• VV Brielle “On Fire” en wint met 0-3 bij DCV​​

De 0-2 thuisnederlaag van runner-up Heerjansdam lag nog vers in het geheugen bij Brielle en dan moet het de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen medekoploper DCV. Deze promovendus doet het boven verwachting goed in de eerste klasse C. DCV behaalde eenentwintig punten uit tien wedstrijden en Brielle is al weken geen schim van de ploeg die na de eerste drie wedstrijden fier bovenaan stond. De vorm moet weer rap terugkomen bij de mannen van Gijs Zwaan. Afgelopen week werd bekend dat deze aimabele trainer aan zijn laatste seizoen bezig is en hij wil de periode bij Brielle uiteraard goed afsluiten.

Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wisselspelers: Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Damian de Jong, Tom Sleeuwenhoek en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Kevin van la Parra, Dimitri Poortvliet en Claudio Santos Silva.

Het was een ijskoude middag op sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel. Na een prima voorzet van Merijn Wolters was het Dean Bos die voor het eerste gevaar zorgt, helaas knikte Dean de bal naast het doel van DCV. Tot tweemaal toe mag DCV een hoekschop nemen, maar tot een doelgerichte poging kwam de ploeg van trainer Wout Ooms niet. Kort hierna moest doelman Nigel Keehnen wel in actie komen als een schot van de Reuver hard op hem af komt. Nigel bokste de bal over zijn doel en uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal naast zijn doel gekopt. Aan de andere kant wordt een hoekschop van Giliomar Leona uitverdedigd door DCV.

Opnieuw sticht Merijn Wolters gevaar als hij de bal achter de verdediging van DCV legt. Doelman De Keijzer van DCV is echter net iets eerder bij de bal dan de goed reagerende Jordy Braber. Na een flitsende aanval van Brielle zet Joey Gomes de bal voor op Zepp Jacobs en Zepp schiet naast. Het gaat lopen bij Brielle! Na opnieuw een uiterst fraaie aanval is het Zepp Jacobs die in de zesentwintigste minuut langs de doelman glipt en de bal in het net schiet (0-1).

Als Jordy Braber de bal goed aflegt op Giliomar Leona is het bijna weer raak. Giliomar schiet de bal jammer genoeg net langs de verkeerde kant van de paal. Een speler van DCV maakt hands in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag het niet en dus geen strafschop. Doelman De Keijzer pakt een schot van Giliomar Leona en “een poeier” van Anthony Piqué. Als Giliomar Leona van achteren licht wordt aangetikt en valt, geeft scheidsrechter Verhoeve opnieuw geen strafschop. Dean Bos kopt fraai in, maar de doelman van DCV pakt de bal. Aan de andere kant pakt ook Brielle doelman Nigel Keehnen de bal na een niet al te lastig schot. Rust: 0-1.

In de tweede helft kopt Dean Bos de bal, uit een voorzet van Merijn Wolters, de bal uitstekend over de doelman, maar op miraculeuze wijze redt doelman De Keijzer van DCV alsnog. Sterk opkomen van aanvoerder Lex van Dommelen sticht gevaar en opnieuw gaat de bal tegen een hand. Langs de kant verwacht iedereen dat de bal nu wel op de stip gaat, alleen besliste de scheidsrechter anders. Uit een voorzet van de ontketende Zepp Jacobs neemt Dean Bos de bal in één keer op de slof, maar de bal vliegt naast in plaats van in het doel. Uit een goede voorzet van Giliomar Leona schiet Zepp Jacobs, na vijfenzestig minuten, de 0-2 binnen.

Het is te koud om alles op te schrijven, maar circa tien minuten later is het weer Zepp Jacobs die scoort. Een goede ingreep van Brielle en de bal komt via een kluts bij Zepp, die als een hazenwindhond langs de DCV defensie loopt en de bal zuiver in de uiterste hoek schiet (0-3).
    Damian de Jong komt voor Giliomar Leona in het veld. Goed en wel in het veld is het Damian die een verdediger passeert en ten val wordt gebracht. Opnieuw geen strafschop voor Brielle, want Sinterklaas is al weer in Spanje. Nigel Keehnen mag ook nog even in beweging komen als hij bal simpel kan vangen.

Bob Legierse en Tom Sleeuwenhoek komen tien minuten voor tijd in het veld voor Bo van der Gaag en Zepp Jacobs. Kansen op een vierde doelpunt waren er, maar het bleef bij een prima 0-3 uitslag.

Na afloop vatte Gijs Zwaan de wedstrijd als volgt samen; “Na het beginsignaal ging de wedstrijd in het eerste kwartier gelijk op. Maar Brielle ging sneller spelen en maakte meer gebruik van de ruimte. Brielle was comfortabeler aan de bal en agressiever in de duels. In de tweede helft ging Brielle gestaag verder met hun plan om vanuit een goed positiespel te komen tot kansen. Er kwamen ook voldoende kansen, maar alleen Zepp was scherp in het benutten ervan. Zepp scoorde drie keer vandaag, waarvan eenmaal in de eerste helft. Eindstand 0-3.”

Na de winterstop oefent Brielle tegen ASWH O-23 op dinsdag 17 januari 2023, aanvang 20.15 uur. De competitie start weer op zaterdag 21 januari. Brielle 1 speelt dan thuis tegen Nieuw-Lekkerland om 14.30 uur.

VV Brielle 2 speelt op dinsdag 13 december de uitgestelde wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport 2. De, op verzoek van de tegenstander, uitgestelde wedstrijd begint om 20.00 uur aan de Botreep in Hoogvliet.