• VV Brielle O-23 door naar halve finale ten koste van Bergambacht

Op dinsdagavond 7 mei mocht Brielle O-23 in Bergambacht aantreden tegen het O-23 team van de gelijknamige club. De reis er naartoe was al een hele toer en dat was de wedstrijd ook. Uiteindelijk won Brielle O-23 met 2-3 deze spannende uitwedstrijd.

Opstelling: Nigel Keehnen (1), Robin Bos (2), Jesse van der Reiden (3), Jordi de Visser (4), Quinten Kloof (5), Richard Zebregs (6), Julian de Geus (7), Marnix Sonneveld (8), Martijn Rollof (9), Mo Boudal (10) en Mitchell Polet (11). Op de reservebank namen plaats Dean Bos, Najib Kissami, Tim Baumann en Sam de Haan.

Het eerste gevaar ontstaat als Robin Bos de bal voorgeeft vanaf rechts en Bergambacht met moeite kan uitverdedigen. Een schot van Julian de Geus vliegt via een tegenspeler naast. Een hoekschop van Julian de Geus gaat via Mo Boudal naast. Nigel Keehnen grijpt goed in bij een uitval van Bergambacht. Martijn Rollof wordt met een overtreding gestuit op de rand van het strafschopgebied. Julian de Geus schiet de bal uit de vrije trap vervolgens in de muur. Nigel Keehnen redt opnieuw als Bergambacht door mag vanuit buitenspel. Een schot van Mitchell Polet is te zacht en daardoor voor de doelman. Een goede aanval via Mo Boudal en Richard Zebregs wordt door Mo prima afgerond (0-1). Een vrije trap van Marnix Sonneveld is voor de doelman.

Bergambacht heeft veel snelheid voorin en krijgt ook mogelijkheden. Een hoekschop van Julian de Geus wordt door Jesse van der Reiden net over de lat gekopt. Opnieuw is Bergambacht er vandoor (vanuit buitenspel) en de bal wordt al dan niet van de lijn getrapt. De scheidsrechter denk dat de bal volledig de doellijn is gepasseerd en kent, ondanks protesten, het doelpunt toe (1-1). Een voorzet van Richard Zebregs wordt door de op rechts opgedoken Marnix Sonneveld goed meegenomen en snoeihard op het doel geschoten. Marnix schiet de bal, vanuit een moeilijke hoek, op de kruising.

Nigel Keehnen redt bekwaam en moet nogmaals een inzet met de voet keren. Brielle komt goed weg als een bal op de onderkant van de lat komt en Nigel Keehnen de bal precies in zijn handen krijgt.

In de tweede helft komt Sam de Haan Quinten Kloof vervangen. Een hoge bal wordt niet goed verwerkt door Bergambacht en Martijn Rollof reageert alert. Martijn schiet de 1-2 in de touwen. Een wilde trap vanuit de achterhoede van Bergambacht wordt niet goed ingeschat. Doelman Nigel Keehnen staat op het verkeerde been en de bal rolt in het doel (2-2). Het spel golft op en neer en wie vindt het gaatje? Uit een hoekschop van Julian de Geus neemt aanvoerder Jesse van der Reiden de bal op de slof en jaagt de 2-3 in het doel.

Bergambacht krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor Brielle gaat de bal naast. Nigel Keehnen staat steeds op de juiste plaats en pakt heel wat ballen. De sterke en snelle voorhoede van Bergambacht blijft op de gelijkmaker jagen. Een schot of voorzet van Robin Bos gaat naast. Een kogel van Marnix Sonneveld wordt met een geweldige reflex door de doelman net over de lat gebokst. Dean Bos komt Mitchell Polet vervangen. Brielle komt goed weg als een voorzet op de bovenkant van de lat komt en Bergambacht de bal naast het doel mikt. Kort voor tijd komt Tim Baumann de moegestreden Martijn Rollof vervangen. Nog één keer moet Nigel Keehnen redden en vervolgens fluit de scheidsrechter af.

Brielle O-23 gaat door naar de halve finale van de Drukzo Talent Cup!