• VV Brielle “On Fire” vermaakt het publiek

  De laatste overwinning (0-3 bij DCV) mocht er zijn, het herboren Brielle dat het hoger genoteerde DCV van de mat wist te spelen. Maar dit was wel meer dan een maand geleden vanwege de winterstop. Na enkele trainingen in januari en twee oefenwedstrijden moest vandaag de ingeslagen weg een goed vervolg krijgen tegen Nieuw-Lekkerland. Nieuw-Lekkerland, dat inmiddels tussentijds een andere trainer (Ronald Hulsbosch) heeft. De ploeg uit Nieuw-Lekkerland speelde de laatste wedstrijd tegen Rijsoord met 3-3 gelijk na een serie van vier nederlagen op rij. Nieuw-Lekkerland staat met negen punten uit elf wedstrijden op een troosteloze twaafde plaats. Brielle staat er wat beter voor met zeventien punten uit elf wedstrijden. Bij winst komt Brielle op vijf punten van koploper XerxesDZB.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Giliomar Leona, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs en Dean Bos. Wisselspelers: Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Damian de Jong, Claudio Santos Silva,Tom Sleeuwenhoek, Daniqué Wolters en Merijn Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki en Dimitri Poortvliet.

  Brielle ging goed van start. Het combineerde vlot en met een kopbal van Dean Bos over het doel was ook de eerste doelpoging een feit. Uit een onoverzichtelijke situatie wist Zepp Jacobs te profiteren van een missertje van de doelman (1-0), nadat Dean Bos niet wist af te ronden. Kort hierna een fraaie aanval met een pass op de snelle Kevin van la Parra. Kevin legde de bal vanaf rechts terug op de alert meegelopen Jordy Braber die de bal beheerst binnen wist te lopen (2-0).

  Nieuw-Lekkerland was soms lastig te verdedigen, doordat het een fysiek sterke ploeg heeft. Brielle wist echter steeds op tijd in te grijpen, maar had soms ook over enig geluk niet te klagen. Uit een scherpe aanval wist Kevin van la Parra de stand naar 3-0 te tillen op aangeven van Jordy Braber. Na opnieuw een fysiek duel kwam Lex van Dommelen ten val. Nieuw-Lekkerland mocht doorspelen van de scheidsrechter en met wat geluk kwam de bal bij Schilders, die doelman Nigel Keehnen kansloos liet (3-1). Na een afgemeten voorzet van Giliomar Leona kaatste Dean Bos de bal goed door op Zepp Jacobs. Zepp schoot de bal echter net langs de kruising naast het doel van Nieuw-Lekkerland. Rust: 3-1.

  In de tweede helft krijgt Nieuw-Lekkerland opvallend veel ruimte en gelukkig voor Brielle profiteerde de club van trainer Hulsbosch hier niet van. Ter hoogte van de middenlijn kopt Zepp Jacobs de bal door naar Dean Bos die gelijk richting doel gaat. Na het omzeilen van een tegenstander schiet Dean knap de 4-1 langs doelman Schutte. Nieuw-Lekkerland geeft ondanks de fikse achterstand niet op en Brielle heeft het lastig. Na een schot op de buitenkant van de paal is het opnieuw Schilders die na een snel uitgevoerde aanval zijn ploeg op 4-2 brengt.

  Jordy Braber vindt Kevin van la Parra. Kevins schot wordt geblokt en zo levert deze aanval slechts een hoekschop op. Waarom schoot Jordy niet zelf? vroeg men zich langs de kant af… Uit de hoekschop kopt Dean Bos naast het doel. Weer een goede aanval van Nieuw-Lekkerland, die deze keer voor open doel wild wordt overgeschoten. Hierna grijpt doelman Nigel Keehnen een paar keer goed in bij pogingen van, het in de tweede helft heersende, Nieuw-Lekkerland. Merijn Wolters en Bob Legierse komen in het veld voor Giliomar Leona en Bo van der Gaag.

  Dean Bos kopt naast en schiet bij een volgende poging de bal in de handen van doelman Schutte van Nieuw-Lekkerland. Claudio Santos Silva komt voor Kevin van la Parra. Nieuw-Lekkerland maakt het nog spannend, als de verdediging, inclusief Nigel Keehnen de bal niet weg krijgt en De Jong de stand op 4-3 brengt. Wordt het toch nog billenknijpen voor Brielle? Na een voorzet van Joey Gomes is het Claudio Santos Silva die er vandoor gaat maar over het doel mikt. Ook de volgende kans krijgt Claudio niet tussen de palen, deze poging gaat naast het doel. Jordy Braber vindt doelman Schutte op zijn pad naar succes.

  Uiteindelijk is de derde kans voor Claudio Santos Silva wel raak, na een behendige actie schudt hij een verdediger van zich af en scoort hij beheerst de verlossende 5-3. Trainer Gijs Zwaan brengt Daniqué Wolters in en haalt de vermoeid ogende Dean Bos naar de kant. Aan de stand verandert niets meer en zo doet Brielle goede zaken. Het publiek zag een leuke wedstrijd met maar liefst acht doelpunten. Scheidsrechter Xander Stoffer floot een prima wedstrijd.

  Aanstaande zaterdag 28 januari speelt VV Brielle uit tegen SHO in Oud-Beijerland, deze wedstrijd begint om 15.00 uur. Tegenstander SHO kwam jongstleden zaterdag niet in actie vanwege de afkeuring van het veld bij De Zwerver. Voor de winterstop verloor SHO tot tweemaal toe van RVVH en Heerjansdam.

  VV Brielle 2 wist in de promotiepoule met 0-2 te winnen bij Oud-Beijerland. Op 28 januari speelt VV Brielle 2 weer uit (om 13.25 uur) en dan tegen Spijkenisse 2 dat met 1-0 verloor van Zuidland 2.