• VV Brielle neemt in de tweede helft ruim afstand van VV Rozenburg en wint met 8-1

VV Brielle heeft ook de tweede bekerwedstrijd winnend afgesloten. VV Rozenburg werd vooral in de tweede helft over de knie gelegd en getrakteerd op een 8-1 nederlaag.

Ook de tweede bekerwedstrijd speelt VV Brielle thuis, nu is VV Rozenburg de tegenstander. Vooraf toch wat personele problemen door blessures en afwezigheid bij Brielle. Rozenburg verloor de eerste bekerwedstrijd met 3-5 van v.v. Meeuwenplaat en Brielle won de eerste bekerwedstrijd met 4-2 van ST Oostkapelle/Domburg.

Na een verrassende 0-1 achterstand komt Brielle nog voor rust op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft werden de toeschouwers getrakteerd op nog eens zes doelpunten van Brielle. Eindstand 8-1.

Brielle begon in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout (1), Marvin Godschalk (2), Anthony Piqué (3), Marcel van den Berg (4), Victor de Blok (5), Luke Corver (6), Zepp Jacobs (7), Brian Smits (8), Tom den Boer (9), Lex van Dommelen (10) en Michael Mettrop (11). Reservespelers: Bob Legierse (12), Richard Zebregs (14), Colin Schoors (15) en Nigel Keehnen (21). Blessures: Jazzy Adams, Niels Bekker, Raoul Gillet en Deshney Hoornweg. Afwezig: Jianno Andrade dos Reis Borges en Elwin Spoel. In het tweede elftal speelden Julian de Geus, Raihy Martowirono en Martijn Rollof.

Het eerste gevaar komt uit een voorzet van Tom den Boer die Zepp Jacobs vindt. Zepp mikt net naast het doel. Een vrije trap van Rozenburg wordt door doelman Mitchell Lieshout uit de lucht geplukt. Tom den Boer schiet naast uit een voorzet van Michael Mettrop. Een voorzet van Marvin Godschalk is net te scherp voor Zepp Jacobs, die een teenlengte tekort komt. Mitchell Lieshout pakt een schot van Rozenburg en in deze fase bijt de kersverse tweedeklasser Rozenburg goed van zich af. Het doordekken gaat een keer mis bij Brielle. Bethslot Woldeamanuel krijgt vrije doorgang en scoort beheerst de 0-1. Geen buitenspel?

Michael Mettrop test de doelman van Rozenburg en die heeft de bal. Rozenburg schiet naast. Michael Mettrop speelt aan de andere kant Zepp Jacobs aan en het staat 1-1. Goed storend werk van Luke Corver levert balbezit op en hij geeft de bal mee aan Marvin Godschalk. De voorzet van Marvin is goed en Tom den Boer kopt fraai de 2-1 binnen. Bij een volgende kans raakt Tom den Boer de bal niet vol en heeft Rozenburg geluk dat de bal er niet in gaat.

In de tweede helft ontvangt Michael Mettrop de bal, maar krijgt de bal niet langs de doelman. De bal komt wel terug bij Michael en hij legt de bal vervolgens terug op Lex van Dommelen. Lex wordt in de rug gelopen en neemt zelf de toegekende vrije trap. De doelman keert de bal uit de vrije trap, maar Michael Mettrop is attent en scoort de 3-1.

Uit een voorzet van Michael Mettrop schiet Zepp Jacobs net over de lat. Een venijnig schot van Rozenburg wordt door Mitchell Lieshout onschadelijk gemaakt. Richard Zebregs komt voor Tom den Boer in het veld en even later Bob Legierse voor Victor de Blok. Lex van Dommelen poeiert de bal op de lat. Luke Corver geeft een prima assist op Brian Smits, die achter de verdediging van Rozenburg opduikt en beheerst de 4-1 binnenschiet.

De kansen rijgen zich nu aaneen, Bob Legierse, Lex van Dommelen en Marvin Godschalk krijgen de bal echter niet langs de doelman. Colin Schoors komt Brian Smits vervangen. Opnieuw krijgt Lex van Dommelen een goede kans, maar een doelpunt blijft nog uit. De onvermoeibare Zepp Jacobs legt de bal op maat af en nu benut Lex van Dommelen, met een stiftje over de doelman, fraai de kans (5-1).

Uit een voorzet van Luke Corver schiet de goed mee opgekomen Richard Zebregs de 6-1 langs de doelman van Rozenburg. Bij het volgende doelpunt van Lex van Dommelen is opnieuw Zepp Jacobs de aangever en de stand is 7-1. Brielle blijft gaan en nu biedt Lex van Dommelen de kans aan Marvin Godschalk. Marvin faalt niet en schiet de 8-1 eindstand op het scorebord.

Voor het publiek dus een wedstrijd met vele doelpunten, waarbij de Brielle-aanhangers ongetwijfeld wat meer plezier aan de wedstrijd hebben beleefd dan onze buren uit Rozenburg. Met twee overwinningen op zak heeft Brielle zes punten en een doelsaldo van twaalf doelpunten voor en drie tegen. v.v. Meeuwenplaat en ST Oostkapelle/Domburg staan beide op een gedeelde tweede plaats met elk drie punten. In theorie is VV Brielle geplaatst voor de volgende bekerronde.

Dinsdag 10 september oefent Brielle uit tegen een TOGB (zon) om 20.15 uur. Volgende week dinsdag 17 september speelt Brielle de laatste bekerwedstrijd uit deze poule tegen v.v. Meeuwenplaat om 20.00 uur op het sportpark van v.v. Meeuwenplaat.