• VV Brielle “On Fire” wint ook bij SVOD’22 in Oostkapelle

  Na de narrow escape thuis tegen De Zwerver (3-1) mocht Brielle 1 zich nu opmaken voor een vermoedelijk lastige wedstrijd tegen SVOD’22. Waarom lastig? zult u zeggen. Wel, ook al was de 5-0 thuisoverwinning indertijd op SVOD’22 ruim, het is voor Brielle altijd lastig om op natuurgras en op de Zeeuwse klei te spelen. Na een rit van ruim een uur kwamen we aan in Oostkapelle.

  SVOD’22 staat met dertien punten uit dertien wedstrijden in de gevarenzone, maar het behaalde thuis wel tien van de dertien punten en is thuis dus een lastig te kloppen ploeg.
  Brielle is na de winst op De Zwerver aangesloten bij de koplopers van het klassement in 1C. Met de behaalde vierentwintig punten uit veertien wedstrijden doet het team van Gijs Zwaan goed mee. Vandaag drie punten erbij is het motto!

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Lex van Dommelen, Koen Botterhuis, Bo van der Gaag, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Kevin van la Parra. Wissels: Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Giliomar Leona,Tom Sleeuwenhoek en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Dimitri Poortvliet en Claudio Santos Silva.

  De bal rolt en binnen enkele minuten is het SVOD’22 dat op voorsprong komt. Uit een vrije trap kwam de bal via via bij Van den Berg, die de bal langs doelman Nigel Keehnen van Brielle knikt (1-0). Gelijk na de aftrap ging Brielle in de aanval. Binnen een minuut was de stand weer gelijk door een doelpunt van Zepp Jacobs (1-1). SVOD’22 liet zien dat het vandaag de punten in Oostkapelle wilde houden. Het begon veel feller dan Brielle. Foute passes en veel onnodig balverlies van Brielle, dat moest wennen aan het veld. Nigel Keehnen maakt een schot onschadelijk en aan de andere kant kopt Dean Bos net naast het doel. Na een snelle aanval over de linkerflank kwam de bal bij Van der Wel van SVOD’22 en die schoot ongehinderd de 2-1 binnen. Na een goede combinatie van Kevin van la Parra en Zepp Jacobs komt de bal bij Dean Bos die hard inschiet, maar doelman Ben Sellam kan de bal nog net over de lat boksen.

  Grote kansen voor Brielle, maar met man en macht verdedigde SVOD’22 de voorsprong. Brielle heeft pech als Dean Bos de bal niet in het doel schiet, maar tegen de doelman. De niet altijd eerlijk vlaggende grensrechter van SVOD’22 voorkwam de gelijkmaker. Kort voor rust maakte Zepp Jacobs zijn tweede doelpunt, maar scheidsrechter Van Elswijk floot af vanwege de vlaggende assistent. Volgens de kundige mannen die op dezelfde lijn stonden was het echter geen buitenspel, toch werd het doelpunt afgekeurd.

  Na rust komt Giliomar Leona in het veld voor Joey Gomes en Brielle dringt SVOD’22 ver terug op eigen helft. Een voorzet van Merijn Wolters wordt met het hoofd verlengd door Dean Bos en Zepp Jacobs schiet de bal tegen doelman Ben Sellam aan. Een volgende poging van Zepp gaat naast het doel. Met een versnelling flitst Kevin van la Parra langs de verdediging, maar op het laatst weet men zijn schot te blokkeren. Giliomar Leona bedient Kevin van la Parra. Kevins schot raakt een hand, maar Brielle krijgt geen strafschop en dit was er wel één! Als kort hierna de mee naar voren gekomen Lex van Dommelen ook tegen een arm schiet verwacht iedereen, inclusief de tegenpartij, nu wel een strafschop. Helaas laat de scheidsrechter opnieuw gewoon doorspelen. Pech voor Brielle, het zit vandaag arbitraal niet mee.

  Lex van Dommelen kopt de bal, uit een vrije trap van Merijn Wolters, goed door op Dean Bos en uit een zeer kansrijke positie schiet Dean de bal over de lat. De kansen rijgen zich aaneen, maar vooralsnog houdt SVOD’22 stand. Een voorzet van Zepp Jacobs bereikt de alert reagerende Kevin van la Parra en die schiet met overtuiging de 2-2 binnen. Een fraaie voorzet van Giliomar Leona is voor de inlopende Dean Bos, alleen kopt de anders zo trefzekere Dean de bal tot ieders ontzetting naast. De uitvallen van SVOD’22 waren gevaarlijk, maar door goed verdedigend werk van Merijn Wolters, Koen Botterhuis en Bo van der Gaag hield Brielle met drie man in de achterste linie stand.

  Tot Verhulst van SVOD’22 aan een slalom begint. Hij gaat alleen op Nigel Keehnen af. De snel uit zijn doel gekomen Nigel maakt het de aanvaller van SVOD’22 lastig en daardoor schiet Verhulst de bal naast. SVOD’22 komt wat meer op de helft van Brielle en het is knokken voor elke bal. Uiteindelijk trekt Brielle aan het langste eind. De bal valt een keer goed en het is Jordy Braber die de bal knap in het doel schiet (2-3). Er volgen nog wat hectische laatste minuten en een lange blessuretijd want scheidsrechter Van Elswijk heeft er zin in! Brielle geeft de voorsprong niet meer weg en mag met een 2-3 overwinning op zak richting Brielle.

  Aanstaande zaterdag 18 februari heeft Brielle 1 geen wedstrijd, maar op 25 februari om 14.30 uur speelt VV Brielle 1 thuis een oefenwedstrijd tegen GRC14 uit Giessen. GRC14 degradeerde vorig seizoen van de eerste naar de tweede klasse. Momenteel staat de club uit Giessen op de vierde plaats in de tweede klasse H, terwijl het een week eerder op plaats twee stond. Jongstleden zaterdag won EBOH echter met 3-2 en staat nu op de tweede plaats in de tweede klasse H.

  VV Brielle 2 speelde in de promotiepoule met 2-2 gelijk tegen GHVV’13. Op zaterdag 18 februari is Brielle 2 vrij en door de vele vakantiegangers gaat de geplande wedstrijd Brielle 2 – Spijkenisse 2 op zaterdag 25 februari niet door. Deze wedstrijd wordt verzet naar dinsdagavond 7 maart. De eerstvolgende wedstrijd voor Brielle 2 is op zaterdag 4 maart om 12.00 uur thuis tegen Heinenoord 2.