• VV Brielle levert een prima oefenwedstrijd af tegen hoofdklasser sc Feyenoord

Vorig seizoen, toen SC Feyenoord onaantastbaar kampioen werd, was het VV Brielle dat de kampioen vier punten wist af te snoepen. Vandaag in de oefenwedstrijd tegen de goed presterende hoofdklasser mocht Brielle zich opnieuw meten met de tegenstander van formaat.

De opstelling: Mitchell Lieshout (1), Bob Legierse (2), Marco de Borst (3), Marcel van den Berg (4), Victor de Blok (5), Gino Stolk (6), Jeffrey Duijnstee (7), Claudio Santos Silva (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Niels Bekker (11). Op de bank namen Brian Smits, Luke Corver, Colin Schoors en Nigel Keehnen plaats en die hadden er al een wedstrijd tegen XerxesDZB opzitten. Niet inzetbaar waren Deshney Hoornweg, Marvin Godschalk, Stevie Soares, Elwin Spoel en ook Lonny Mendes Fernandes moest tijdens de warming-up afhaken.

Het eerste schot van SC Feyenoord is voor doelman Mitchell Lieshout. Na een actie van Niels Bekker gaat de bal via Victor de Blok naar Mike van Dommelen. Mike speelt de bal door naar Jeffrey Duijnstee die net naast mikt. Een voorzet van de sterk mee opgekomen Bob Legierse wordt moeizaam tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt genomen door Victor de Blok en Marcel van den Berg kopt de bal in de handen van de doelman. Na een pass van Jeffrey Duijnstee op Niels Bekker gaat de bal via een tegenstander over de achterlijn. De hoekschop wordt uitverdedigd. Na een geweldige aanname van de bal gaat Junior Obiku er vandoor en schiet de bal hard onder doelman Mitchell Lieshout door in het doel (0-1).

Uit een vrije trap van Marcel van den Berg schiet Jeffrey Duijnstee de 1-1 binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Na een goede aanval schiet Jeffrey Duijnstee de bal net naast. Een voorzet vanaf links wordt door SC Feyenoord over het doel gekopt. Aan de andere kant wordt een voorzet van Victor de Blok in paniek over de eigen achterlijn gewerkt. Een vrije trap van SC Feyenoord gaat over het doel. Na een vrije trap van Marcel van den Berg gaat Niels Bekker er als een haas vandoor, maar ook hij wordt afgevlagd en afgefloten voor buitenspel. Een diepe bal gaat over de kruin van Claudio Santos Silva heen en een speler van SC Feyenoord schiet hoog over. Brielle heeft hierna geluk als slordig balverlies SC Feyenoord een bijna niet te missen kans krijgt, maar doelman Mitchell Lieshout weet met de voet nog te redden. Een schot van Claudio Santos Silva is voor de doelman. Na een pass van Claudio Santos Silva schiet Niels Bekker van dichtbij in het zijnet. Na een behendige actie van Gino Stolk komt de bal bij Mike van Dommelen, die goed weg weet te draaien en de bal richting kruising jaagt. Met een geweldige reflex voorkomt de doelman de gelijkmaker. Uit de daarop volgende hoekschop schiet Jeffrey Duijnstee de bal hard in en opnieuw redt de doelman van SC Feyenoord.

Na rust komen Brian Smits en Luke Corver de geblesseerden Claudio Santos Silva en Mike van Dommelen vervangen. Na een pass van Gino Stolk wordt een overtreding begaan op Luke Corver, die er vandoor dreigde te gaan. De vrije trap wordt door Brian Smits hard op het doel afgevuurd, maar de doelman kan de bal naast het doel boksen. De bal uit de hoekschop wordt vervolgens door Jeffrey Duijnstee naast gekopt. Na een overtreding op Bob Legierse schiet Victor de Blok de bal hoog over het doel. SC Feyenoord brengt na zestig minuten vier verse wissels in het veld. Helaas raakt ook Brian Smits geblesseerd en moet het veld verlaten. Voor hem komt Colin Schoors in de plaats. Mitchell Lieshout brengt knap redding na een gevaarlijke voorzet vanaf rechts. Brielle is in de tweede helft sterker en we zien aardige aanvallen. Luke Corver staat net buitenspel als Gino Stolk de bal, na een lekkere combinatie, afgeeft. SC Feyenoord krijgt een schietkans, maar Mitchell Lieshout redt bekwaam. Een schot van Lex van Dommelen gaat hoog over. Na een schitterende aanval geeft Lex van Dommelen de bal aan de uit de rug van de verdediging weggelopen Jeffrey Duijnstee. Jeffrey komt voor de doelman maar schiet de 100% kans over het doel. Bij een volgende actie schiet Jeffrey Duijnstee de bal naar de aanvallender spelende Lex van Dommelen. Lex plaatst de bal zuiver op Niels Bekker en die schiet de verdiende gelijkmaker binnen (1-1). De laatste kans is voor Lex van Dommelen, maar de doelman duikt de bal van zijn schoen.

Het was een leuk duel van het prima voetballende Brielle dat de wedstrijd eindigde met vijf jonge spelers op het veld die zich vandaag prima staande wisten te houden tegen deze gerenommeerde tegenstander.

Aanstaande zaterdag moet Brielle deze lijn door zien te trekken tegen VV Rijsoord, dat op de tweede plaats staat in de competitie. Deze wedstrijd, die op het eigen Geuzenpark gespeeld wordt, begint om 14.30 uur.