• VV Brielle “On Fire” wint met 6-2 van DCV

  De onterechte 2-1 nederlaag bij Heerjansdam kwam ondanks het goede spel van VV Brielle als een koude douche over alles wat Brielle lief heeft heen. Heel jammer, omdat daarmee de kans op een (vervangende) periodetitel en dus nacompetitie zo goed als zeker verkeken is. Nu over naar vandaag. Thuis tegen DCV, een tegenstander die zo’n verrassende start kende in de competitie. DCV raakte, sinds de 0-3 nederlaag tegen Brielle in december 2022, wat van slag. Weet u het nog? Drie doelpunten van Zepp Jacobs uit tegen DCV!

  Vandaag moet trainer Gijs Zwaan improviseren in de achterste linie. Merijn Wolters nog ziek en Lex van Dommelen nog niet 100% fit. Met Giliomar Leona als rechtsachter, Kevin van la Parra linksachter en met het centrale duo Koen Botterhuis en Bo van der Gaag werd het door de trainer ingevuld. Claudio Santos Silva start in de basis en de gelukkig weer fitte Daniqué Wolters op de reservebank.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Giliomar Leona, Koen Botterhuis, Bo van der Gaag, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Claudio Santos Silva. Wisselspelers: Lex van Dommelen, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Tom Sleeuwenhoek en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Bob Legierse, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  Brielle begint voortvarend, maar de acties van Claudio Santos Silva en Jordy Braber stranden vooralsnog in schoonheid. Na een versnelling van Kevin van la Parra levert Kevin ook een goede voorzet af. Dean Bos ontvangt en schiet hard in, maar de bal spat via de onderkant van de lat weer het veld in. Balveroveraar Anthony Piqué stuurt Zepp Jacobs weg, Zepp haalt de achterlijn en trekt de bal voor. De goed ingelopen Claudio Santos Silva kan echter net niet bij de wat hard voorgetrokken bal. Dean Bos wordt tegen de grond gelopen na een flitsende aanval van Brielle, maar krijgt hiervoor geen strafschop. Een vanaf de linkerflank voorgetrokken bal van Zepp Jacobs bereikt Claudio Santos Silva. Claudio zet zijn voet tegen de bal en scoort de dik verdiende 1-0.

  Kort hierna speelt Claudio Santos Silva de snel mee opgekomen Kevin van la Parra aan. Kevin laat de verdedigers van DCV achter zich en geeft de bal goed af op Dean Bos. Dean blijft koel en benut zijn kans door de bal langs de doelman te schieten (2-0). Een fraai schot van grote afstand komt van de voet van Giliomar Leona, de bal gaat richting de kruising, maar doelman De Keijzer van DCV weet de bal met een even fraaie redding uit zijn doel te houden. Een schot van DCV gaat via een Brielle-speler ruim over het doel en uit de hoekschop volgt geen gevaar. Een voorzet van Giliomar Leona kopt Claudio Santos Silva in de handen van de doelman. Een slim gegeven bal van Koen Botterhuis bereikt de goed vrijgelopen Claudio Santos Silva. Claudio heeft vrije doorgang, alleen springt de bal van zijn voet af waardoor hij niet zijn tweede van de middag maken. Rust: 2-0.

  In het begin van de tweede helft poogt DCV doelman Nigel Keehnen van Brielle te verrassen met een schot van afstand, de bal vliegt echter ruim over het doel. Uit een voorzet van Dean Bos krijgt Claudio Santos Silva de bal, helaas raakt Claudio de bal maar half en zo gaat ook deze kans verloren. Een goede voorzet van Zepp Jacobs wordt door de messcherpe Dean Bos keurig in het doel geschoten (3-0). Gelijk hierna scoort DCV via Daan Beumer de 3-1.

  Na een slim balletje van Jordy Braber schiet Kevin van la Parra de bal snoeihard richting de kruising, maar doelman De Keijzer ranselt de bal eruit. Kevin blijft het proberen maar ook met zijn schot uit de tweede lijn weet hij de doelman niet te verschalken. Dean Bos kopt de bal, uit een voorzet van Kevin van la Parra, naast het doel. Aan de andere kant redt Nigel Keehnen bekwaam en voorkomt, door snel te anticiperen, een tweede doelpunt van DCV. Het is Jordy Braber die na een onderschepping de bal goed in de loop meegeeft aan Dean Bos. Dean gaat richting doel, omspeelt de doelman en schuift zijn derde in het net (4-1).

  Een slimme pass van Claudio Santos Silva bereikt Jordy Braber. Jammer dat de voorzet van Jordy vervolgens net te scherp is en de doelman op de bal duikt. Na een kleine tachtig minuten gaan de moegestreden Claudio Santos Silva en Joey Gomes naar de kant. Voor hen komen de van blessures teruggekeerde Lex van Dommelen en Daniqué Wolters in het veld. Een snel uitgevoerde aanval van Brielle gaat via Zepp Jacobs naar Anthony Piqué en die raakt vervolgens de binnenkant van de paal. Lex van Dommelen legt de bal via zijn borst goed terug op Dean Bos. Dean haalt hard uit, maar een DCV’er blokt de ingeschoten bal.

  Uit het niets valt aan de andere kant van het veld de 4-2 binnen, waarbij doelman Nigel Keehnen aan de grond genageld stond. Dean Bos speelt Kevin van la Parra aan en die bedient vervolgens Lex van Dommelen. Lex heeft geen geluk, want zijn doelpoging wordt op miraculeuze wijze teniet gedaan. De goed ingevallen Daniqué Wolters schiet na een knappe actie de bal op de binnenkant van de paal en de bal gaat via de andere paal het veld weer in. Een behendige actie van Lex van Dommelen op de achterlijn van DCV heeft succes en zijn precisie-voorzet wordt door Zepp Jacobs over de doelman gekopt (5-2). Ook Kevin van la Parra krijgt loon naar werken. Via een kaats met Dean Bos schiet hij de 6-2 in de verre hoek en hier blijft het vanmiddag bij.

  We kunnen concluderen dat Brielle een goede wedstrijd speelde op het Geuzenpark. De uitslag 6-2 was niet eens geflatteerd te noemen, tot driemaal toe was het paal en lat die voorkwamen dat DCV een grotere nederlaag om de oren kreeg. Scheidsrechter Van Elswijk floot een prima wedstrijd. DCV zal nog moeten knokken voor de punten om niet op een nacompetitieplaats te eindigen.

  VV Brielle 1 speelt zaterdag weer thuis op het Geuzenpark tegen SHO. De wedstrijd begint om 14.30 uur. SHO verloor afgelopen zaterdag met 4-2 van koploper Heerjansdam en moet ook nog puntjes sprokkelen om niet op een nacompetitieplaats terecht te komen, al moet dat met de laatste thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde De Zwerver in het verschiet wel kunnen lukken. Uit deelden Brielle en SHO na een spannende wedstrijd de punten (uitslag 2-2).

  VV Brielle 2 speelt aanstaande zaterdag uit tegen Zuidland de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Aanvang 12.00 uur. Laten we hopen dat de mannen de mouwen opstropen tegen Zuidland, want daar werd eerder thuis zeer teleurstellend met 0-4 van verloren. Aangezien trainer Melvin Spruijt zijn laatste wedstrijd bij VV Brielle 2 coacht, verdient hij een eervol afscheid van zijn mannen!