Brielle goed weg. Dean Bos mikt net naast het doel en aan de andere kant schiet een speler van SHO uit een redelijke vrije positie de bal ruim over het doel. Opnieuw kopt Dean Bos een bal over het doel uit een voorzet van Kevin van la Parra. Na slordig balverlies is het doelman Nigel Keehnen, die bekwaam ingrijpt.

  Zepp Jacobs mikt de bal van ruim een meter afstand over het doel, als een paar spelers onverwachts mistasten. Na een circusact van Jordy Braber in combinatie met Kevin van la Parra komt de bal voor de voeten van de meedogenloze Dean Bos, die de bal in het net ramt (0-1). Een vrije trap van Jordy Braber spat via de kruising terug in het veld en de snel inlopen Dean Bos komt net een teenlengte tekort om zijn tweede te maken. Rust: 0-1.

  SHO probeert de schade te herstellen en zet in de tweede helft Brielle wat onder druk. Nigel Keehnen komt snel uit zijn doel en redt. Een rush van Zepp Jacobs, die uit balans wordt gebracht na een duwtje in zijn rug en daardoor de bal niet tussen de palen weet te schieten. Uit een hoekschop kopt de ongedekte Römelingh van SHO de bal goed in en de stand is 1-1. Uit een voorzet van Kevin van la Parra mikt Zepp Jacobs de bal in het zijnet.

  Een uittrap van Nigel Keehnen komt bij SHO. Na een voor Brielle ongelukkig duel schiet de bal door en kan invaller Snoek van SHO de bal meenemen. Als dan ook Nigel Keehnen wegglijdt, is het schot van Snoek hem te machtig en staat heel Brielle beteuterd te kijken hoe SHO op een 2-1 voorsprong komt. Een hard schot van Joey Gomes vliegt naast het doel van SHO en een schot van Jordy Braber wordt ternauwernood nog door doelman Steehouwer gekeerd.

  Brielle zet aan en rijgt kansen aaneen. Opnieuw is het Jordy Braber die de bal richting het al lege doel schiet, maar nu steekt een speler van SHO met een uiterste inspanning zijn been er nog voor, blokt het schot en voorkomt een zekere gelijkmaker. Het meer naar voren voetballen van Brielle is risicovol, maar het moet wel en natuurlijk krijgt SHO dan mogelijkheden met snelle uitvallen. De opgekomen Merijn Wolters wordt in het strafschopgebied ten val gebracht maar de verdediger raakt ook de bal en scheidsrechter Van Lith geeft slechts een hoekschop. De hoekschop wordt door Joey Gomes met precisie genomen en het is opnieuw Dean Bos die goed timet en de bal in het net kopt (2-2).

  Claudio Santos Silva komt voor Giliomar Leona in het veld. Nigel Keehnen pakt een hard afstandschot en na een behendige passeeractie van Claudio Santos Silva lijkt Brielle op voorsprong te komen, ware het niet dat weer net op tijd een been van SHO redding bracht ten koste van een hoekschop. SHO staat inmiddels met tien in het veld vanwege de vele wissels en nu een speler die met kramp eraf moet. Ondanks de meerderheid blijft het 2-2 en is Brielle teleurgesteld, omdat er vandaag meer ingezeten had dan een gelijkspel.

  Aanstaande zaterdag 4 februari speelt VV Brielle thuis tegen De Zwerver uit Kinderdijk. Uit wist Brielle met 1-5 te winnen van De Zwerver, dat afgelopen zaterdag met 3-1 moest buigen voor Heerjansdam. De wedstrijd op het Geuzenpark in Brielle begint om 14.30 uur.

  VV Brielle 2 wist in de promotiepoule voor de tweede achtereenvolgende week met 0-2 te winnen. Nu won het van Spijkenisse 2. Op 4 februari speelt Brielle 2 om 12.00 uur thuis tegen NSVV 2 dat donderdag eerst nog even een wedstrijd in mag halen tegen Jonge Spartaan 2. Het 2-2 gelijkspel tegen Zuidland 2 geeft aan dat NSVV een niet te onderschatten tegenstander is.