• VV Brielle neemt drie punten mee uit Bergschenhoek

Afgelopen dinsdag wist VV Brielle, voor de beker, in Rotterdam tegen Neptunus-Schiebroek na een 1-1 eindstand zich via strafschoppen te plaatsen voor de volgende bekerronde. Brielle was oppermachtig, maar kwam slechts tot één doelpunt van Lex van Dommelen. Mitchell Lieshout toonde zijn klasse en stopte twee van de zes strafschoppen. Al met al een dik verdiend resultaat.

Vandaag moest tegen BVCB ook een goed resultaat worden behaald, zeker gezien de stand op de ranglijst. Vorig seizoen werd in Bergschenhoek, na een raar verloop van de wedstrijd, met 4-3 verloren. Met veel lichte blessures en zonder geschorste spelers moest vandaag het gras opgevreten worden voor de overwinning. Na een 0-1 ruststand stond na 90+ minuten 1-3 op het scorebord - missie geslaagd!

Opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Victor de Blok, Colin Schoors, Raoul Gillet, Zepp Jacobs, Jazzy Adams, Lex van Dommelen en Michael Mettrop. De reservespelers waren Elwin Spoel, Bob Legierse, Tom den Boer en Edwin van Zwieteren.

BVCB wilde na de winst op VELO gelijk de toon zetten in de wedstrijd en drukte Brielle terug op eigen helft. Brielle wist echter steeds simpel uit te verdedigen. Na een overtreding op Michael Mettrop nam Lex van Dommelen de vrije trap vanaf de linkerflank. De bal kwam goed voor het doel van BVCB en Jazzy Adams liep de 0-1 binnen. Helaas tekende al snel de volgende tegenvaller zich aan voor de toch al wat gehavende ploeg van Stanley Rieborn. Bob Legierse kwam in het veld voor Anthony Piqué en Marvin Godschalk ging naast Marcel van den Berg in het centrum van de verdediging spelen.

Het is Jeremy Stork die de bal in één keer op zijn schoen neemt en met een geweldige reflex tikt Mitchell Lieshout de hard ingeschoten bal over de lat. Halverwege de eerste helft komt de thuisploeg goed weg, als Brielle zich weer eens meldt in het Hoekse strafschopgebied. Na een razendsnel uitgevoerde counter volgen drie inzetten op rij: de eerste van Jazzy Adams eindigt op de lat, de rebound van Raoul Gillet wordt knap gekeerd door doelman Van der Molen van BVCB en de derde inzet van Michael Mettrop gaat via een BVCB-been naast. Kort voor rust kopt Jeremy Stork van BVCB goed in, maar Mitchell Lieshout pakt de bal bekwaam.

Kort na rust redt Mitchell Lieshout tot tweemaal toe bij een inzet van de lastig te bespelen Ugur Altintas. Brielle krijgt een grote kans na een snel uitgevoerde aanval. Jazzy Adams zet de bal voor op Lex van Dommelen, die Bob Legierse in staat stelt om de 0-2 op het scorebord te schieten. Tot ieders, en zijn eigen ontzetting schiet Bob de bal voor open doel hard over. Een voorzet van Raoul Gillet wordt door Michael Mettrop net naast het doel van BVCB gegleden. Na negenenzestig minuten verdubbelt Brielle alsnog de voorsprong. Het is Victor de Blok die attent reageert als BVCB na een overname uit wil verdedigen. Victor duikt er tussen en Michael Mettrop maakt met een subtiel lobje over doelman van der Molen de 0-2. Binnen twee minuten is het Rob Rutten van BVCB die goed gebruikt maakt van de haperende Brielse defensie en schiet de aansluitingstreffer binnen (1-2).

Een vrije trap van BVCB komt via de paal bij de mee naar voren gekomen Pieter Hofman, die de lastige bal over het doel van Brielle schiet. BVCB krijgt kort achter elkaar wat kansjes, maar Mitchell Lieshout steekt in prima vorm en voorkomt met goede ingrepen de gelijkmaker. Ook Raoul Gillet moet het strijdtoneel verlaten met een blessure en voor hem komt Elwin Spoel binnen de lijnen. Na een pass van Lex van Dommelen komt Jazzy Adams voor de doelman, maar die weet de bal nog uit zijn doel te boksen. Een vrije trap van BVCB gaat naast en de laatste minuten tikken weg.

Na een combinatie van Zepp Jacobs met Lex van Dommelen wordt de bal langs de verdediging van BVCB gespeeld en duikt Elwin Spoel op het juiste moment achter de verdediging op. IJzig kalm, zoals een echte goalgetter betaamd, schiet hij de bal in de hoek van het doel en staat Brielle met 1-3 voor. Ver in de blessuretijd krijgt Rob Rutten van BVCB nog eens kans, maar de uitblinker van vandaag, Mitchell Lieshout, pakt de bal.

Brielle was vandaag niet in staat om het spel te maken, mede door de fysieke probleempjes. Het was wel effectief, kreeg ook de beste kansen en benutte er drie. Dat is ook de plaats waar Brielle zich momenteel bevindt op de ranglijst. Zaterdag komt de ongenaakbare koploper sv Poortugaal op bezoek, dat alle zes de wedstrijden wist te winnen.

Zaterdag 2 november om 14.30 uur: VV Brielle - sv Poortugaal op het Geuzenpark, komt dat zien!