• VV Brielle “On Fire” maakt het spannend tegen De Zwerver​

  Vorige week tegen SHO moest Brielle een 2-2 gelijkspel toestaan in Oud-Beijerland, eigenlijk een tegenvaller voor de ploeg van Gijs Zwaan.
  Vandaag thuis tegen De Zwerver met goede hoop op een overwinning. Uit werd er immers gemakkelijk met 1-5 gewonnen van De Zwerver in Kinderdijk. Ondanks de lage klassering van De Zwerver werd het nog een spannende middag.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Jordy Braber, Bo van der Gaag, Deshney Hoornweg, Damian de Jong en Bob Legierse. Afwezig/niet inzetbaar: Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek.

  Het overwicht van Brielle wordt vanaf het begin al duidelijk. Uit een hoekschop schiet Kevin van la Parra de bal in de handen van doelman Schutte van De Zwerver. Na elf minuten legt Joey Gomes aan, maar hij mikt te hoog en de bal vliegt over de lat. Ook een schot van Giliomar Leona belandt in de handen van doelman Schutte. Na een kopbal van Dean Bos schiet Zepp Jacobs in, maar de bal wordt op de doellijn geblokt. Aan de andere kant moet doelman Nigel Keehnen een schot van Weijts pareren.

  Na een snel uitgevoerde aanval is het Kevin van la Parra die de bal voor het doel brengt en Zepp Jacobs kopt de bal naast. Weijts van De Zwerver schiet nogmaals goed in, maar gelukkig gaat de bal naast. Dean Bos kopt in riante positie de bal naast het doel op aangeven van Merijn Wolters. Een “pegel” van Anthony Piqué is een prooi voor doelman Schutte. Na een voorbereidende actie van Giliomar Leona schiet Daniqué Wolters de bal via een tegenstander net naast. Uit de hoekschop is het Dean Bos die de bal in kan koppen als doelman Schutte mistast, maar ook nu wordt de bal uit de doelmond gekopt.

  Na een diep gegeven bal van Lex van Dommelen is het de snel reagerende Daniqué Wolters die de bal net over het doel lift. Nigel Keehnen is alert, als een bal hard richting de korte hoek wordt geschoten en zowaar komt Brielle even onder druk te staan als het een paar keer achtereen niet goed uitverdedigt. Een harde vrije trap van Joey Gomes bokst doelman Schutte uit zijn doel en de rebound van Dean Bos lukt evenmin. Rust: 0-0.

  Ook in de tweede helft is Brielle gelijk gevaarlijk. Tot tweemaal toe is het Kevin van la Parra die de kans krijgt. De eerste inzet van Kevin wordt geblokt en de tweede gaat over het doel. Daniqué Wolters gaat soepel langs de verdediging en zet goed voor, maar er is niemand die de bal erin kan lopen. Even een soort “flipperkast-voetbal” en met al het geluk van de wereld weet De Zwerver steeds de bal op het nippertje weg te werken. Om moedeloos van te worden… Het met man en macht verdedigende De Zwerver houdt vooralsnog stand.

  Jordy Braber komt de geblesseerd geraakte Anthony Piqué vervangen. Een schot van Kevin van la Parra gaat naast. Dean Bos kopt, met een prachtige zweefduik, de voorzet van Joey Gomes net voor het doel langs. Eindelijk is het Dean Bos die de bal langs de doelman krijgt, maar helaas voor Brielle gaat het feest niet door. De aangever Giliomar Leona wordt kort hierna vervangen door Bo van der Gaag. Bij een uitval van De Zwerver grijpt Nigel Keehnen goed in. Een voorzet van rechts van Zepp Jacobs wordt door Jordy Braber in één keer op de slof genomen, maar ook nu mist de bal de juiste richting.

  Een “indraaier” van Zepp Jacobs weet doelman Schutte ternauwernood onder de lat vandaan te tikken. Een doelpunt van Kevin van la Parra wordt afgekeurd vanwege een vooruitgeschoven been van aangever Zepp Jacobs, een twijfelachtige beslissing. Bob Legierse komt in het veld voor de met kramp lopende Daniqué Wolters.

  Nigel Keehnen moet redden na een uitbraak van De Zwerver. Een door de verdediging van De Zwerver heen schietende bal komt aan bij de alert reagerende Kevin van la Parra, die deze kans benut en eindelijk 1-0 op het scorebord. Kort hierna is het Merijn Wolters die vanaf het middenveld de doelman te ver voor zijn doel ziet staan, maar de bal daalt net te laat en gaat over het doel. Brielle staat niet goed en de behendige Kusters ontvangt de bal en scoort via binnenkant paal de 1-1. Wat een domper kort voor tijd!

  Brielle levert nog meer energie en op aangeven van Merijn Wolters scoort Dean Bos van dichtbij de 2-1. Als in de negentigste minuut de goed ingevallen Bo van der Gaag met een prima assist de bal aan Kevin van la Parra mee kan geven, is het Kevin die de bal leep over de duikende doelman heen schiet en de stand op 3-1 brengt. Dit is ook de einduitslag.

  Een dik verdiende overwinning voor Brielle, maar wat was het vandaag lastig om de muur van De Zwerver te doorbreken. Wel bleef het spannend tot de laatste minuut.

  Aanstaande zaterdag 11 februari speelt VV Brielle uit tegen SVOD’22, deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Adres: Sportpark Duinhelm, Magnolialaan 33 in Oostkapelle. SVOD’22 moest jongstleden zaterdag een fikse 6-0 nederlaag incasseren bij Nieuw Lekkerland en zal zich thuis graag willen revancheren na de eerder opgelopen 5-0 nederlaag in Brielle.

  VV Brielle 2 verloor wat ongelukkig met 1-2 van NSVV 2 en zal zich zaterdag weer naar boven kunnen spelen als het wint van laagvlieger GHVV’13 2. De uitwedstrijd bij GHVV’13 in Geervliet begint om 11.30 uur.